Vraag je je af waarom je foutberichten zoals de onderstaande te zien krijgt wanneer je probeert een koppeling te delen of een medewerker uit te nodigen voor een Creative Cloud- of Document Cloud-middel?

'Beperkingen voor het delen van inhoud door ondernemingen ingeschakeld. Deze gebruiker kan niet worden uitgenodigd omdat je organisatie beperkingen voor het delen van inhoud heeft ingeschakeld. Meer informatie.'

Wat is de oorzaak van dit bericht?

Beperkingen voor het delen van inhoud door ondernemingen verwijst naar een nieuwe functie genaamd Instellingen voor middelen die je IT-beheerder heeft gebruikt om de beveiligingscontrole van de middelen van je organisatie te verbeteren. Zo wordt voorkomen dat je per ongeluk het eigendom van gegevens en het beveiligingsbeleid van je organisatie schendt.

Deze functie is alleen van toepassing op gebruikers met een Adobe Enterprise ID of een Adobe Federated ID, niet op gebruikers met een individueel Adobe ID.

Bij Instellingen voor middelen kan je IT-beheerder kiezen uit drie opties, die elk een ander niveau met beperkingen instellen.

• Geen beperkingen: dit is de standaardinstelling waarbij gebruikers openbare koppelingen mogen delen en aan gedeelde mappen en documenten mogen werken met iedereen binnen of buiten de organisatie.
  • Geen openbare koppelingen delen: beperkt het delen van openbare koppelingen en andere opties voor openbare publicatie (zie de volledige lijst hieronder). Gebruikers kunnen nog steeds samenwerken aan mappen en documenten met iedereen buiten de organisatie.
  • Alleen delen met domeingebruikers: beperkt het delen van openbare koppelingen en andere opties voor openbare publicatie. Dit voorkomt ook dat mappen en documenten via uitnodigingen kunnen worden gedeeld met personen buiten de geclaimde, vertrouwde en goedgekeurde domeinen. Je IT-beheerder stelt de beperking voor samenwerking in per externe organisatie (of domein), niet per externe persoon.

Hieronder zie je welke publicatiefuncties in Creative Cloud- en Document Cloud-applicaties worden uitgeschakeld als Geen openbare koppelingen delen of Alleen delen met domeingebruikers is geselecteerd. De uitzondering hierop is dat samenwerking aan gedeelde mappen en documenten niet kan worden uitgeschakeld voor gebruikers in de geclaimde, vertrouwde en goedgekeurde domeinen van een organisatie.

Creative Cloud

Applicatie Betrokken functies
Creative Cloud Assets Samenwerken, Delen naar Slack, Koppeling verzenden
Creative Cloud Libraries Samenwerken, Delen naar Slack, Koppeling verzenden
Adobe XD Services voor publiceren
InDesign Online publiceren
Spark Publiceren
Capture Delen, Samenwerken
Mobiele app van Creative Cloud Koppeling maken, Samenwerken
Behance Project maken
Portfolio Publiceren

Document Cloud

Applicatie Betrokken functies
Desktop-apps voor Acrobat en Reader Delen
Webservices (cloud.acrobat.com)
Delen
Outlook-insteekmodule Send & Track Delen
Mobiele apps (inclusief Acrobat en Scan) Koppeling delen, Document Cloud-koppeling delen

Opmerking:

Dit is niet van invloed op Adobe Sign-functies. Deze functies blijven werken zoals verwacht.

Gevolgen van beperkende instellingen voor middelen

Als Geen openbare koppelingen delen is geselecteerd, worden alle bestaande openbare koppelingen verwijderd en wordt voorkomen dat gebruikers met deze koppelingen toegang hebben tot de gekoppelde inhoud. Als Alleen delen met domeingebruikers is geselecteerd, worden bestaande openbare koppelingen uitgeschakeld en verwijderd EN wordt elke bestaande samenwerking aan mappen of documenten beëindigd. In beide gevallen kun je het verwijderingsproces niet stopzetten of ongedaan maken nadat de IT-beheerder de instelling heeft gekozen.

De IT-beheerder kan de instelling wijzigen in een minder beperkende optie om mogelijkheden voor samenwerking in de toekomst te wijzigen.

Mogelijke stappen

Als je foutberichten te zien krijgt over 'Beperkingen voor het delen van inhoud door ondernemingen', kun je contact opnemen met je IT-beheerder om te achterhalen welke instelling is gekozen voor je organisatie en welke organisaties op de lijst met toegestane externe domeinen staan. Als je middelen die eigendom zijn van je organisatie, wilt blijven delen met specifieke externe organisaties of personen, vraag je het volgende aan je IT-beheerder.

• Voor een externe organisatie, zoals een bureau: vraag of je IT-beheerder het domein van het bureau wil toevoegen aan de lijst met goedgekeurde domeinen.
  • Voor een freelancer: vraag of je IT-beheerder een Adobe Enterprise ID of Federated ID van je organisatie wil verstrekken aan die persoon.