Leer hoe u het deelvenster Eigenschappen gebruikt om contextafhankelijke besturingselementen in InDesign te openen.

In het deelvenster Eigenschappen in InDesign kunt u instellingen en besturingselementen in de context van de huidige taak of workflow bekijken. Dit nieuwe deelvenster is ontworpen met gebruiksgemak als uitgangspunt. U beschikt meteen over de juiste bedieningselementen op het moment dat u ze nodig hebt.

Het deelvenster Eigenschappen is standaard beschikbaar in de werkruimte Essentiële middelen. Het is ook beschikbaar in Venster > Eigenschappen.

De veelgebruikte bedieningselementen voor elk gebied in het deelvenster Eigenschappen worden vooraan weergegeven. U krijgt toegang tot de andere bedieningselementen door op de knop Meer opties (drie punten) rechtsonder in een gebied te klikken of door op een onderstreepte optie te klikken.

Opmerking:

De knop Meer opties (...) is altijd aanwezig in alle sessies.

Het deelvenster Eigenschappen
Het deelvenster Eigenschappen

Geen selectie

Wanneer er geen objecten zijn geselecteerd in het document en de selectietool wordt geselecteerd, zal het deelvenster Eigenschappen bedieningselementen tonen met betrekking tot de pagina, liniaal, roosters, gidsen, het magnetisch vastklikken, en enkele veelgebruikte voorkeuren. In deze status geeft het deelvenster Eigenschappen knoppen voor snelle acties weer waarmee u een afbeelding in het document kunt zetten.

Geen selectie

Geselecteerde objecten

Voor elke selectie toont het deelvenster Eigenschappen twee sets bedieningselementen:

  • Bedieningselementen voor transformatie en weergave: Breedte, hoogte, vulling, lijn, dekking, enz..
  • Dynamische bediening: Hier worden extra bedieningselementen beschikbaar, afhankelijk van de inhoud van uw selectie. Zo kunt u bijvoorbeeld de kenmerken van tekens en alinea's van tekstobjecten aanpassen. Voor afbeeldingsobjecten toont het deelvenster Eigenschappen de besturingselementen voorvormen omzetten, schikken, afbeelding vervangenimage, insluiten of insluiten ongedaan maken, bewerken met, en tonen in verkenner.
properties-panel-selected-objects
Beschikbare contextuele opties in het deelvenster Eigenschappen

A. Meer opties weergeven B. Besturingselementen die beschikbaar zijn voor een tekstobject C. Besturingselementen die beschikbaar zijn voor een rechthoekig object D. Bedieningselementen die beschikbaar zijn voor een gekoppeld bestand 

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid