Tips voor het oplossen van problemen en help

Lettertypen activeren

Kan een of meer lettertypen niet activeren.

Het activeren is mogelijk mislukt vanwege een onderbreking in uw netwerkverbinding, een probleem bij de verbinding met Creative Cloud of een accountprobleem.

Probeer eerst de lettertypen opnieuw te activeren door op de knop Opnieuw te klikken. Volg de stappen in de gids voor probleemoplossing als het nog niet lukt.

Een lettertype met dezelfde naam is al geïnstalleerd.

De versie die beschikbaar is via Adobe Fonts, is mogelijk recenter dan de versie die u hebt geïnstalleerd. Als u de versie op uw computer wilt vervangen, moet u eerst de lokale versie verwijderen met behulp van uw software voor lettertypebeheer of de lettertypetools die zijn ingebouwd in uw besturingssysteem.

• Op macOS is Lettertypecatalogus het standaardlettertypebeheer. Markeer de naam van het lettertype en kies Bewerken > Schakel [lettertype]-familie uit.
  • Op Windows opent u het Configuratiescherm en klikt u op Lettertypen. Kopieer het lettertype uit de map Lettertypen naar een andere locatie om een back-up te maken. Verwijder vervolgens het lettertype uit de map Lettertypen. Meld u ten slotte af bij uw Windows-account en meld u vervolgens weer aan om het menu met systeemlettertypen bij te werken.

Probeer daarna de lettertypen opnieuw te activeren door op de knop Opnieuw te klikken.

Een actief lettertype verschijnt niet in mijn toepassingsmenu.

Sommige programma's, zoals Adobe Acrobat en Microsoft Office, werken het lettertypemenu niet automatisch bij nadat er een nieuw lettertype is toegevoegd. Deze toepassingen moeten opnieuw worden gestart voordat de nieuwe lettertypen kunnen worden gebruikt. Probeer de volgende stappen in de gids voor probleemoplossing als u de toepassing opnieuw hebt gestart, maar het actieve lettertype nog niet in het lettertypemenu ziet.

Accountbeheer

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord. Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Zie Uw wachtwoord wijzigen voor meer informatie.

Hoe krijg ik toegang tot mijn accountgegevens?

Open uw Adobe ID-account online en meld u aan met uw Adobe ID (uw e-mailadres) en wachtwoord.

Als u een Creative Cloud-account hebt, kunt u uw account ook openen via de Creative Cloud-desktopapp.

Waarom is er geld van mijn rekening afgeschreven door Typekit van Adobe? Hoe ontvang ik een bon?

Typekit is begonnen als een zelfstandige online abonnementenservice voor lettertypen. In 2018 werd dit Adobe Fonts. Typekit-lettertypeabonnementen die voor 15 oktober 2018 zijn gekocht, werden gefactureerd door Typekit van Adobe.

Via de pagina met facturen kunt u een bon afdrukken van alle Typekit-abonnementskosten uit het verleden. Neem contact op met ons ondersteuningsteam op fontsupport@adobe.com als u hulp nodig hebt bij het zoeken van een factuur van Typekit van Adobe.

Hoe kan ik mijn Creative Cloud-abonnement wijzigen?

U kunt uw abonnementen wijzigen via de pagina Abonnementen en producten van uw account. Meld u aan bij uw account om aan de slag te gaan. Zie Uw Creative Cloud-abonnement wijzigen voor instructies.

Hoe kan ik mijn creditcardgegevens wijzigen of bijwerken?

U kunt uw betalingsgegevens bijwerken via de pagina Abonnementen en betaling van uw account. Meld u aan bij uw account om aan de slag te gaan.

Zie Uw creditcard en factuurgegevens bijwerken voor instructies.

Lettertypen gebruiken op een website

De lettertypen werken niet of zien er niet goed uit op mijn website.

Dit kan worden veroorzaakt door uw browservoorkeuren of codeproblemen. Volg de stappen in de gids voor probleemoplossing om de oorzaak van het specifieke probleem vast te stellen.

Mijn website kan geen verbinding maken met use.typekit.net.

Als er een probleem is met het lokale netwerk of als er een storing is bij het lettertypenetwerk, geeft uw website mogelijk aan dat er geen verbinding kan worden gemaakt met use.typekit.net of dat een bepaalde bron uit dit domein niet kan worden geladen. Raadpleeg de gids voor probleemoplossing voor stappen die u kunt nemen om de oorzaak van het probleem vast te stellen.

Lettertypelicenties

Mag ik de lettertypen gebruiken om een logo of andere afbeeldingen te maken?

Ja. U mag de lettertypen in alle desktopprogramma's (zoals Adobe Photoshop) gebruiken om afbeeldingen of vectorillustraties te maken die u vervolgens voor ieder doel mag gebruiken. Dit geldt ook voor het maken van een PDF, EPS-bestand of bitmapbestand, zoals een JPEG- of PNG-bestand.

Mag ik de lettertypen gebruiken voor commerciële projecten of werk voor klanten?

Ja. U mag digitale ontwerpen of drukwerk maken voor eigen gebruik of voor projecten voor klanten. Dit geldt ook voor het maken van een PDF, EPS-bestand of bitmapbestand, zoals een JPEG- of PNG-bestand.

Mag ik de online lettertypen gebruiken op mijn persoonlijke of zakelijke website?

Ja. De lettertypelicentie voor het web is van toepassing als uw website in een browser wordt bekeken, hetzij op een desktopcomputer of een mobiel apparaat.

Volgens de lettertypelicentie voor het web moet u de lettertypen toevoegen aan uw website door middel van de invoegcode die u van ons krijgt. In de handleiding voor het toevoegen van lettertypen op uw website ziet u hoe dit werkt.