HiDPI-understøttelse

InDesign er et HiDPI-opmærksomt program. Det registrerer forskellige DPI (Dots Per Inch)-indstillinger og dynamiske DPI-ændringer. Brugergrænsefladen (UI) ser konsekvent godt ved en lang række forskellige DPI-visningsindstillinger. Da brugergrænsefladen registrerer DPI i InDesign, er den altid i en forudsigelig tilstand på HiDPI-skærme, med skarpe og tydelige UI-elementer, der ser pæne ud i mange skaleringsfaktorer.

HiDPI-funktioner i Windows

En liste over funktioner, som er relateret til høj DPI på Windows-platformen.

Funktion

Windows XP

Windows Vista

Windows 7

Windows 8

Windows 8.1

Kontrolpanelindstilling af DPI

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

DPI-virtualisering af programmer, der ikke registrerer DPI

Nej

Ja

Ja

Ja

Ja

DPI-virtualisering af programmer, der registrerer system-DPI

Nej

Nej

Nej

Nej

Ja

API til at erklære DPI-opmærksomhed

Nej

Ja

Ja

Ja

Ja

API'er til hentning af systemmetrikker og DPI

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Vinduesmeddelelse om DPI-ændring

Nej

Nej

Nej

Nej

Ja

API'er til hentning af skærm-DPI

Nej

Nej

Nej

Nej

Ja

Kræver genstart/aflogning for ændring af skærm-DPI

I/T

I/T

I/T

I/T

Nej

Kræver genstart/aflogning for ændring af system-DPI

Genstart

Genstart

Log af

Log af

Log af

DPI-indstilling pr. bruger

Nej

Nej

Ja

Ja

Ja

Automatisk konfiguration af DPI ved første login

Nej

Nej

Ja

Ja

Ja

Automatisk konfiguration af DPI ved hvert login

Nej

Nej

Nej

Nej

Ja

DPI pr. skærm

Nej

Nej

Nej

Nej

Ja

Synsafstand medtages i standardudregning af DPI

Nej

Nej

Nej

Nej

Ja

System-DPI og DPI-styring pr. skærm

Windows udregner systemets DPI-værdi ved første logon med henblik på at vælge den DPI, som giver den bedste oplevelse på den givne hardware. Du kan tilsidesætte systemets standard-DPI i Kontrolpanel for at gøre brugergrænsefladen større eller mindre end standardinstillingen.

Du kan skifte DPI-indstillingen i Windows 7 og Windows 8 ved at følge disse trin:

Ændring af DPI-indstillinger i Win 7 og Win 8

1. Åbn Kontrolpanel, klik på Udseende og personlige indstillinger, og klik derefter på Skærm.

2. Under Skærm skal du gøre et af følgende:

• Hvis du vil øge størrelsen på teksten og andre elementer på skærmen, skal du klikke på Mellem - 125 % eller Større - 150 %, og derefter skal du klikke på OK.
    • Hvis du vil mindske størrelsen på teksten og andre elementer på skærmen, skal du klikke på Mindre - 100 % (standard), og derefter skal du klikke på OK.
  3. Hvis du vil se ændringerne, skal du lukke alle dine programmer og logge af.

Du kan angive en tilpasset DPI-indstilling i Windows 7 og Windows 8 ved at følge disse trin:

1. Åbn Kontrolpanel, klik på Udseende og personlige indstillinger, og klik derefter på Skærm.

2. Under Skærm skal du klikke på Angiv brugerfineret tekststørrelse (dpi).

3. I dialogboksen Brugerdefineret dpi-indstilling skal du angive din ønskede procentværdi i Skaler til denne procentvise størrelse af den normale størrelse og klikke på OK. I dette tilfælde er procentværdien på 150 % af standardværdien på 96 DPI lig med 144 DPI Bemærk, at dette afkrydsningsfelt bruger DPI-skalering på Windows XP-facon. DPI-virtualisering deaktiveres ved markering af dette afkrydsningsfelt.

4. Hvis du vil se ændringerne, skal du lukke alle dine programmer og logge af og på igen.

Ændring af DPI-indstillinger Win 8.1

Afkrydsningsfeltet Lad mig vælge ét skaleringsniveau til alle mine skærme bestemmer, om skaleringsopførslen i Windows 8 (ikke markeret) eller Windows 8.1 (markeret) anvendes:

• Windows 8-opførsel: Programmer, som ikke registrerer DPI, skaleres i forhold til DPI-indstillingen på den primære skærm. Brugerne kan ændre denne systemomfattende skaleringsfaktor ved at vælge en anden alternativknap eller angive en tilpasset værdi.
  • Windows 8.1-opførsel: Programmer, som ikke registrerer DPI, skaleres i forhold til DPI på hver individuelle skærm. Brugere kan justere yderligere ved at bruge tilsidesættelsen af skrivebordsskalering.

Hvis du ikke markerer afkrydsningsfeltet Lad Windows styre mine skærmindstillinger, er Windows 8-funktionaliteten aktiv. Kontrolpanelet viser Windows 8-alternativknapperne til anvendelse af en skaleringsfaktor på hele systemet. Med andre ord er skalering pr. skærm deaktiveret.

Hvis du markerer afkrydsningsfeltet Lad Windows styre mine skærmindstillinger, er skaleringsfunktionen pr. skærm i Windows 8.1 aktiv, og Kontrolpanel afløser alternativknapperne med en Større/mindre-skydeknap. Dette kontrolelement indstiller tilsidesættelsen af skrivebordsskalering. Denne skydeknap kan have mange forskellige indstillinger, afhængigt af omfanget af DPI-niveauer i den aktuelle maskinkonfiguration.

Hvis du anvender en ny værdi for tilsidesættelse af skrivebordsskalering, justeres skaleringen på hver skærm op eller ned, så vidt muligt. Hvis skærmen allerede er på minimum (96 DPI = 100 % skalering) eller maksimum (192 DPI = 200 % skalering), har tilsidesættelsen ingen effekt for den pågældende skærm. Hvis opskalering af en skærm ville forårsage, at dens virtuelle størrelse var under minimumopløsningen på 1024 x 720, har tilsidesættelsen ingen effekt.

Når du anvender en ændring på Større/mindre-skydeknappen (via knappen Anvend), træder omskaleringen i kraft med det samme. Denne bitmap-omskalering påvirker alle programmer. Programmer, der registrerer DPI, kan se lidt slørede ud indtil næste logon, hvor de genindlæser DPI'en og renderer sig selv korrekt.

Du kan angive en tilpasset DPI-indstilling i Windows 8.1 med skalering pr. skærm ved at følge disse trin:

1. Åbn Kontrolpanel, klik på Udseende og personlige indstillinger, og klik derefter på Skærm.

2. Under Skærm skal du gøre et af følgende:

• Hvis du vil øge størrelsen på teksten og andre elementer på skærmen, skal du flytte skydeknappen mod Større og klikke på Anvend.
    • Hvis du vil mindske størrelsen på teksten og andre elementer på skærmen, skal du flytte skydeknappen mod Mindre og klikke på Anvend.
  3. Disse ændringer anvendes med det samme. Programmer skaleres og virtualiseres indtil du logger af/på.

Du kan angive en tilpasset DPI-indstilling i Windows 8.1 uden skalering pr. skærm ved at udføre disse trin:

1. I menuen Start skal du klikke på Kontrolpanel, klikke på Udseende og personlige indstillinger og derefter på Skærm.
  2. Marker afkrydsningsfeltet Lad mig vælge ét skaleringsniveau til alle mine skærme. Windows 7- og Windows 8-skærmen vises. Du kan ændre DPI med de velkendte alternativknapper.