Se nyhederne i den seneste version af InDesign CC.
Adobe_InDesign_CC_mnemonic_RGB_128px

Oktober 2018-versionen af InDesign CC (version 14.0) har fokus på at forbedre brugeroplevelsen med større kontrol over de mest anvendte funktioner og arbejdsforløb. I det følgende finder du en hurtig introduktion til nye funktioner samt links til ressourcer med yderligere oplysninger.

Indholdsafhængig tilpasning

Leveret af Adobe Sensei

Med Indholdsafhængig tilpasning kan InDesign nu tilpasse den bedste del af et billede, når du placerer det i en ramme. Den bedste del af billedet bestemmes ud fra rammens dimensioner og størrelsesforhold og ved at vurdere forskellige dele af billedet.

Indholdsafhængig tilpasning
Indholdsafhængig tilpasning

Få flere oplysninger i Tilpasning af objekter i rammer.

Layoutjustering

Layoutjustering i InDesign er nu hurtigt og nemt. Hvis du har brug for at ændre sidestørrelsen på et dokument, efter at tekst og billeder er blevet tilføjet, behøver du ikke længere justere tekst, billeder eller andre elementer manuelt.

Den nye funktion – Juster layout – justerer automatisk alle layoutets elementer, når du ændrer sidestørrelse, sidemargen eller dokumentbeskæring.

Layoutjustering
Layoutjustering

Du kan finde flere oplysninger under Layoutjustering.

Importér PDF-kommentarer

Nu kan du importere enhver opmærket PDF-fil til InDesign og nemt spore feedback og kommentarer, som er noteret i PDF-filen. Du kan acceptere kommentarer og markere dem som løst eller uløst. Når du vælger en kommentar, fremhæves også det afsnit i dokumentet, som kommentaren er knyttet til.

import_pdf_comments
Importér PDF-kommentarer

Få flere oplysninger under Importér PDF-kommentarer.

Panelet Egenskaber

Ved hjælp af det nye panel Egenskaber i InDesign kan du se indstillinger og kontrolelementer, som du kan bruge til den aktuelle opgave eller i det aktuelle arbejdsforløb. Dette nye panel er designet til at være let at bruge, så du har adgang til de rigtige kontrolelementer, lige når du har brug for dem.

Panelet Egenskaber er som standard tilgængeligt i arbejdsrummet Vigtige punkter. Du kan også aktivere det fra Window > Egenskaber.

Panelet Egenskaber
Panelet Egenskaber

Få flere oplysninger under Panelet Egenskaber.

Visuelt skrifttypegennemsyn

Nu kan du i InDesign gennemse tusindvis af skrifttyper fra hundredvis af skrifttypeproducenter, og du kan aktivere dem øjeblikkeligt og bruge dem i dine dokumenter. Panelet Skrifttyper indeholder forskellige nye muligheder for at give dig en beriget oplevelse, mens du arbejder med skrifttyper. Du kan anvende et filter, hvis du kun vil have vist skrifttyper, du har tilføjet for nylig. Du kan også vælge en prøvetekst fra listen over foruddefineret tekst eller din egen tekst til skrifttype-eksempler. Nu kan du også ændre skrifttypestørrelsen, når du får vist et eksempel på skrifttypen.

Du kan finde flere oplysninger i Brug af skrifttyper.

Understøttelse af OpenType SVG-skrifttyper

Takket være understøttelse af OpenType SVG-skrifttyper i InDesign kan du nu bruge adskillige farver og gradueringer i en enkelt glyf.

OpenType SVG-skrifttyper
OpenType SVG-skrifttype: flere farver og gradueringer

Når du bruger OpenType SVG emoji-skrifttyper, kan du inkludere en række farverige og grafiske tegn, f.eks. smileys, flag, gadeskilte, dyr, mennesker, mad og seværdigheder i dine dokumenter. Du kan også oprette sammensatte glyffer. Hvis du f.eks. bruger skrifttypen EmojiOne, kan du oprette landeflag eller bruge forskellige hudtoner i dine glyffer.

Kombiner glyffer for at lave landeflag
Kombiner glyffer for at lave landeflag
Kombiner enkeltperson-tegn med hudfarver
Kombiner enkeltperson-tegn med diverse hudtoner

Du kan finde flere oplysninger i Brug af skrifttyper.

Tilføj fodnoter i tabeller

Du kan nu indsætte fodnoter i en tabel i InDesign. Fodnoteteksten vises nederst i tekstrammen.

Referencenummeret for en fodnote i en tabel følger fodnoternes referencenummer i den pågældende tekstenhed.

Tabelfodnoter bevares, når du importerer Word-dokumenter, og eksporteres til formater, der understøtter fodnoter, såsom PDF, EPUB og HTML.

Du kan finde flere oplysninger i Fodnoter.

Mellemrum mellem afsnitstyper

Du har nu mulighed for at vælge, om afstanden før eller efter påvirker tekst af samme type eller ej. Indstillingen Mellemrum mellem afsnit med samme type i dialogboksen Formater giver dig mulighed for at angive en afstandsværdi mellem afsnit med samme format. Denne værdi bruges kun, hvis to på hinanden følgende afsnit har samme afsnitstype. Hvis afsnitstyperne i sammenhængende afsnit er forskellige, anvendes værdien for Afstand før og Afstand efter.

Du kan finde flere oplysninger under Formatér afsnit.

Andre forbedringer

• Nu kan du bevare filnavnet, mens du eksporterer et dokument. Når du markererindstillingen Brug InDesign-dokumentnavn som outputfilnavn, vil den eksporterede PDF have samme navn som navnet på dokumentet fra den næste eksport. Ellers vil den have det navn, du tidligere har indtastet.

• Du kan nu konvertere slutnoter til fodnoter og fodnoter til slutnoter i InDesign.

• Når du opretter en pakke, har du nu mulighed for at vælge, om du vil oprette trykinstruktioner til den pågældende pakke eller ej.

• Vælg Opret udskrivningsinstruktioner fra fanebladet Resumé i dialogboksen Pakke
    • Klik på Pakke.
  • Nu kan alle dokumenter huske deres seneste eksportformat. Hvis dokumentet deles med en anden bruger eller åbnes fra en anden maskine, beholder det stadig det format, som dokumentet senest blev eksporteret i.

• Indekspanelet har nu et større område til at vise indeksposter, så du kan finde dem.

Du finder også et nyt søgefelt, hvor du kan søge efter en indeksindtastning. Så nu kan du skrive den tekst, du vil søge efter, og bruge piletasterneNæsteog Forrige til at søge i indeksindgangene.

• Nu kan du med tilpassede skrifttyper tilpasse udseendet af formularer i en eksporteret PDF-fil.