Brugerhåndbog Annuller

Gendan og fortryd

1. Brugerhåndbog til InDesign
  2. Lære InDesign at kende
    1. Introduktion til InDesign
      1. Nyheder i InDesign
      2. Systemkrav
      3. Almindelige spørgsmål
      4. Brug af Creative Cloud Libraries
    2. Arbejdsrum
      1. Generelt om arbejdsrum
      2. Værktøjspanel
      3. Angiv indstillinger
      4. Touch-arbejdsrum
      5. Standardtastaturgenveje
      6. Dokumentgendannelse og fortryd
      7. Capture-udvidelse
  3. Oprette og layoute dokumenter
    1. Dokumenter og sider
      1. Opret dokumenter
      2. Arbejd med overordnede sider
      3. Arbejde med dokumentsider
      4. Angiv sidestørrelse, margener og beskæring
      5. Arbejde med filer og skabeloner
      6. Opret bogfiler
      7. Tilføj grundlæggende sidenummerering
      8. Nummerer sider, kapitler og sektioner
      9. Konverter QuarkXPress- og PageMaker-dokumenter
      10. Del indhold
      11. Forstå et grundarbejdsforløb med styrede filer
      12. Gem dokumenter
    2. Linjenet
      1. Linjenet
      2. Formatér linjenet
    3. Layouthjælpemidler
      1. Linealer
  4. Tilføj indhold
    1. Tekst
      1. Tilføj tekst i rammer
      2. Sammenkæd tekst
      3. Arabiske og hebraiske funktioner i InDesign
      4. Opret tekst på en kurve
      5. Punktopstilling
      6. Glyffer og specialtegn
      7. Tekstombrydning
      8. Tekstvariabler
      9. Opret QR-koder
      10. Rediger tekst
      11. Juster tekst
      12. Ombryd tekst omkring objekter
      13. Forankrede objekter
      14. Sammenkædet indhold
      15. Formatér afsnit
      16. Formatér tegn
      17. Find/Erstat
      18. Stavekontrol og sprogordbøger
    2. Typografi
      1. Brug af skrifttyper i InDesign
      2. Knibning og spatiering
    3. Formatering af tekst
      1. Formatering af tekst
      2. Tabulatorer og indrykninger
    4. Gennemse tekst
      1. Spor og gennemse ændringer
      2. Tilføj redigeringsnoter i InDesign
      3. Importér PDF-kommentarer
    5. Tilføj referencer
      1. Opret en indholdsfortegnelse
      2. Fodnoter
      3. Opret et indeks
      4. Slutnoter
      5. Billedtekster
    6. Formater
      1. Afsnits- og tegnformater
      2. Objektformater
      3. Uncialer og indrykkede formater
      4. Arbejde med formater
      5. Linjeafstand
    7. Tabeller
      1. Formatér tabeller
      2. Opret tabeller
      3. Tabel- og celleformater
      4. Markér og rediger tabeller
      5. Tabelstreger og -fyld
    8. Interaktivitet
      1. Hyperlinks
      2. Dynamiske PDF-dokumenter
      3. Bogmærker
      4. Knapper
      5. Formularer
      6. Animation
      7. Krydshenvisninger
      8. Strukturer PDF-filer
      9. Sideovergange
      10. Film og lyde
      11. Formularer
    9. Grafik
      1. Forstå kurver og former
      2. Tegn med blyantværktøjet
      3. Tegn med penneværktøjet
      4. Anvend stregindstillinger
      5. Sammensatte kurver og former
      6. Rediger kurver
      7. Fritlægningskurver
      8. Ændring af hjørneudseende
      9. Juster og fordel objekter
      10. Sammenkædet og integreret grafik
      11. Integrer AEM-aktiver
    10. Farve og gennemsigtighed
      1. Anvend farve
      2. Brug af farver i importeret grafik
      3. Arbejde med farveprøver
      4. Bland trykfarver
      5. Nuancer
      6. Forstå staffage- og procesfarver
      7. Bland farver
      8. Forløb
      9. Samkopiér gennemsigtig grafik
      10. Tilføj gennemsigtighedseffekter
  5. Del
    1. Del og samarbejd
    2. Del til gennemgang
    3. Gennemgå et delt InDesign-dokument
    4. Administrer feedback
  6. Udgiv
    1. Eksportere og udgive
      1. Publish Online
      2. Eksportér indhold til EPUB
      3. Indstillinger for Adobe PDF
      4. Eksportér indhold til HTML
      5. Eksportér til Adobe PDF
      6. Eksportér til JPEG-format
      7. Eksportere HTML
      8. Oversigt over DPS og AEM Mobile
    2. Udskriv
      1. Udskriv hæfter
      2. Printermærker og beskæringer
      3. Udskriv dokumenter
      4. Trykfarver, separation og rasterfrekvens
      5. Overprint
      6. Opret PostScript- og EPS-filer
      7. Forhåndskontrollér filer inden aflevering
      8. Udskriv miniaturebilleder og store dokumenter
      9. Klargør PDF-filer til prepress-bureauer
      10. Forbered udskrivning af separationer
  7. Udvide InDesign
    1. Automatisering
      1. Datafletning
      2. Ekstramoduler
      3. Capture-udvidelse i InDesign
      4. Script

Gendan dokumenter

InDesign beskytter dine data mod uventede strømafbrydelser eller systemsvigt med en automatisk gendannelsesfunktion. Automatisk gendannede data ligger i en midlertidig fil, som er adskilt fra den oprindelige dokumentfil på disken. Under normale omstændigheder behøver du ikke at tænke på automatisk gendannede data, fordi dokumentopdateringerne i den automatiske gendannelsesfil automatisk føjes til den oprindelige dokumentfil, når du vælger Arkiver eller Arkiver som eller afslutter InDesign normalt. Automatisk gendannede data er kun vigtige, hvis du ikke har kunnet arkivere normalt før en uventet strømafbrydelse eller et systemsvigt.

Du bør dog arkivere dine filer ofte og oprette backupfiler i tilfælde af strømafbrydelse eller systemsvigt.

Finde gendannede dokumenter

1. Genstart computeren.
  2. Start InDesign.

Hvis der er automatisk gendannede data, viser InDesign automatisk det gendannede dokument. Ordet [gendannet] vises efter filnavnet i titellinjen i dokumentvinduet for at angive, at dokumentet indeholder ikke-arkiverede ændringer, der er automatisk gendannet.

Bemærk:

Hvis InDesign ikke kan åbne et dokument med automatisk gendannede ændringer, kan de automatisk gendannede data være beskadiget.

3. Vælg en af følgende fremgangsmåder:
    • Hvis du vil arkivere gendannede data, skal du vælge Filer >Arkiver som, angive en placering og et nyt filnavn og klikke på Arkiver. Kommandoen Arkiver som bevarer den gendannede version, der indeholder automatisk gendannede data. Ordet [gendannet] forsvinder fra titellinjen.

• Hvis du vil ignorere automatisk gendannede ændringer og bruge den seneste version af dokumentet, der er arkiveret normalt på disken før strømafbrydelsen eller systemsvigtet, skal du lukke filen uden at arkivere og åbne filen på disken eller vælge Filer > Genindlæs.

Ændre placeringen af gendannede dokumenter

1. Vælg Rediger > Indstillinger > Filhåndtering (Windows) eller InDesign > Indstillinger > Filhåndtering (Mac OS).
  2. Klik på Gennemse (Windows) eller Vælg (Mac OS) under Dokumentgendannelsesdata.
  3. Angiv den nye placering for det gendannede dokument, klik på Vælg, og klik derefter på OK.

Fortryde fejl

Hvis der er behov for det, kan du annullere en lang handling, før den er færdig, fortryde de seneste ændringer eller vende tilbage til en tidligere arkiveret version. Du kan fortryde eller gendanne op til flere hundrede af de seneste handlinger (det nøjagtige antal kan være begrænset af mængden af RAM og den type handlinger, du har udført). Handlingsserien annulleres, når du vælger kommandoen Arkiver som, når du lukker et dokument, eller når du afslutter programmet.

1. Vælg en af følgende fremgangsmåder:
    • Hvis du vil annullere den seneste ændring, skal du vælge Rediger > Fortryd [handling]. (Visse handlinger, f.eks. rulning, kan ikke fortrydes).

• Hvis du vil gentage en handling, skal du vælge Rediger > Gentag [handling].

• Hvis du vil fortryde alle ændringer, siden du sidst arkiverede projektet, skal du vælge Filer > Genindlæs (InDesign) eller Filer > Genindlæs indhold (InCopy).

• Hvis du vil lukke en dialogboks uden at anvende ændringerne, skal du klikke på Annuller.

Gendan automatisk beskadigede dokumenter

Der er flere faktorer, både kan være interne og eksterne i forhold til InDesign-appen, der kan føre til beskadigelse af dokument.

InDesign har en mekanisme til automatisk reparation, der automatisk registrerer og gendanner et beskadiget dokument. Den gendannede version af dokumentet åbnes i InDesign, hvor du bliver bedt om at gemme dokumentet, inden du fortsætter videre.

advarsel
Gem det gendannede dokument