Lataa sovelluksia, jaa tiedostoja, etsi kirjasimia ja kuvituskuvia sekä suorita muita toimintoja Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen avulla.

Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen asennus

Adobe Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen avulla voit hallita Creative Cloud ‑jäsenyyteesi sisältyviä kymmeniä sovelluksia ja palveluita keskitetysti. Voit myös synkronoida ja jakaa tiedostoja, hallita tuhansia kirjasimia, käyttää kuvituskuvia ja suunnitteluresursseja sisältäviä kirjastoja sekä esitellä ja etsiä luovia töitä yhteisössä. Creative Cloud ‑tietokonesovellus antaa mahdollisuuden tähän kaikkeen.

Kun lataat ensimmäisen Creative Cloud ‑tuotteen, Creative Cloud ‑tietokonesovellus asennetaan automaattisesti. Jos Adobe Application Manager on jo asennettu, se päivittyy automaattisesti Creative Cloud ‑tietokonesovellukseksi.

Jos Creative Cloud ‑tietokonesovellusta ei ole asennettu, voit ladata sen manuaalisesti. Lisätietoja on artikkelissa Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen lataaminen.

Huomautus:

Emme suosittele Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen asennuksen poistamista. Jos sinun on kuitenkin poistettava sovelluksen asennus, perehdy artikkeliin Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen asennuksen poisto.

Sovellusten lataus ja asennus

Voit ladata, asentaa ja päivittää sovellukset Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Sovellukset-välilehdessä. Voit myös etsiä uusia sovelluksia selaamalla sovelluksia suosion, luokan ja version mukaan. Lisätietoja on artikkelissa Creative Cloud ‑sovellusten lataaminen.

Huomautus:

Jos haluat ladata mobiilisovelluksia mobiililaitteeseen, siirry mobiilisovellusten luetteloon.

Lisätietoja muun muassa sovelluksen käynnistämisestä on artikkelissa Creative Cloud ‑sovellusten lataus ja asennus.

Jos sinun on poistettava sovelluksen asennus, perehdy artikkeliin Creative Cloud -sovellusten asennuksen poisto tai poisto

Asennusohjeita on artikkelissa Creative Cloudin lataus- ja asennusongelmien vianmääritys

Vaiheittaisten opastusohjelmien käyttäminen

Käytä perustason konsepteja ja kehittyneitä konsepteja käsitteleviä vaiheittaisia opastusohjelmia suoraan Creative Cloud ‑tietokonesovelluksesta. Napsauttamalla Learn-välilehteä voit tarkastella järjestelmääsi asennettuja sovelluksia käsittelevien opastusohjelmien luetteloa. Valitse Aloittelija, jos haluat perehtyä perusteisiin, tai Kokenut, jos haluat hioa taitojasi.

Learn-paneeli

Huomautus:

Learn-välilehti on tällä hetkellä käytettävissä vain tietyissä maissa. Jos et näe Learn-välilehteä, se ei ehkä ole käytettävissä omassa maassasi.

Tiedostojen synkronointi ja jakaminen

Synkronoi tiedostot tietokoneesta Creative Cloudiin, niin voit käyttää niitä mistä tahansa. Tiedostot ovat välittömästi saatavana kaikissa yhdistetyissä laitteissa, tietokoneissa ja omalla Creative Cloud Files ‑sivullasi. Lataa ja asenna Creative Cloud ‑tietokonesovellus tiedostojen synkronointia varten kaikkiin tietokoneisiin ja suorita jokin seuraavista toiminnoista:

• Kopioi, liitä tai siirrä tiedostot tietokoneesi Creative Cloud Files ‑hakemistoon tai ‑kansioon.

Voit avata Creative Cloud Files ‑hakemiston tai ‑kansion Creative Cloud ‑tietokonesovelluksesta napsauttamalla Resurssit-välilehteä, sitten Files-paneelia ja lopuksi Avaa kansio ‑vaihtoehtoa.

• Valitse sovelluksesta Tiedosto > Tallenna tai Tiedosto > Tallenna nimellä ja siirry tietokoneesi Creative Cloud Files -hakemistoon tai ‑kansioon.

Alkuperäiset tiedostot ovat aina tietokoneella tai laitteessa. Tiedostot synkronoidaan Creative Cloudin kautta kaikkiin yhdistettyihin laitteisiin.

Voit tarkastella tiedostoja verkossa Creative Cloud Assets ‑sivulla. Kun tiedostot on synkronoitu, sinun ei tarvitse olla verkossa, vaan voit tarkastella tiedostoja tietokoneen Creative Cloud Files ‑hakemistossa tai ‑kansiossa.

Jos tarvitset tietoja Creative Cloudiin lähetettyjen tiedostojen käsittelystä, perehdy artikkeliin Resurssien selaus, synkronointi ja hallinta.

Creative Cloud Syncin päivitys

Jos Creative Cloud Synciin on saatavana päivitys, Resurssit-välilehden vieressä näkyy punainen merkki.

Voit asentaa Creative Cloud Synciin saatavana olevan päivityksen valitsemalla Resurssit-välilehdestä Päivitä nyt.

Voit tarkistaa Creative Cloud Syncin järjestelmään asennetun version seuraavasti:

1. Napsauta Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pystysuuntaista pistettä ja valitse sitten Oletusarvot.

Oletusarvot
  2. Valitse Creative Cloud > Tiedostot > Synkronoi versio.

Synkronoi versio

Kirjasimien lisäys Typekitistä

Voit käyttää Typekit-kirjasimia kaikissa Creative Cloud ‑sovelluksissa ja muissa tietokoneohjelmistoissa.

Valitse haluamasi kirjasin Typekitin monista malleista ja synkronoi se tietokoneellesi Creative Cloudilla. Synkronoituja kirjasimia voidaan käyttää kaikissa Creative Cloud ‑sovelluksissa ja jopa muissa tietokoneohjelmistoissa.

Sinulla on oltava maksullinen Creative Cloud ‑jäsenyys tai oikeutettu Typekit-tili, jotta voit synkronoida kirjasimia pöytätietokoneeseen.

Kirjasimet-paneelissa on lueteltu tietokoneeseen synkronoidut kirjasimet. Voit synkronoida kirjasimet seuraavalla tavalla:

1. Napsauta Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Resurssit-välilehteä ja sitten Kirjasimet-paneelia.

2. Valitse Synkronoi Typekitin kirjasimet. Typekit-ikkuna avautuu selaimeesi.

Jos käytät Typekitiä ensimmäistä kertaa, valitse Olen Typekitin uusi käyttäjä ja määritä tili toimimalla ohjeiden mukaan.

3. Siirrä hiiri Typekit-ikkunassa kirjasinkortin päälle ja valitse + Käytä kirjasimia (+ Use Fonts).

4. Valitse kirjasimet valitusta perheestä ja napsauta Synkronoi valitut kirjasimet (Sync Selected Fonts) ‑painiketta.

Onko sinulla kysyttävää kirjasimien synkronoinnista? Etsi vastauksia artikkelista Kirjasimien lisäys Typekitistä.

Resurssien etsiminen Adobe Stockista

Voit hakea kuvaresursseja Adobe Stockista suoraan Creative Cloud ‑tietokonesovelluksesta.

Adobe Stock on palvelu, joka tarjoaa suunnittelijoille ja yrityksille yli 55 miljoonaa laadukasta, valvottua ja tekijänoikeusmaksutonta kuvaa, kuvituskuvaa, vektorigrafiikkaa, videota ja uuden Premium-kokoelman kaikkiin luoviin projekteihin. Voit ostaa yhden kuvan tarpeen mukaan tai hankkia usean kuvan tilauksen.

1. Kirjoita Stock-välilehteen kuvituskuvahaun avainsanat ja valitse Siirry.

2. Anna pyydettäessä syntymäaikasi ja valitse Päivitä.

Näet Adobe Stock ‑sivun, jolla on hakuasi vastaavia kuvituskuvia.

Adobe Stock ja Creative Cloud -kirjastot

Adobe Stock ‑sivustossa voit lisätä kuvan vesileimatun esikatselukuvan suoraan mihin tahansa kirjastoon. Vedä sen jälkeen vesileimattu kuvituskuva kirjastoja tukevissa Creative Cloud ‑sovelluksissa (Photoshopissa, lllustratorissa, InDesignissa, Premiere Prossa ja After Effectsissä) Kirjastot-paneelista luovaan projektiisi. Kun olet valmis, voit myös lisensoida kuvituskuvan Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Kirjastot-paneelissa.

Kun lisensoit kuvan, kirjastoon linkitettyjä resursseja tukevat Creative Cloud ‑sovellukset (Photoshop, Illustrator ja InDesign) päivittävät kuvan kaikki linkitetyt esiintymät automaattisesti kuvan lisensoiduksi, suuritarkkuuksiseksi versioksi, jossa ei ole vesileimaa.

Lisätietoja on artikkelissa Adobe Stockin käyttö.

Suunnitteluresurssien etsiminen Marketista

Creative Cloud Market on luovien käyttäjien luomien laadukkaiden ja valvottujen sisältöjen kokoelma, joka on tarkoitettu luoville ihmisille. Creative Cloudin tilaajat voivat käyttää Marketissa olevia resursseja maksutta sekä työasemissa että mobiililaitteissa (Creative Cloudiin yhteydessä olevien sovellusten kautta) ja valita niistä mieleisensä muun muassa vektorigrafiikoiden, kuvakkeiden, mallien ja käyttöjärjestelmäsarjojen uskomattomasta valikoimasta. Creative Cloudin tilaajat voivat ladata kuukausittain jopa 500 ainutlaatuista, rojaltimaksutonta resurssia. Tämän tehokkaan uuden palvelun ansiosta luovat käyttäjät voivat hakea jatkuvasti resursseja, jotka mahdollistavat luovien prosessien kehittämisen, käsittelyn ja muokkauksen.

Lisätietoja on artikkelissa Creative Cloud Market.

Töiden jakaminen ja etsiminen Behancessa

Esittele ja etsi luovia töitä Behancessa. Jäsenenä voit luoda töistäsi portfolion ja esitellä sitä laajalti ja tehokkaasti. Voit myös tutustua eri puolilta maailmaa kotoisin olevien suunnittelijoiden uusimpiin luoviin töihin selaamalla esiteltyjä ja suosittuja töitä eri aloilta.

• Kirjaudu sisään tai rekisteröidy, niin voit käyttää Behance-toimintosyötettäsi ja ‑portfoliotasi sekä jakaa ja etsiä uusia töitä. Jos sinulla on jo tili, sinua kehotetaan kirjautumaan sisään. Jos sinulla ei ole vielä tiliä, rekisteröityminen on nopeaa ja helppoa.
  • Vaikka sinulla ei olisi Behance-tiliä, voit tutkia projekteja ja käynnissä olevia töitä Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Etsi-paneelissa.

Lisätietoja saat artikkelista Julkaiseminen Behanceen Creative Cloudista tai käymällä Adobe Behance ‑yhteisöfoorumissa.

Oletusarvot

Voit avata Oletusarvot-valintaikkunan Creative Cloud ‑tietokonesovelluksessa napsauttamalla Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pystysuuntaisen pisteen kuvaketta ja valitsemalla sitten Oletusarvot.

Oletusarvot-valintaikkuna

Oletusarvot-valintaikkunassa on Creative Cloudin mukauttamiseen ja käyttöön liittyviä asetuksia, joiden avulla voit muun muassa vaihtaa ohjelmiston asennuskielen ja säätää Creative Cloud ‑palveluiden asetuksia.

Yleistä

Sovellusversio

Näyttää Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen version.

Käynnistä kirjauduttaessa

Valitse tämä asetus, jos haluat käynnistää Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen oletusarvoisesti aina, kun kirjaudut järjestelmään.

Näytä ilmoitukset

Valitse tämä asetus, jos haluat näyttää Adoben ilmoitukset.

Liitä ikkuna ilmoitusalueelle

Valitse tämä asetus, jos haluat kiinnittää Creative Cloud ‑ikkunan tehtäväpalkkiin. Jos tämä asetus on valittuna, Creative Cloud ‑tietokonesovellus ei käynnisty erillisessä ikkunassa.

Pidä Creative Cloud ‑tietokonesovellus aina ajan tasalla

Valitse tämä asetus, jos haluat ottaa automaattiset päivitykset käyttöön.

Creative Cloud

Sovellukset

Kieli

Creative Cloud ‑sovellusten kieliasetuksen muuttaminen. Kaikki tämän muutoksen tekemisen jälkeen ladatut sovellukset asennetaan uudella kielellä.

Asennussijainti

Muuta Creative Cloud ‑sovellusten asennussijaintia. Kaikki tämän muutoksen tekemisen jälkeen asennetut sovellukset asennetaan uuteen sijaintiin.

Näytä käyttöjärjestelmän ilmoitukset

Valitse tämä asetus, jos haluat näyttää Adoben ilmoitukset.

Näytä vanhemmat sovellukset

Valitsemalla tämän vaihtoehdon voit näyttää sovellukset, jotka oletusarvon mukaan eivät ole käytettävissä Creative Cloud -tietokonesovelluksessa.

Tiedostot

Synkronointi

Vastaa Creative Cloudin tiedostojen ja kirjastojen synkronoinnista. Synkronoinnin poistaminen käytöstä lopettaa vain tiedostojen ja kirjastojen synkronoinnin, mutta ei poista niitä paikallisesti.

Kansion sijainti

Valitse Creative Cloud Files ‑kansion sijainti.

Siirtonopeus

Hallitse tiedostojen lataus- ja lähetysnopeutta verkkosi kaistanleveyden mukaan.

Näytä käyttöjärjestelmän ilmoitukset

Valitse tämä asetus, jos haluat näyttää Adoben ilmoitukset.

Kirjasimet

Typekit käytössä / ei käytössä

Vastaa Typekitistä synkronoitujen kirjasimien hallinnasta. Jos poistat Typekitin käytöstä, synkronoidut kirjasimet poistetaan käytöstä.

Näytä käyttöjärjestelmän ilmoitukset

Valitse tämä asetus, jos haluat näyttää Adoben ilmoitukset.

Etsi

Behance-tili

Valitsemalla Näytä tiliasetukset voit näyttää Behancen tiliasetukset ja muuttaa niitä.