Vastauksia yleisiin kysymyksiin liittyen Adobe-tuotteiden ostamiseen, maksamiseen, tuotteiden lataamiseen, tilausten seurantaan ja tilauksen palauttamiseen tai peruuttamiseen.

Adobe-tuotteita voi hankkia Adoben verkkokaupasta tai jälleenmyyjältä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tuotteita voi ostaa Adoben verkkokaupasta. Tässä artikkelissa on tietoa myös latauksista, sarjanumeroista, maksamisesta, tilauksen seurannasta ja palautuksista tai vaihdoista.

Onko sinulla määrälisensseihin liittyviä kysymyksiä?

Käy Adoben osto-ohjelmat -verkkosivustolla.

Oletko oppilaitosasiakas?

Lisätietoja ostovaihtoehdoista ja kelpoisuusehdoista on sivulla Koulutukseen liittyvät usein kysytyt kysymykset.

Jäsenyyteen liittyvät yleisimmät kysymykset: Creative Cloud, Acrobat DC ja Stock

Kuinka luottokorttitiedot voi päivittää?

Kuinka voin varmistua siitä, että ostokseni tai maksuni on onnistunut?

1. Kirjaudu Adobe-tilillesi Adobe ID -tunnuksellasi ja -salasanallasi.

Huomautus:

Adobe ID -tunnus on sähköpostiosoite, jota käytit hankkiessasi Adobe-tuotteen tai -palvelun. Jos olet unohtanut Adobe ID -tunnuksesi tai salasanasi, katso Adobe ID -tili ja kirjautumisongelmat.

2. Napsauta Tilaukset-välilehteä ja valitse sivun vasemmasta laidasta Tilaushistoria.

3. Napsauta jäsenyystilauksen tilausnumeroa.

Onko tilaushistoria tyhjä?

Joissakin maissa tilaustiedot on tallennettu eri paikkaan. Jos Tilaushistoria näyttää, että sinulla ei ole tilauksia, napsauta Tilaushistoria-sivulla näytettyä linkkiä ja valitse sitten Näytä tapahtumahistoria.

4. Maksuhistorian tiedot näkyvät Laskutushistoria-kohdassa.

Huomautus:

Maksutiedon näkymiseen tililläsi saattaa kulua jopa 24 tuntia.

Kuinka ostosta voi tulostaa kuitin?

Kuitti löytyy verkosta kohdan Tilaukset, Tilaushistoria alta Adobe-tilit-sivulta. Katso tarkat ohjeet kohdasta Creative Cloud -laskun etsiminen ja tulostaminen.

Kuinka tilauksen automaattisen uusimisen saa pois käytöstä?

Tilauksen automaattista uusimista ei saa pois käytöstä. Jos et enää halua jäsenyyttä, sinun tarvitsee vain peruuttaa jäsenyys. Voit käyttää tuotetta nykyisen laskutusjakson päättymiseen asti.

Kuinka maksun voi suorittaa tai laskun voi maksaa?

Jos saat ilmoituksen, että maksua ei voitu käsitellä, päivitä jäsenyyteesi liitetyt maksutiedot. Katso Luottokortti- ja laskutustietojen päivittäminen. Ylimääräisiä maksuyrityksiä tehdään yli 30 päivän ajan.

Adobe-tuotteiden hankkiminen

Mistä Adobe-tuotteita voi hankkia?

Adobe-tuotteita voi hankkia suoraan Adoben verkkokaupasta tai jälleenmyyjältä (esimerkiksi jälleenmyyntiliikkeestä).

Arvonlisäverosäädöksistä johtuen Adoben verkkokaupassa ei voi tehdä tilauksia seuraavilta sijaintialueilta: Kanariansaaret, Kanaalisaaret, Färsaaret, Helgoland, Liechtenstein, Madeira, Monaco ja Ranskan merentakaiset departementit.

Huomautus:

Adoben verkkokaupasta tilaamiseen parhaiten soveltuvat selaimet ovat Microsoft Internet Explorer 10 tai uudempi, Apple Safari 7 tai uudempi, Mozilla Firefox 4 tai uudempi tai Google Chrome.

1. Valitse ostettavat tuotteet

Huomautus:

Jos haluamaasi tuotetta ei näy, kokeile valita eri vaihtoehto tuoteluettelon yläpuolella olevasta valikosta.

2. Valitse Lataa kokeiluversio tai Osta nyt.

Valitse Liity tai Osta
  3. Seuraa näyttöön tulevia ohjeita oston loppuun suorittamiseksi. Sinun tulee luoda Adobe-tili (tai kirjautua sille) ennen kuin voit suorittaa oston loppuun.

Huomautus:

Tarvitsetko Adobe ID -tunnukseen liittyvää apua? Katso Adobe ID -tilin hallinta ja Adobe ID -tili ja kirjautumisongelmat.

Student and Teacher Edition -version hankkiminen

Jos olet opiskelija tai henkilökunnan jäsen jossakin yleisesti tunnustetussa oppilaitoksessa ja haluat ostaa Adobe-tuotteen alennetulla hinnalla, tarkista kelpoisuusedellytykset joillakin seuraavista sivuista:

Huomautus:

Lisätietoja oppilaitosten ja opiskelijoiden osto-ohjelmasta löytyy kohdasta Koulutukseen liittyvät usein kysytyt kysymykset.

Kuinka tuotteen täysversio hankitaan kokeiluversiosta?

Apua tuotteen valintaan

Tuoteluettelossa voit tarkastella tuotevalikoimaa seuraavilla tavoilla:

• Hae etsintäpalkilla saatavilla olevia tuotteita.
  • Laajenna jokin luetelluista vaihtoehdoista Luovuus ja muotoilu, Markkinointi ja analyysi, PDF- ja sähköiset allekirjoitukset tai Yritysratkaisut ja valitse suodattimet.
product_list_menuopen
Jos haluat katsoa muita tuotteita, valitse eri vaihtoehto.

Onko sinulla tuotteista kysyttävää? Saat apua myyntitiimiltä.

Apua tuotteen päivitykseen

Jos olet hankkimassa päivitystä, lataaminen ja asennus saattavat edellyttää tuotteen edellisen version sarjanumeron antamista. Tilattaessa verkkokaupasta päivityksen alustan (Mac OS tai Windows) ja kielen on oltavat samat kuin alkuperäisellä tuotteella.

Lisäohjeita sarjanumeron etsimiseen on Sarjanumeron paikallistaminen -kohdassa. Jos asennuksessa on ongelma, katso artikkeli Päivitysvirhe: ”Tämä sarjanumero ei päde ehtojen mukaiseen tuotteeseen”.

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä.

Lataukset ja sarjanumerot

Apua tilauksen lataukseen

Lataamisongelma

Creative Cloud

Kokeile artikkelissa Creative Cloudin lataus- ja asennusongelmien vianmääritys mainittuja ratkaisuja yleisiin selaimeen, järjestelmään ja yhteyksiin liittyviin ongelmiin, jotka voivat estää latauksen onnistumisen.

Kaikki muut tuotteet

Kokeile latausongelmiin, jotka koskevat muita kuin tilaustuotteita, artikkelissa Latausongelmien vianmääritys mainittuja ratkaisuja.

Mistä tuotteita tai kokeiluversioita voi ladata?

Creative Cloud

Creative Cloud -tuotteita voi ladata suoraan Adobe Creative Cloud -työpöytäsovelluksesta.

Kaikki muut tuotteet

Tietoa ostetun tuotteen lataamisesta tai jo asennetun tuotteen paikantamisesta on artikkelissa Ladattujen sovellusten ja tiedostojen paikantaminen.

Kokeiluversiot ja päivitykset

Sivulta Adobe-lataukset voi ladata ilmaisen kokeiluversion.

Määrälisenssi

Jos käytössä on määrälisenssi, katso ohjeita Adoben lisensointisivustolta.

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä.

Kuinka kauan lataus on käytettävissä?

Tilaustuotteet (Creative Cloud, Acrobat DC)

Voit käyttää Creative Cloud- tai Document Cloud -sovelluksia ja -palveluita niin kauan kuin jäsenyytesi tai tilauksesi on voimassa. Jos peruutat jäsenyyden tai tilauksen, voit käyttää tuotetta nykyisen laskutusjakson ajan. Lisätietoja löydät artikkeleista Creative Cloud | Yleisiä kysymyksiä ja Adobe Acrobat DC:n usein kysytyt kysymykset.

Muut kuin tilaustuotteet

Tuotelataukset jäävät tilillesi kolmeksi vuodeksi ostohetkestä lukien. Lisätietoja ostettujen ohjelmistojen lataamisesta on artikkelissa Ladattujen sovellusten ja tiedostojen paikantaminen. Jos et pysty käyttämään tiliäsi tai et löydä aiemmin ostamiasi latauksia, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Adobe varaa oikeuden muuttaa tätä käytäntöä milloin tahansa tai ilman erillistä ilmoitusta.

Kuinka sarjanumeron saa selville?

Tilaustuotteet (Creative Cloud, Acrobat DC)

Sarjanumeroa ei tarvita Creative Cloud -jäsenyyteen tai Acrobat DC -tilauksiin. Sinun tarvitsee vain kirjautua sisään Adobe ID -tunnuksellasi. Katso ohjeita kohdasta Kirjautuminen sisään ja Creative Cloudin aktivointi.

Muut kuin tilaustuotteet

Jos ostat muun kuin tilaustuotteen, esimerkiksi Photoshop Elementsin, sarjanumero lähetetään sinulle sähköpostitse, kun tilaus on valmis. Näet sarjanumerosi myös aina tilinhallintasivulla adobe.com-sivustolla. Napsauta Tilaukset-välilehteä ja valitse vasemmasta ruudusta Tilaushistoria. Napsauta oikeassa ruudussa tuotettasi vastaavan tilauksen numeroa ja valitse sitten Lataukset ja sarjanumerot. Lisätietoja on Sarjanumeron paikallistaminen -kohdassa.

Kuinka kauan tuotteen lataaminen kestää?

Latausajat vaihtelevat tiedoston koon ja verkkoyhteyden mukaan. Katso lisää tietoa kohdasta Arvioidut latausajat.

Maksaminen

Maksuvaihtoehdot ovat luottokortti, PayPal, tilisiirto tai tilausostos

Oletko ostamassa Creative Cloud -jäsenyyttä? Creative Cloud -jäsenyyden voi maksaa luottokortilla kaikissa tuetuissa maissa. PayPal hyväksytään maksutapana joissakin tuetuissa maissa. Maasta riippuen voi olla käytettävissä muita maksutapoja. Käy aluksi sivulla Creative Cloud -tilaukset.

Haluatko käyttää maksutapana tilausostosta?Adoben verkkokauppa ei hyväksy ostotilauksia. Voit kuitenkin käyttää ostotilauksia vähintään 2 500 USD:n arvoisille puhelintilauksille. Saat lisätietoja myyntitiimiltä.

Kuinka luottokorttitiedot voi päivittää? (Vain tilaustuotteet)

Miksi tiliotteessani näkyy yhden dollarin veloitus Adobelta?

Tilitapahtumalla Adobe varmistaa, että luottokortti on kelvollinen ja että sitä ei ole ilmoitettu kadonneeksi tai varastetuksi. Tapahtumaa ei veloiteta tililtäsi, ja Adobe poistaa tapahtuman, kun luottokorttiyhtiö on vahvistanut luottokortin.

Onko luottokortin käyttäminen turvallista? Ovatko tietoni turvassa?

Adobe ja Digital River, joka on Adoben verkkokaupan hyväksytty sähköisen kaupankäynnin kumppani, suojaavat tietosi.

Kaikki verkossa tehtävät luottokorttitapahtumat suojataan SSL-tekniikalla. SSL on turvallisin tällä hetkellä käytettävissä oleva salaustekniikka sähköisiin ostoihin. Digital River käyttää samoja luottokorttiverkkoja kuin jälleenmyyntipisteet, joissa luottokorttiostokset tehdään henkilökohtaisesti paikan päällä.

Luottokortin numeroa ei hyväksytä tai se hylätään

Kokeile seuraavia ratkaisuja:

Syötä korttinumero oikein ilman välilyöntejä tai -viivoja. Jos luottokortissa on turvakoodi, se pitää syöttää oikein maksunäytössä.

Varmista, että tilauksessasi olevat nimi ja laskutusosoite täsmäävät luottokortillasi olevan nimen ja laskutusosoitteen kanssa. Jos käytät yrityskorttia, käytä kortinhaltijan nimeä ja laskutusosoitetta ostajan nimen ja osoitteen sijaan. Tarkasta kortinhaltijalta tai yrityksesi kirjanpito-osastolta nimi ja laskutusosoite.

Luottokortti ei ole voimassa? Varmista, että luottokortti on voimassa.

Varmista, ettet ole ylittänyt luottorajaa. Ota yhteys rahoituslaitokseen varmistaaksesi, ettei luottorajaa ole ylitetty. Varmista, että luottokortti on voimassa ja että luottokorttia voi käyttää verkkotapahtumiin.

Tarvitsetko vielä apua? Ota yhteyttä.

Miten voin poistaa luottokorttitietoni Adobe-tililtä?

Osana tietoturvastandardejaan Adobe ei tallenna luottokorttitietojaan palvelimilleen vaan käyttää sen sijaan salattua tunnusnumeroa maksusi käsittelyssä.

Jos haluat Adoben poistavan nämä maksutiedot, ota meihin yhteyttä.

Verot, ALV-veloitukset ja W9-lomake

Useimmissa maissa Adobe on juridisesti velvoitettu veloittamaan liikevaihtoveron verkossa tilaamisen aikana näyttöön tulevien laskelmien mukaisesti. Jos Adobe ei veloita veroja, ne täytyy silti joskus maksaa itse.

Adobe on rekisteröity monessa eri maassa, joissa se on velvollinen veloittamaan ja keräämään ALV:n tai GST:n. Useimpien ostosten osalta prosentti määräytyy sen maan mukaan, josta tuotteet tai palvelut toimitetaan. Adoben eurooppalaisissa kaupoissa asiakkailta veloitetaan asiaankuuluva ALV-maksu kestotavaratuotteista ja palveluista.

Verovapaat tilaukset? Lue artikkeli Verottoman tilauksen tekeminen Adobelta.

Huomautus:

Jos haluat vaihtaa arvonlisäverotunnisteen Euroopan unionin maita varten, lue artikkeli Arvonlisäverotunnisteen päivittäminen | Euroopan unionin maat.

Jos haluat päivittää verotietoja muita maita varten, ota yhteyttä meihin.

Maa tai alue
Verot ja ALV
Yhdysvallat Verolait vaihtelevat maittain. Voit ladata kopion Adoben W9-lomakkeesta.
Kanada

Adobe kerää ja suorittaa seuraavat verot: Canadian Goods and Services Tax, Harmonized Sales Tax ja Ontario Provincial Sales Tax.

Euroopan unioni (EU)

Jos ostat tilauksen tai erillisen tuotteen ja ilmoitat asiaankuuluvan ALV-numeron ostohetkellä, sinulta ei veloiteta ALV:tä.

Irlanti

Adobella on toimipaikka Irlannissa ALV-tarkoituksiin, joten latauksien ja tilausten katsotaan olevan kotimaanmyyntejä ja niistä veloitetaan Irlannin jäseniä koskeva ALV.

Norja
Sveitsi

Adobe on ALV-rekisteröity Norjassa ja Sveitsissä, kuten näiden maiden ALV-sääntöjen edellyttävät. Norjassa Adoben on veloitettava kuluttaja-asiakkailta ALV; jos toimitat Adobelle kelvollisen Norjan ALV-numeron, arvonlisäveroa ei veloiteta. Adoben on veloitettava ALV kaikilta asiakkailta Sveitsissä.

Australia
Singapore

Asianmukainen vero veloitetaan maksutapahtuman aikana. Summa on mainittu tilauksessa.

Brasilia, Uusi-Seelanti, Hongkong ja Etelä-Afrikka Veroja ei veloiteta maksutapahtuman aikana, kun tilaukset toimitetaan edellä mainittuihin maihin.

Kuinka ostosta saa kuitin?

Tilauksen seuranta

Mistä tilausnumeron löytää?

Tilaustuotteet (Creative Cloud, Acrobat DC) Tilausnumero löytyy verkosta Tilaushistoria-kohdan alta. Kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi päästäksesi katsomaan tilaushistoriaa.

Muut kuin tilaustuotteet Tilausnumero ilmoitetaan tilauksen vahvistussähköpostiviestissä. Tilausnumero löytyy myös verkosta Tilaushistoria-kohdasta. Kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi päästäksesi katsomaan tilaushistoriaa.

Onko tilaushistoria tyhjä?

Joissakin maissa tilaustiedot on tallennettu eri paikkaan. Jos Tilaushistoria näyttää, että sinulla ei ole tilauksia, napsauta Tilaushistoria-sivulla näytettyä linkkiä ja valitse sitten Näytä tapahtumahistoria.

Kuinka tilaushistoriaa tai tilauksen tilaa voi tarkastella?

Tilauksen käsittely kestää enintään 48 tuntia, pois lukien viikonloput. Käsittelyaika saattaa pidentyä vuorokaudella, jos tilaus tarkastetaan mahdollisen vilpillisen luottokorttikäytön varalta.

Tilauksen tilan voi tarkistaa tilaushistoriasta

Kun se on käsitelty, tilaus näkyy Tilaushistoria-luettelossa. Tarkat tiedot saat näkyviin, kun napsautat tilauksen numeroa, joka on tuotteen nimen edessä.

Määrälisenssit

Voit tarkistaa tilauksen tilan Adoben lisensointisivustolta (LWS).

Tilausten palauttaminen ja peruuttaminen

Tilauksen muuttaminen tai peruuttaminen

Palautuksen tila

Tilaustuotteet (Creative Cloud, Acrobat DC)

Kirjaudu sisään nähdäksesi tilaukset ja tuotteet adobe.com-sivustolla. Peruutetut jäsenyydet ja tilaukset on lueteltu Tilaukset-osion alla ja niiden kohdalla lukee ”Tilaus päättynyt”.

Jos haluat nähdä hyvitystä koskevat tiedot, valitse jäsenyytesi tai tilauksesi kohdalta Tilauksen hallinta. Tapahtuman historiatiedot ovat näkyvissä kohdassa Laskutushistoria.

Muut kuin tilaustuotteet

Hyvityksissä kestää yleensä 5–7 päivää hyvityspyynnön käsittelyn jälkeen. Artikkelissa Adobe-tilauksen palauttaminen, peruuttaminen tai vaihtaminen on ohjeet hyvityspyynnön tekemiseen.

Tuote on ostettu jälleenmyyjältä

Jos olet ostanut Adobe-tuotteen jälleenmyyjältä etkä Adoben verkkokaupasta, ota yhteyttä jälleenmyyjään hyvityksen saamiseksi.