Wanneer u Adobe Acrobat 9 op Windows Vista start, ziet u het foutbericht: Er is een ernstige fout gedetecteerd en Adobe EPIC_APP kan niet worden voortgezet. Installeer de toepassing opnieuw en probeer het nogmaals.

Reden

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door licentieproblemen.

Oplossing

Probeer een van de volgende oplossingen:

Oplossing 1: wijzig het opstarten van de FLEXNet Licensing Service naar 'Manual' (Handmatig).

1. Selecteer Start
  2. Selecteer Uitvoeren
  3. Typ Services.msc
  4. Selecteer OK
  5. Dubbelklik op FLEXNet Licensing Service
  6. Wijzig het opstarttype naar Handmatig

Oplossing 2: voer Acrobat.exe eenmaal uit als beheerder, zodat de licentie geactiveerd kan worden.

1. Klik met de rechtermuisknop op Acrobat.exe
  2. Selecteer Uitvoeren als
  3. Selecteer de administratoraccount

Oplossing 3: verwijder Acrobat en installeer de toepassing opnieuw met administratorrechten.

1. Verwijder Acrobat van het systeem
  2. Start Windows Vista schoon op
  3. Installeer Acrobat met administratorrechten
    1. Klik met de rechtermuisknop op setup.exe
    2. Selecteer Eigenschappen
    3. Selecteer de tab Compatibiliteit
    4. Selecteer Als administrator uitvoeren
    5. Voer Acrobat eenmaal uit vanuit een administratoraccount om Shell32.dll op te roepen en de juiste instellingen te configureren.