Overzicht

Met Flash Professional CC 2014 kunt u veelzijdige illustraties met GPU-versnelling voor het web maken en publiceren dankzij de WebGL-implementatie (Web Graphics Library) van uw browser. U kunt het nieuwe WebGL-documenttype (in voorvertoning) gebruiken om GPU-versnelde inhoud te maken.

Met de Flash WebGL runtime-API kunt u elementen in een scène naar wens aanpassen en gecontroleerd afspelen. Zo voegt u interactiviteit toe aan uw animaties.

Versie

Dit document bevat een referentiehandleiding voor versie 0.2 van de WebGL-runtime-API. Bezoek deze pagina regelmatig voor updates van de WebGL-runtime-API.

WebGL-documenttype

Het documenttype WebGL kan de krachtige gereedschappen in Flash Professional CC 2014 gebruiken om veelzijdige inhoud te maken en deze rechtstreeks te publiceren naar WebGL-uitvoer die op elke WebGL-compatibele browser kan worden uitgevoerd. Het WebGL-documenttype in Flash Professional wordt nog ontwikkeld en is daarom alleen beschikbaar in de voorvertoningsmodus.

Publicatie-instellingen

In het WebGL-documenttype kunt u bij Publicatie-instellingen de bestandsnaam, de locatie voor publiceren en andere WebGL-instellingen opgeven.

WebGL-runtime-API

De WebGL-runtimebibliotheek biedt de volgende klassen:

KlasseModule
Colorflwebgl.geom
ColorTransformflwebgl.geom
Eventflwebgl.events
EventDispatcherflwebgl.events
Matrixflwebgl.geom
MovieClipflwebgl.sg
Playerflwebgl
Pointflwebgl.geom
Rectflwebgl.geom
SceneGraphFactoryflwebgl.sg
Shapeflwebgl.sg

Aan de slag

Voer de stappen uit die worden beschreven op de pagina Aan de slag met WebGL-animatie om te leren hoe u een interactieve animatie maakt met Flash Professional CC 2014 en hoe u deze bestuurt met de WebGL-runtime-API.

Framescripts

Flash Professional CC 2014.1 biedt ondersteuning voor framescripts vanuit de IDE van Flash. U kunt het deelvenster Handelingen openen en Javascript-code toevoegen aan elk willekeurig hoofdframe. Deze code wordt uitgevoerd nadat de player het frame bereikt. De variabele 'this' in de context van framescripts verwijst naar de instantie van de MovieClip waartoe deze behoort.

Bronnen