Ga aan de slag met fantastische nieuwe functies voor ontwerpen. Maak efficiënte creaties voor meerdere schermen en apparaten, druk ze af en maak er grafische ontwerpen van, en dat alles op één onbegrensd canvas. Lees verder voor meer informatie over enkele van de vele nieuwe Photoshop-functies voor ontwerpen.

Opmerking:

Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

templates_stock

Direct aan de slag met uw projecten

Wanneer u een document in Photoshop maakt, kunt u het lege canvas overslaan en direct aan de slag gaan met een van de talrijke sjablonen uit Adobe Stock. Sjablonen bevatten onder andere Stock-middelen en -illustraties die u in uw project verder kunt uitwerken.

Voor het maken van een document kunt u naast sjablonen ook een van de vele voorinstellingen in Photoshop gebruiken of uw eigen waarden instellen. U kunt ook uw eigen aangepaste voorinstellingen opslaan voor hergebruik.

Meer informatie...

Creative Cloud Libraries

Creative Cloud Libraries

Met Creative Cloud Libraries, die gebruikmaken van Adobe CreativeSync-technologie, hebt u overal toegang tot uw favoriete middelen, wanneer u maar wilt en op elk apparaat.

Deel bibliotheken en werk eraan samen met iedereen die een Creative Cloud-account heeft. Wanneer u medebewerkers toevoegt aan een bibliotheek, kunt u kiezen welk toestemmingsniveau u ze wilt geven. U kunt ook bibliotheken maken die anderen kunnen volgen om updates over die bibliotheken te ontvangen.

Meer informatie...

v3_SQD

SVG-lettertypen

Photoshop ondersteunt SVG-lettertypen, waaronder emoji-lettertypen. U kunt verschillende SVG emoji-lettertypetekens samenstellen om nieuwe glyphs te maken. U kunt bijvoorbeeld de nationale vlag van een land maken of de huidskleur van standaardtekens van één persoon aanpassen.

Meer informatie...

Work with Adobe experience

Werken met Adobe Experience Design CC (voorvertoning)

Plaats uw Photoshop CC-middelen rechtstreeks in Adobe XD, de nieuwe allesomvattende tool voor het maken van prototypen en ontwerpen van gebruikerservaringen voor websites en mobiele apps.

Probeer het nu...

Tekengebieden

Tekengebieden

Met tekengebieden, die ideaal zijn voor responsief ontwerp en ontwerpen voor meerdere schermen, kunt u meerdere lay-outs met verschillende formaten maken, deze weergeven in één document en ze allemaal tegelijk bekijken. U kunt tekengebieden afzonderlijk of in groepen exporteren. U kunt nu een laag of laaggroep dupliceren in andere tekengebieden, snel van tekengebiedachtergronden veranderen en tekengebieden met transparante achtergronden weergeven.

Meer informatie...

Nieuwe exportopties

Nieuwe exportopties

Exporteer tekengebieden, lagen, laaggroepen of Photoshop-documenten als JPEG-, GIF-, PNG-, PNG-8- of SVG-afbeeldingsmiddelen. Gebruik de opdrachten van Snel exporteren om met één klik middelen om te zetten in veelgebruikte afbeeldingsmiddelen. Sluit kleurprofielen in PNG- of JPG-bestanden in. Stem alle exportinstellingen in Voorkeuren af op uw wensen.

Meer informatie...

Select and Mask

De ruimte Selecteren en maskeren

Nauwkeurige selecties en maskers maken in Photoshop is nu sneller en eenvoudiger dan ooit. Met een speciale nieuwe werkruimte kunt u nu nauwkeurige selecties en maskers maken. Gebruik tools zoals het penseel Randen verfijnen om de aparte elementen op de voorgrond en achtergrond op te schonen en nog veel meer.

Meer informatie...

v2_match font_2

Lettertype afstemmen

Haal het giswerk uit het identificeren van bepaalde lettertypen en laat Photoshop CC het harde werk voor u doen. Dankzij intelligente beeldanalyse kan Photoshop CC aan de hand van een afbeelding van een Latijns lettertype met behulp van een leerfunctie het lettertype detecteren en afstemmen op gelicentieerde lettertypen op uw computer of in Typekit.

Meer informatie...

Integratie met Adobe Stock

Integratie met Adobe Stock

Wanneer u op de Adobe Stock-website aan middelen werkt, kunt u deze nu direct in Photoshop openen binnen de website. U kunt ook voorvertoningen met een watermerk of gelicentieerde Stock-afbeeldingen toevoegen aan elke willekeurige bibliotheek. Vervolgens kunt u in Photoshop de Stock-afbeeldingen in uw documenten gebruiken als middelen die met de bibliotheek zijn gekoppeld.

Met de nieuwe zoekfunctie voor gefilterd zoeken in de Adobe Stock-site en uw bibliotheek vindt u de middelen die u nodig hebt in een handomdraai. Gelicentieerde Adobe Stock-middelen zijn tevens voorzien van een badge zodat u ze makkelijk kunt herkennen. Videomiddelen hebben nu voorvertoningen via een koppeling.

Meer informatie...

Overal Photoshop

Overal Photoshop

Met mobiele apps zoals Photoshop Mix, Photoshop Sketch, Adobe Comp CC en Adobe Capture CC is de kracht van Photoshop ook beschikbaar op uw apparaten, zodat u krachtige ontwerpen kunt samenstellen aan uw bureau of onderweg. Probeer iets nieuws. U kunt bijvoorbeeld Capture CC op uw mobiele apparaat gebruiken om van elke afbeelding een patroon te maken. Sla het op in een Creative Cloud Library en gebruik het vervolgens als een patroon of patroonvulling in uw Photoshop-projecten.

Meer informatie...

v2_faster everyday tasks-02

Dagelijkse taken versnellen

Photoshop CC opent documenten nu sneller en is veel responsiever. Vullen met behoud van inhoud is nu tot drie keer sneller en biedt betere resultaten. De lijst met lettertypen wordt nu tot vier keer sneller geladen in het menu Lettertype.

Meerdere laagstijlen

Meerdere laagstijlen

Voeg heel eenvoudig tot wel tien exemplaren van een geselecteerde laagstijl, met slagschaduw, verloopbedekking, kleurbedekking, schaduw binnen en lijn, toe aan een laag of laaggroep, en werk elke stijl op elk gewenst moment bij. U hoeft geen effecten meer om te zetten in pixels of objecten te stapelen in verschillende laaggroepen.

Meer informatie...

Deelvenster Glyphs

Werken met glyphs

Gebruik het nieuwe deelvenster Glyphs om efficiënt te werken met glyphs. Blader door alle beschikbare glyphs in een lettertype, bekijk alternatieven voor geselecteerde glyphs, open veelgebruikte glyphs, bekijk de glyphs die u onlangs hebt gebruikt en voeg deze in, en orden glyphs zodat u ze sneller kunt doorlopen. Pas direct alternatieve glyphs toe voor specifieke tekens via een nieuw contextmenu. Houd de aanwijzer boven een glyph om gegevens zoals de id en de Unicode-waarde en -naam van de glyph weer te geven.

Meer informatie...

content aware technology-03

Uitsnijden met behoud van inhoud

Photoshop CC gebruikt nu technologie met behoud van inhoud om op een intelligente manier gaten te vullen die ontstaan wanneer u de tool Uitsnijden gebruikt om een afbeelding recht te trekken of te roteren, of uw canvas groter dan het originele formaat van de afbeelding te maken.

Meer informatie...

Lettertypen sneller zoeken

Lettertypen sneller zoeken

Vind in een mum van tijd het lettertype dat u nodig hebt door afzonderlijke lettertypen een ster te geven en ze daarmee te markeren als favoriet. U kunt de zoekresultaten beperken door de lettertypen te filteren op classificatie, zoals Serif of Sans Serif, of op visuele gelijkenis. U kunt ook zoeken in de lettertypen die zijn geïnstalleerd op uw computer of in gesynchroniseerde lettertypen uit Typekit.

Meer informatie...

SVG-bestanden importeren en exporteren

SVG-bestanden importeren en exporteren

Open en plaats native SVG-bestanden, die u voor elk apparaatformaat of elke resolutie kunt schalen, in uw Photoshop-ontwerpen. U hoeft alleen maar te dubbelklikken op het object om het te bewerken in Adobe Illustrator. Exporteer de SVG-afbeeldingsmiddelen met de nieuwe exporteermogelijkheden.

Meer informatie...

Apparaatvoorvertoning

Apparaatvoorvertoning

Bekijk realtime-voorvertoningen van uw ontwerpen op meerdere iOS-apparaten met de nieuwe functie Apparaatvoorvertoning en de Adobe Preview CC mobiele app. Voor documenten met tekengebieden wordt met Apparaatvoorvertoning het juiste tekengebied weergegeven op basis van de afmetingen en positie van het tekengebied en het schermformaat van het aangesloten apparaat.

Meer informatie...

Adobe portfolio

Adobe Portfolio

Gebruik Adobe Portfolio om snel en eenvoudig een prachtige portfoliosite te maken waarop u uw Photoshop-afbeeldingen kunt laten zien. En als u Portfolio gebruikt, kunt u aangepaste landings- en contactpagina's maken om beter te communiceren met bezoekers.

Probeer het nu...