Windows HEIF- en HEVC-codecs

HEIF/.heic-bestanden weergeven en ermee werken in Photoshop in Windows door HEIF- en HEVC-codecs te downloaden en te installeren vanuit de Microsoft Store

Als u HEIF/.heic-bestanden in Photoshop opent, ziet u mogelijk een van de volgende berichten:

• Voor het openen van .heic-bestanden is extra software nodig die niet van Adobe is
    Installeer de vereiste software zodat Photoshop dit bestand kan openen.
  • Kan 'imagename.heic' niet openen omdat Photoshop de bestandsextensie niet herkent.

Opmerking: Canon HIF-/HEIC-bestanden worden niet ondersteund. Gebruik RAW-bestanden van Canon-camera's voor de beste resultaten.

HEIC/HEVC-codecs installeren

Om HEIF/.heic-bestanden te importeren, downloadt en installeert u zowel de HEIF- als de HEVC-extensies rechtstreeks van Microsoft.

1. Sluit Photoshop af

2. Download en installeer de HEIF-afbeeldingsextensies - Met de HEIF-afbeeldingsextensie kunnen Windows 10-apparaten bestanden met de indeling High Efficiency Image File (HEIF) lezen en schrijven.

3. Koop de HEVC-videoextensies - Speel HVEC-video's (High Efficiency Video Coding) af in een willekeurige video-app op uw Windows 10-apparaat.

4. Start Photoshop opnieuw op en probeer het HEIF/.heic-bestand te importeren.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online