Dit artikel bevat een overzicht van bekende compatibiliteitsproblemen die u kunt tegenkomen bij het uitvoeren van Adobe-toepassingen in macOS 10.14 (Mojave) en tijdelijke oplossingen voor deze problemen.

Adobe heeft de onderstaande compatibiliteitsproblemen gevonden bij het uitvoeren van toepassingen op macOS 10.14 Mojave.

Adobe raadt klanten ten zeerste aan om een update uit te voeren naar de nieuwste versie van de toepassing (CC 2019) alvorens bij te werken naar macOS 10.14 Mojave. Oudere versies van de applicatie zijn niet ontworpen om op macOS Mojave te worden uitgevoerd noch uitgebreid getest op macOS Mojave. Wij raden klanten bovendien ten zeerste aan om hun eigen tests uit te voeren op een niet-productiedeel om ervoor te zorgen dat de nieuwe besturingssystemen correct werken met hun huidige hardware en stuurprogramma's. U kunt er ook voor kiezen om een oudere versie van het besturingssysteem te blijven gebruiken met eerdere versies van onze software.

Van toepassing op de volgende producten
Besturingssysteem
Premiere Pro CC, After Effects CC, Character Animator CC, Prelude CC, Audition CC-versie 2019 of eerder macOS 10.14 Mojave

Adobe heeft het onderstaande compatibiliteitsprobleem gevonden bij het uitvoeren van toepassingen (CC 2019) en eerdere releases in macOS 10.14 Mojave.

De toepassing wil toegang tot de microfoon

Is van toepassing op Premiere Pro, Prelude, Character Animator, Audition

Wanneer u een clip naar de tijdlijn sleept, geeft de toepassing het volgende bericht weer.

Verzoek om toegang tot de microfoon in Premiere Pro
Verzoek om toegang tot de microfoon in Premiere Pro
Verzoek om toegang tot de microfoon in Prelude
Verzoek om toegang tot de microfoon in Character Animator
Verzoek om toegang tot de microfoon in Character Animator

Klik op OK om de Mac-microfoon in te stellen als de audio-invoer in de Audio Hardware-voorkeuren.

Bovendien vraagt Character Animator om toegang tot de camera. De applicatie geeft het volgende bericht weer.

Verzoek om toegang tot de camera in Character Animator
Verzoek om toegang tot de camera in Character Animator

Klik op OK om de Mac-camera in te stellen als de video-invoer.

De instelling Donkere modus wordt niet toegepast op de hele gebruikersinterface

Is van toepassing op Premiere Pro, After Effects, Character Animator, Prelude

Wanneer u Donkere modus inschakelt in het macOS-dialoogvenster Systeemvoorkeuren > Algemeen, behoudt de titelbalk bovenaan de vensters van de toepassing het lichte thema.

Problemen met pipetten

Van toepassing op Premiere Pro

De volgende problemen treden op wanneer u pipetten gebruikt:

• Wanneer u in Premiere Pro pipetten gebruikt om kleuren te samplen, krijgt u geen voorbeeld van de kleuren in het kleurstaal.
  • Wanneer u de pipet gebruikt om een kleur te samplen voor een titel in het paneel Essentiële grafische weergave, functioneert de pipet niet.

Morph-cut met Metal GPU Standaardwaarden voor softwarerendering

Van toepassing op Premiere Pro

Als u gebruikmaakt van Metal GPU-rendering en een Morph Cut toepast, gebruikt Premiere Pro geen Metal GPU voor het renderen, maar gaat terug naar standaardsoftwarerendering.

De helper-app van Dvaaudioscan blijft zichtbaar in het Dock

Van toepassing op Premiere Pro

Wanneer u Premiere Pro afsluit na het maken van een project, stopt de Dvaaudioscan-helper-app niet. Bij afsluiten wordt het systeem uitgeschakeld met het Dvaaudioscan-pictogram zichtbaar in het Dock. Het pictogram zal ook weer in het Dock verschijnen na opnieuw opstarten.

After Effects probeert de controle over Finder over te nemen

Wanneer u After Effects voor de eerste keer start, wordt een OS-dialoogvenster geopend waarin om aansturing van de Finder wordt gevraagd: "Adobe After Effects CC 2018" wil de toepassing "Finder” aansturen.
Het probleem doet zich niet voor bij latere versies.

In het Debug Event-dialoogvenster ontbreken UI-elementen

Van toepassing op After Effects

Wanneer een taak in After Effects vastloopt en een debug event assert produceert, zijn de selectievakjes Ignore pop-up menu en Copy to callstack niet aanwezig in het dialoogvenster.

In het Import-dialoogvenster ontbreekt de galerieweergave

Van toepassing op After Effects

Installeer en start After Effects op macOS Mojave en open het importdialoogvenster Bestand > Importeren > Bestand . Wanneer u op de knop Items weergeven als klikt, ontbreekt de Galerie in het pop-upmenu.