Welke versies van de Adobe video- en audio-apps zijn compatibel met macOS Catalina?

De volgende audio-videotoepassingen werken met macOS 10.15 (Catalina), maar we hebben een aantal problemen geïdentificeerd waar gebruikers rekening mee moeten houden.

Product Versienummer
After Effects 17.0 en later
Adobe Media Encoder 12.1.2 en later
Audition 11.1 en later
Character Animator 2.0 en later
Prelude 8.x en later
Premiere Pro 12.1.2 en later

Opmerking:

Adobe raadt klanten aan om hun eigen tests uit te voeren op een systeem (of partitie) die niet voor productiedoeleinden wordt gebruikt, om te controleren of hun huidige hardware en stuurprogramma's werken met het nieuwe besturingssysteem.

Bekende compatibiliteitsproblemen

Adobe heeft de onderstaande compatibiliteitsproblemen gevonden bij het uitvoeren van Adobe audio- en videotoepassingen op macOS 10.15 (Catalina).

Geen ondersteuning voor in-app updates

Is van toepassing op:

Adobe Media Encoder, Audition, Premiere Pro

Tussenoplossing: werk de app direct bij vanuit de Creative Cloud-desktoptoepassing.

Mogelijke problemen met plug-ins van derden

Is van toepassing op:

Audition, Premiere Pro

Probleem: Audio-invoegtoepassingen of hardwarestuurprogramma's zijn mogelijk niet compatibel of kunnen niet worden geïnstalleerd op macOS 10.15 (Catalina).  Dit omvat plug-ins van derden en Audio Unit-plug-ins, of audio-interfaces met aangepaste stuurprogrammasoftware, waarvan de installatieprogramma's niet zijn bijgewerkt om de strengere vereisten te implementeren.

Zie KENNISGEVING: Mac OS 10.15 is mogelijk niet compatibel met sommige externe audio-plug-ins, stuurprogramma's voor meer informatie.

Wijzigingen in DV/HDV-ondersteuning op macOS 10.5

Is van toepassing op:

Premiere Pro, Audition, Adobe Media Encoder

Probleem

Vanaf macOS 10.15 Catalina bieden Premiere Pro, Audition en Adobe Media Encoder geen ondersteuning meer voor DV- en HDV-opnamen via FireWire.

• Deze wijziging heeft geen invloed op andere opnamevormen.
  • U kunt eerder opgenomen DV/HDV-bestanden nog steeds bewerken.
  • DV/HDV-opname is nog steeds beschikbaar voor Premiere Pro op Windows.

Tussenoplossing

Als u toegang tot DV/HDV-opname nodig hebt, kunt u:

• Op macOS: Premiere Pro 12.x en 13.x gebruiken op macOS 10.13.6 (High Sierra) of 10.14 (Mojave)
  • Op Windows: zonder problemen de huidige versies van Premiere Pro blijven gebruiken.

Wijzigingen in GPU-ondersteuning

Is van toepassing op:

Premiere Pro, Adobe Media Encoder

Vanaf de 14.0 releases is CUDA-ondersteuning niet meer beschikbaar op macOS en we schaffen we ondersteuning voor OpenCL af. We raden aan over te stappen op Apple Metal, en systemen die NVIDIA-graphics ondersteunen.

Zie Wijzigingen in GPU- en DV/HDV-ondersteuning in Premiere Pro en Adobe Media Encoder op macOS voor meer informatie.

Zijn oudere of doorlopende versies van Adobe video- en audio-apps compatibel met macOS Catalina?

Nee, oudere versies van de Adobe video- en audio-apps zijn niet gemaakt voor of getest op macOS 10.15 (Catalina). Ze worden niet ondersteund op macOS Catalina.

Adobe raadt klanten die oude versies van deze apps gebruiken niet aan om te upgraden naar macOS Catalina.

Oudere versies maken gebruik van 32-bits licentieonderdelen en installatieprogramma's. Daarom kunnen ze niet worden geïnstalleerd en geactiveerd na een upgrade naar macOS Catalina. Wanneer u een upgrade uitvoert naar macOS Catalina als er al een oudere versie op uw computer is geïnstalleerd, kan deze oude versie beperkt werken. U kunt het echter niet opnieuw installeren of activeren na de macOS-upgrade.

Oudere versies verwijderen voordat u een upgrade uitvoert naar macOS Catalina. Het oude verwijderingsprogramma werkt niet na de upgrade.

Heeft u vragen of wilt u een probleem melden?

ask-the-community

Wilt u iets toevoegen? Neem deel aan het gesprek in onze Adobe-ondersteuningscommunity. Meld elk probleem in onze UserVoice.