Dele filer med Adobe SendNow

Du kan laste opp og dele mange filtyper på Acrobat.com, ikke bare PDF-filer.

1. Gjør ett av følgende for å åpne oppgaveruten Del:
    • Velg Fil > Send fil.

• Klikk E-post-knappen på verktøylinjen.

2. Klikk Bruk Adobe SendNow i dialogboksen Send e-post. Adobe SendNow åpnes i standard nettleser.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke Adobe SendNow.

Acrobat laster opp filene til Adobes nettjenester og sender e-post til mottakerne med en kobling til de delte filene. En lignende kobling vises i den bekreftende e-postmeldingen du mottar.

Del filer med e-post

Du kan dele mange filtyper, ikke bare PDF-filer.

1. Gjør ett av følgende for å sende en fil via e-post:
    • Velg Fil > Send fil.

• Klikk E-post-ikonet på verktøylinjen.

2. Velg et alternative og klikk Fortsett i dialogboksen Send e-post.
    • Merke av for Bruk standard e-postprogram for å bruke e-postprogramvaren

• Merk av for å bruke e-post på nettet for å bruke systemer for e-post på nettet, for eksempel Gmail og Yahoo!

Merk av for Husk valget mitt for å omgå denne dialogboksen senere.

3. Klikk Fortsett, og følg instruksjonene på skjermen.

Hvis du vil legge til eller redigere e-postkontoer, kan du se Innstillinger for e-postkonto.

1. Velg Kommentar > Gjennomgang > Samarbeid direkte.
  2. Hvis du blir bedt om det, velger eller blar du til PDF-filen og klikker Neste.
  3. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn Adobe ID og passordet, eller du oppretter en ID hvis du ikke har en.
  4. Gjør følgende på e-postskjermen, og klikk deretter Send:
    • Skriv inn e-postadressene til dem du vil invitere. Sett inn et semikolon eller et linjeskift etter hver adresse. Klikk Til- eller Kopi-knappen for å velge e-postadresser fra adresseboken i e-postprogrammet ditt.

• Forhåndsvis og rediger e-postemnet og -meldingen etter behov. Hvis du vil bruke standardmeldingen, klikker du på Tilbakestill standardmelding.

• Hvis du vil gjennomføre samarbeidsøkten på Acrobat.com, velger du Lagre filen på Acrobat.com, og send en kobling til mottakerne. Hvis du vil sende filen til mottakerne som vedlegg, lar du dette alternativet være umerket.

• Hvis du gjennomfører samarbeidsøkten på Acrobat.com, velger du et alternativ på Tilgangsnivå-menyen for å angi hvem som kan laste ned filen.

1. Gjør ett av følgende i e-postinvitasjonen for Samarbeid direkte:
    • Hvis e-postmeldingen inneholder et PDF-vedlegg, dobbeltklikker du vedlegget.

• Hvis e-postmeldingen inneholder en URL-adresse, klikker du denne adressen eller skriver den inn i adressefeltet i webleseren. Hvis du blir bedt om det, logger du på med Adobe ID og passordet.

2. Hvis du blir bedt om det, logger du på som gjest eller med Adobe ID og passordet.
  3. Når du er i en Samarbeid direkte-økt, kan du gjøre følgende:
    • Skrive inn chattemeldinger i boksen nederst i ruten. Klikke i fargeboksen for å velge en annen farge for chatteteksten.

• Hvis du vil dele sidene slik at den samme sidevisningen vises for alle deltakerne, klikker du Start sidedeling-knappen. Under sidedelingen endres knappen til Stopp sidedeling, og du kan stoppe delingen når som helst.

• Hvis du vil dele skjermbildet under et Adobe ConnectNow-møte: Fra Alternativer-menyen  velger du Del mitt skjermbilde.

• Hvis du vil lagre chattehistorikken, velger du Lagre chat på Alternativer-menyen .

• Hvis du vil deaktivere direkte samarbeid i et dokument, velger du Deaktiver chatting og sidedeling i Min kopi eller (bare initiativtaker) Deaktiver chatting og sidedeling i Alle kopier på Alternativer-menyen . Hvis du deaktiverer direkte samarbeid i alle kopier, kan ikke brukerne logge på en Samarbeid direkte-økt med noen av dokumentkopiene.

Innstillinger for Adobes nettjenester

Hvis du vil endre kontoinnstillinger for Acrobat.com, åpner du dialogboksen Innstillinger og velger Online-tjenester under Kategorier.

E-postadresse (Adobe ID)

Angir e-postadressen som er knyttet til din Adobe ID.

Logg av

Klikk for å logge av Acrobat.com-kontoen.

Administrer konto

Klikk for å vise og administrere kontoinnstillingene.

Endre passord

Klikk for å fjerne gjeldende lagrede passord og angi et nytt passord.

Send kopi til meg når jeg sender en e-postinvitasjon med Adobes nettjenester

Når dette alternativet er valgt, får du tilsendt en kopi av den innledende e-postmeldingen for delte gjennomganger og skjemadistribusjoner.

Innstillinger for e-postkonto

Hvis du vil endre eller legge til e-postkontoer, åpner du dialogboksen Innstillinger og velger E-postkontoer under Kategorier. E-postkontoen brukes i forskjellige arbeidsflyter, for eksempel å sende en fil eller å gjennomgå. Du kan bruke en konto som er konfigurert i din standard e-postklient, eller bruke kontoer for e-post på nettet, for eksempel Gmail og Yahoo! E-post.

Kontoer

Viser alle e-postkontoene.

Legg til konto

Velge en e-postkonto å legge til. For Gmail og Yahoo! skriv inn e-postadressen din. For andre kontoer må du skrive inn flere detaljer, for eksempel passord og serverinnstillinger.

Rediger

Rediger innstillingene for andre e-postkontoer.

Standard

Klikk for å bruke den valgte kontoen som standard.

Slett

Klikk for å slette kontoen.

Opprette et Buzzword-dokument

Funksjonen for å opprette et Adobe Buzzword-dokument direkte fra Acrobat er ikke tilgjengelig i Acrobat X og senere. Hvis du har en Acrobat.com-konto, kan du opprette og dele Buzzword-dokumenter. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se http://acrobat.com.

Samarbeide i ConnectNow-møter

Funksjonen for å starte et ConnectNow-møte direkte fra Acrobat er ikke tilgjengelig i Acrobat X og senere. Hvis du har en Acrobat.com-konto, kan du dele PDF-filer og skrivebordet ditt, og bruke andre samarbeidsfunksjoner i ConnectNow-møter. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se http://acrobat.com.