Feilsøking og hjelp

Last ned og installer

Hvordan laster jeg ned og installerer Photoshop?

Du kan laste ned Photoshop fra katalogen over Creative Cloud-apper. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å fullføre nedlastingen. For mer informasjon, blant annet om hvordan du installerer eldre versjoner eller søker etter oppdateringer, kan du lese Laste ned og installere Creative Cloud-programmer.

Hvorfor lar ikke Photoshop seg installere?

For løsninger på feilen «installering mislyktes», se Feil: «Installering mislyktes» av Creative Cloud-programmet. For å løse andre nedlastings-, installerings- og oppdateringsfeil, se denne feilsøkingsguiden for nedlasting og installering.

Kan jeg laste ned en prøveversjon av Photoshop?

Ja! Du kan laste ned prøveversjoner av alle Creative Cloud-apper, blant andre Photoshop, fra katalogen over Creative Cloud-apper. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å laste ned en prøveversjon. Les Last ned og installer en Creative Cloud-prøveversjon for mer detaljerte instruksjoner.

Hvordan henter jeg Adobe-ID og passord?

Les disse enkle løsningene på vanlige problemer med innlogging og Adobe-ID for å gjenskaffe tilgangen til kontoen din.

Kan jeg installere Photoshop på en annen datamaskin?

Du kan installere Photoshop og andre Creative Cloud-apper på opptil to datamaskiner. Hvis du vil installere det på en tredje maskin, må du først deaktivere det på en av de to andre maskinene. Lær mer om hvordan du aktiverer og deaktiverer Creative Cloud-apper.

Kontoadministrering

Hvordan endrer jeg passordet?

Logg på Adobe-kontoen din med gjeldende Adobe-ID og tilhørende passord.Derfra klikker du på fanen Sikkerhet og personvern og deretter på Endre under Passord. Du finner mer informasjon om endring av passord og annen kontoinformasjon ved å lese Administrere Adobe ID-kontoen.

Hvordan oppdaterer jeg kredittkortinformasjonen min?

Hvordan oppgraderer eller endrer jeg medlemskapet?

Det er enkelt å bytte Creative Cloud-plan. Følg disse trinnvise instruksjonene for å oppgradere eller endre planen.

Prøveversjonen min utløper snart. Hvordan konverterer jeg den?

Det er enkelt å konvertere prøveperioden til et betalt medlemskap. Følg disse trinnvise instruksjonene for å oppgradere og starte medlemskapet.

Hvordan kansellerer jeg, og hva skjer med filene mine?

Hvis du kansellerer medlemskapet, beholder du likevel gratisfordelene for Creative Cloud-medlemmer og alle filer som er lagret på enheten. Du mister tilgangen til appene og de fleste tjenestene, og skylagringen blir redusert til 2 GB. Lær hvordan du kansellerer forskjellige Creative Cloud-medlemskap og tolker abonnementsvilkårene til Adobe.

Vanlige problemer

Hvor finner jeg hjelp hvis jeg ikke vet hva som er feil?

Start med enkle feilsøkingstips for Photoshop for å få hjelp med problemene og finne flere ressurser.

Hvorfor gjenkjenner ikke Photoshop bildene fra kameraet mitt?

Det er mulig at du må oppdatere Adobe Camera Raw, programutvidelsen som Photoshop bruker for å importere raw-bildefiler. Sjekk Creative Cloud-skrivebordsappen for å se om det finnes noen oppdateringer. Hvis ikke det løser problemet, kan du få flere feilsøkingstips for å løse kameraproblemer i Photoshop.

Hvordan fikser jeg feil med grafikkortet, omlastingsfeil og feil med blinkende bilder?

Hvis det er problemer med bildegjengivelsen, treg ytelse eller systemkrasj, kan dette skyldes en skjermkortdriver som er ødelagt, ikke støttes eller ikke er kompatibel. Lær hvordan du feilsøker problemer med grafikkprosessoren eller drivere.

Hvorfor fungerer ikke forhåndsvisning på mobilenheten?

Det kan være flere forskjellige årsaker til at Photoshop ikke klarer å koble til forhåndsvisning av enhet. Les Feilsøk Wi-Fi-tilkobling for enhetsforhåndsvisning for løsninger.

Hvorfor kjører Photoshop så sakte på datamaskinen?

Det er mulig at du må optimere operativsystemet, maskinvaren eller Photoshop-konfigurasjonen. Lær hvordan du optimerer ytelsen til Photoshop.

Kompatibilitet

Kan Photoshop kjøre på datamaskinen min?

Les artikkelen om systemkrav for Photoshop for å finne ut om Photoshop kommer til å fungere på datamaskinen.

Hvilke kameraer støttes av Photoshop?

Photoshop bruker programutvidelsen Adobe Camera Raw for å importere og forbedre bilder i raw-format fra mange forskjellige kameraer. Se listen over kameraer som støttes av Camera Raw for å få oversikt over støttede kameraer.

Hvilke grafikkort fungerer med Photoshop?

Ved å bruke en kompatibel grafikkprosessor (også kalt et grafikkort, videokort eller GPU) med Photoshop, får du bedre ytelse og flere funksjoner. Få en liste over testede grafikkort og svar på vanlige spørsmål om grafikkprosessorer.

Er Photoshop tilgjengelig på morsmålet mitt?

Hvor finner jeg utgivelsesinformasjonen for Photoshop?

Du finner utgivelsesinformasjon for gjeldende og tidligere versjoner av Photoshop på siden med utgivelsesinformasjon.

Tidligere versjoner

Jeg bruker en eldre versjon av Photoshop. Hvor kan jeg finne hjelp?

Besøk hjelp-arkivet til Photoshop for å finne hjelp- og feilsøkingsressurser for eldre versjoner av programvaren.

Kan jeg kjøre en gammel versjon av Photoshop på en ny datamaskin?

Eldre versjoner av Photoshop er ikke designet eller testet for å kjøre på de nyeste versjonene av operativsystemer. Sørg for at datamaskinen oppfyller systemkravene for din versjon av Photoshop.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke finner diskene jeg brukte til installeringen?

Du kan laste ned og installere eldre versjoner av Photoshop fra nettsidene til Adobe.

Kan jeg installere både Photoshop CC og en eldre versjon av Photoshop?

Ja, du kan ha flere versjoner av Photoshop installert på datamaskinen samtidig. Lær hvordan du laster ned tidligere versjoner av Photoshop, for eksempel CS6, direkte fra Creative Cloud-skrivebordsappen.