Et av de første feilsøkingstrinnene for skannere består i finne ut hvilken versjon av skannerdriveren som er installert. Følg fremgangsmåten nedenfor for å avgjøre hvilken driverversjon skanneren har, og besøk deretter produsentens hjemmeside for å se om det finnes nyere versjoner av driveren. Oppdater skannerdriveren hvis nødvendig.

Windows 7 og Vista

Bla deg fram til driverversjonen i Enhetsbehandling.

1. Klikk på Start og velg Kontrollpanel.
  2. Velg Enhetsbehandling i Kontrollpanel.

Dersom datamaskinen er satt til Kategorier i Kontrollpanel, velger du Enhetsbehandling her:

System og sikkerhet > Enhetsstyrer

Dersom datamaskinen er satt til Store ikoner eller Små ikoner, velger du Enhetsbehandling her:

Innstillingsmeny for datamaskin

I dialogboksen Enhetsbehandling klikker du på den svarte pilen til venstre for Bildeenheter for å vise produsent- og modellinformasjon om skanneren.

Enhetsstyrer

1.  Klikk Handling og klikk deretter Egenskaper.
Enhetsstyrer > Prosedyre > Egenskaper
  1. I dialogboksen Egenskaper klikker du på kategorien Driver for å se versjonsnummeret til den installerte skannerdriveren.
Du finner den installerte driveren under driverkategorien

Windows XP

Bla deg fram til driverversjonen i Enhetsbehandling. Klikk på Start og velg Kontrollpanel.

Dersom datamaskinen er satt til kategorivisning, gjør du følgende:

1. Velg Ytelse og vedlikehold.
Kontrollpanel
  1.  På den neste skjermen velger du Se grunnleggende informasjon om datamaskinen.
Grunnleggende informasjon om datamaskinen
  1. Dialogboksen Systemegenskaper vises.  Klikk på kategorien Maskinvare og klikk deretter på Enhetsbehandling.
Maskinvarekategori > Enhetsstyrer
  1. I dialogboksen Enhetsbehandling markerer du den installerte skannermodellen under Bildeenheter.
Dialogboks for enhetsstyrer
  1. Når du har markert skanneren, velger du Handling og så Egenskaper. I dialogboksen Egenskaper ser du driverversjonen til skanneren.
Skriverdriverversjon

Dersom datamaskinen er satt til klassisk visning, gjør du følgende:

1. Klikk på Start og velg Kontrollpanel.
  2. Velg System i Kontrollpanel.
Kontrollpanel > System
  1. I dialogboksen Systemegenskaper klikker du på kategorien Maskinvare og velger Enhetsbehandling.
Maskinvare > Enhetsstyrer
  1. I dialogboksen Enhetsbehandling markerer du den installerte skannermodellen under Bildeenheter.
Dialogboks for enhetsstyrer
  1. Velg Handling og så Egenskaper. I dialogboksen Egenskaper ser du driverversjonen til skanneren.
Driverversjon

Mac OS X

1. Du finner skannerdriverversjonen i Mac OS X ved å gå til Programmer og bla deg fram til den installerte skannerprogramvaren.
Gå til Programmer og bla deg fram til den installerte skannerprogramvaren
  1. Hold inne Kommando-tasten og klikk på skanneren, og velg deretter Vis info fra popup-menyen. Du finner driverversjonen i delen Generelt i dialogboksen Info.
Hold inne Kommando-tasten og klikk på skanneren, og velg deretter Vis info fra popup-menyen