Sammendrag

Adobe Acrobat 9- og Adobe Reader 9-programvaren er en betydelig oppgradering som endrer prosessen for oppretting og deling av elektroniske dokumenter. Acrobat og Reader 9 tilbyr innebygd støtte for Adobe Flash-teknologi og muligheten til å forene mange typer innhold i PDF-porteføljer. De tilbyr også sanntidsevne til å navigere i et PDF-dokument i samarbeid med kollegaer.

Produkter

• Adobe Reader 9
  • Adobe Acrobat 9 Pro Extended
  • Adobe Acrobat 9 Pro
  • Adobe Acrobat 9 Standard

Krav

Reader-oppdateringer for Windows

• Intel 1.3-GHz-prosessor
  • Microsoft Windows 2000 med Service Pack 4, Windows Server® 2003; Windows XP Professional, Home Edition eller Tablet PC Edition med Service Pack 2 or 3; Windows Vista® Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uten Service Pack 1
  • 128 MB RAM (256 MB anbefales)
  • 335 MB ledig harddiskplass
  • Microsoft Internet Explorer 6.0, 6.0 med Service Pack 1 eller 7.0; Firefox 2.0 eller 3.0

Reader for Mac OS

• PowerPC G4, G5 eller Intel-prosessor
  • Mac OS X v10.4.11â“10.5.3
  • 128 MB RAM (256 MB anbefales)
  • 405 MB tilgjengelig diskplass
  • Safari 2.0.4 eller nyere

Acrobat Pro Extended for Windows

• Prosessor på 1.3 GHz eller mer
  • Microsoft Windows XP Home, Professional eller PC-versjon for nettbrett med Service Pack 2 eller 3 (32- og 64-biters); Windows Server 2003 (med Service Pack 2 for 64-bitersversjonen); eller Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uten Service Pack 1(32-biters og 64-biters)
  • Internet Explorer 6.0
  • 512 MB RAM
  • 2.35 GB ledig harddiskplass
  • 1024 x 768 skjermoppløsning
  • DVD-ROM-stasjon
  • Videomaskinvareakselerasjon (valgfritt)

Støttede UNIX-plattformer for Adobe 3D Capture Utility (valgfritt)

• Sun Solaris 2.8: UltraSPARC®-prosessor
  • IBM AIX 5.2: POWER4- eller PowerPC® 604-prosessor
  • SGI IRIX 6.5: RISC 5000 prosessor
  • HP-UX 11.0: PA-RISC 2.0 prosessor
  • UNIX Capture Utility: 200 MB ledig harddiskplass

Acrobat Pro for Windows

• Prosessor på 1.3 GHz eller mer
  • Microsoft Windows XP Home, Professional eller PC-versjon for nettbrett med Service Pack 2 eller 3 (32- og 64-biters); Windows Server 2003 (med Service Pack 2 for 64-bitersversjonen); eller Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uten Service Pack 1(32-biters og 64-biters)
  • Internet Explorer 6.0
  • 256 MB RAM (512 MB anbefales)
  • 2.13 MB ledig harddiskplass
  • 1024 x 768 skjermoppløsning
  • DVD-ROM-stasjon
  • Videomaskinvareakselerasjon (valgfritt)

Acrobat Pro for Mac OS

• PowerPC G4 eller G5 eller Intel®-prosessor
  • Mac OS X 10.4.11 eller v10.5
  • 256 MB RAM (512 MB anbefales)
  • 1,42 GB ledig harddiskplass
  • 1024 x 768 skjermoppløsning
  • DVD-ROM-stasjon

Acrobat Standard for Windows

• Prosessor på 1.3 GHz eller mer
  • Microsoft Windows XP Home, Professional eller PC-versjon for nettbrett med Service Pack 2 eller 3 (32- og 64-biters); Windows Server 2003 (med Service Pack 2 for 64-bitersversjonen); eller Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uten Service Pack 1(32-biters og 64-biters)
  • Internet Explorer 6.0
  • 256 MB RAM (512 MB anbefales)
  • 985 MB ledig harddiskplass
  • 1024 x 768 skjermoppløsning
  • DVD-ROM-stasjon
  • Videomaskinvareakselerasjon (valgfritt)

Språk

Engelsk, fransk, tysk og japansk

Distribusjon

Fullstendige installasjonsprogrammer

Utgivelsesdato

25. jun 2008

Kjente problemer og løsninger

1677726: Administrativ installasjon med GPO støttes ikke for kombinert installasjonsprogram for Reader og AIR.

Kun Reader støtter administrativ installasjon med GPO.

1625896: Lagring av et Excel 2007-regneark som PDF gir en layout som er annerledes enn layouten i Excel 2007-regnearket

Dette problemet er et kjent problem med Microsoft Excel, som notert i Microsoft KB 941506. For å løse dette problemet konfigures DPI-innstillingene i Excel 2007 slik at de stemmer overens med PDF-filens DPI-innstillinger. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se kb403530.

1583743: Utskrift av vedlegg fra en «uåpnet» e-post i Outlook 2003 and 2007 mislykkes

Hvis du prøver å skrive ut vedlegg i Outlook 2003 eller 2007 uten å åpne e-posten, får du en feil. For å omgå dette problemet åpner du e-posten først, og deretter skriver du ut vedleggene. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se kb403531.

1511555: Noen PostScript-fonter skrives ikke ut riktig på SHARP AR-M455N-skrivere med PCL 6

Hvis PostScript-fonter ikke skrives ut riktig på en SHARP AR-M455N-skriver med PCL 6 kan du korrigere problemet ved å oppdatere driveren. Du finner den oppdaterte driveren på nettstedet til SHARP. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se kb403722.

1668237: Utskriftsfeil rapportert på HP Postscript-kloner med Microsoft PostScript-driver

Hvis utskrift feiler med en HP-kloneskriver med Microsoft PostScript-driver, kan du korrigere problemet ved å oppdatere driveren med en HP PostScript-driver. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se kb403734.

1683042: Eksporterte PostScript-filer er store

Det kan hende at eksporterte PostScript-filer er store. Løsningen er å endre innstillingene for fargehåndtering i Acrobat 9.0 slik at de samsvarer med innstillingene for Acrobat 8.0. Velg Fil > Lagre som > PostScript > Innstillinger. Gå til ruten for fargebehandling og velg alternativet Fargebehandling fra fargebehandling i Acrobat til fargebehandling for skriver. Denne innstillingen går tilbake til Acrobat 8.x-innstillinger og skaper komparable PostScript-filstørrelser.

1833314: Word/Excel krasjer når en annen bruker enn den som installerte Acrobat klikker på «Inkluder video».

Hvis en bruker som ikke installerte Acrobat prøver å inkludere en video fra Microsoft Word eller Excel, opplever de at Word/Excel krasjer. Løsningen er å legge til registernøkkelen HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Adobe Acrobat\9.0\InstallPath set (Default) til C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat, hvor «C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0» er programmets installasjonsmappe.

1823702: Excel 2007 krasjer når man oppretter en PDF med alle celler valgt

Hvis en bruker velger alle celler i et Excel-regneark og bruker linjealternativet til å opprette en PDF med valget «Utvalg», så vil Excel krasje. Bruk heller utskriftsmetoden.

1695917: PDF Creation-tillegget er deaktivert i Microsoft-program

Microsoft-programmer deaktiverer tillegg som sikkerhet hvis programmet lukkes for tidlig. (Tillegg deaktiveres for eksempel når systemet slås av feil under PDF-opprettelse.) Du finner løsninger på dette problemet i kb403561.

Hvis alternativet «Bruk hyperkoblinger i stedet for sidetall» er AV for innholdsfortegnelsen når man konverterer et Word-dokument til PDF, så vil ikke hyperkoblinger opprettes i PDF-filen. For å løse dette problemet aktiveres alternativet «Bruk hyperkoblinger i stedet for sidetall».

1663317: Tosidersvisning blir en ensidesvisning ved konvertering av Word 2007 til PDF

Hvis en PDF-fil opprettes fra et Word 2007-dokument i boklayoutvisning, vil PDF-filen opprettes som én side i stedet for tosidersvisning. For å løse dette problemet kan du gjøre følgende:

1. Klikk på Opprett PDF-ikonet Acrobat-verktøylinjen.

2. Lagre PDF-filen med alle standardinnstillinger.

3. Åpne PDF-filen i Acrobat eller Reader.
  4. Velg Fil > Skriv ut.

5. Under Sidehåndtering velger du Utskrift av hefter fra popup-menyen Sideskalering.

6. Klikk OK.

1802672: Kan ikke opprette PDF-fil fra webopptak på Windows 2008 Server (32-biters og 64-biters)

Kontroller om den avanserte sikkerhetsinnstillingene «Aktiver nettleserutvidelser fra tredjeparter» er PÅ i Internet Explorer. Standard er AV på Windows 2008 Server, og det vil forhindre lasting av utvidelser. Gjør følgende for å bruke denne funksjonen på Windows 2008 Server:

1. Start IE og velg Verktøy > Alternativer for Internett.

2. Klikk på kategorien Avansert og gå til Surfing.

3. Merk av Aktiver nettleserutvidelser fra tredjeparter.

4. Start Internet Explorer på nytt.

1701952: Kodak i1220 skanner ikke med Memory Mode som overføringsmetode for data

Ved bruk av Kodak i1220 oppstår feilen «Valgt komprimering støttes ikke» under skanning. Bruk følgende løsning:

1. Start Acrobat.

2. Velg Fil > Opprett PDF > Fra skanner > Egendefinert skanning.

3. I dialogboksen Egendefinert skanning velger du den installerte driveren.

4. Klikk på Alternativer under Inndata.

5. Angi Metode for dataoverføring som Innebygd modus.
  6. Start skanneprosessen. Du kan også fjerne eventuelle komprimeringsinnstillinger i skannerens brukergrensesnitt under skanning (angi komprimering til ingen).

3129205: JPN: Brukeren ser ikke hva de skriver på japansk før de bekrefter verdien i portefølje

Under redigering av en portefølje kan du skrive inn tekstfelt som filtittel, filbeskrivelse og omslagsside. Du ser imidlertid ikke hva du skriver på japansk før du bekrefter verdien. (eller trykker på mellomromstasten to ganger for å få opp et kandidatvindu > velger en av kandidatene > og bekrefter deretter verdien.)