Adobe Creative Cloud-kontoen leveres med nettbasert lagring, slik at ressursene dine er tilgjengelige hvor som helst og på en hvilken som helst enhet eller datamaskin. Du kan forhåndsvise mange kreative ressurstyper direkte i en nettleser på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen. Disse ressurstypene omfatter: PSD, AI, INDD, JPG, PDF, GIF, PNG, Photoshop Touch og mange andre.

Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet holder alle ressursene synkronisert. Alle tillegg, endringer eller slettinger gjenspeiles på alle tilkoblede datamaskiner og enheter. Hvis du for eksempel laster opp en AI-ressurs ved hjelp av siden for Creative Cloud Assets, lastes den automatisk ned til alle tilkoblede datamaskiner.

Hvis du bruker Creative Cloud for enterprise med administrerte tjenester, kan du se:

Bla gjennom ressurser

Creative Cloud-ressursene omfatter filer som er synkronisert med skrivebordet, ressurser som er opprettet ved hjelp av Creative Cloud-aktivertemobilapplikasjoner,og Creative Cloud-biblioteker. Du kan bla gjennom alle disse ressursene ved hjelp av siden for Creative Cloud Assets, som ordner ressurser på følgende måte:

Filer -

Viser ressurser som er synkronisert med mappen for Creative Cloud Files på skrivebordet.

Biblioteker -

Viser designbiblioteker du har opprettet.

Mobilfiler -

Viser ressurser som ble opprettet ved hjelp av Creative Cloud-aktiverte mobilapplikasjoner.

Prototyper og spesifikasjoner -

Viser design-prototyper du har opprettet i Adobe XD.

Slettet -

Viser slettede Creative Cloud Files-ressurser.

Merk:

Du kan bla gjennom alle ressursene dine i kategorien Filer ved hjelp av den gjeldende siden for Creative Cloud-ressurser. Fremtidige oppdateringer av denne siden kan ha integrering av andre filkategorier, som for eksempel mobile kreasjoner og biblioteker. I mellomtiden kan du bytte til det forrige webområdet for å bla gjennom ressursene dine ved hjelp av disse kategoriene.

Bla gjennom ressurser

Når du klikker på en ressurskategori, kan du sortere ressursene etter filnavn eller endringsdato.

Sorter ressurser etter filnavn eller dato

Synkronisere eller laste opp ressurser

Når du skal synkronisere ressurser fra datamaskinen, gjør du ett av følgende:

• Kopier, lim inn eller flytt ressurser til mappen for Creative Cloud Files på skrivebordet.
  • Velg Fil Lagre eller Fil Lagre som i en applikasjon, og gå til mappen for Creative Cloud Files.

Merk:

Hvis du vil åpne mappen for Creative Cloud Files fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, velger du Ressurser > Filer og klikker på Åpne mappe.

Merk:

Filnavn som inneholder spesialtegn som |, ", ?, <, >, /, *, eller :, synkroniseres ikke. Det gjør heller ikke filer med reserverte navn som AUX eller Com1. Hvis du får en feil, gir du ressursfilen nytt navn for å synkronisere den til Creative Cloud. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Feil: Kan ikke synkronisere ressurser.

Du kan også laste opp ressurser direkte til siden for Creative Cloud Assets ved hjelp av en av følgende metoder:

Handlinger-menyen på Creative Cloud Assets-siden

Last opp og administrer ressurser i Creative Cloud ved hjelp av Ny-knappen på Creative Cloud Assets-siden.

Dra og slipp ressurser

Dra og slipp ressurser fra skrivebordet til Creative Cloud Assets-siden.

Erstatte en ressurs

(Gjelder kun filer) Laster du opp en fil på nytt, opprettes det en versjon av den, og den eksisterende filen erstattes av en ny. Creative Cloud beholder en kopi av hver endring du gjør i en fil.

Hvis du vil erstatte en fil ved hjelp av siden for Creative Cloud Assets, gjør du følgende:

1. Naviger til filen.

2. Gjør ett av følgende:

• Fra hurtigmenyen for ressursen velger du Last opp ny versjon.
    • Velg filen, klikk på , og velg Last opp ny versjon.
    • Åpne filen for visning. Deretter klikker du på  og velger Erstatt.

Hvis du vil ha mer informasjon om versjonskontroll, kan du se Vanlige spørsmål om versjonskontroll.

Administrere ressurser

Gi nytt navn til en ressurs

1. På Assets-webområdet går du til filen eller mappen du vil gi nytt navn til.

2. Gjør ett av følgende:

• Fra hurtigmenyen for ressursen velger du Endre navn.
    • Velg en ressurs og klikk på Endre navn-ikonet ().
  3. Skriv inn et nytt navn for ressursen, og klikk på Lagre.

Endre navn på fil eller mappe

Flytte ressurser til en annen mappe

1. På Assets-webområdet velger du filene eller mappene du vil flytte til en annen mappe.

2. Klikk på Flytt-ikonet ().

3. I dialogboksen som åpnes, gjør du ett av følgende:

• Velg ønsket mappe og klikk på Flytt hit.
    • Hvis du vil opprette en ny mappe,klikker du på  inederste venstre hjørne. Deretter angir du et navn for mappen og klikker på Opprett en ny mappe.

Kopiere en ressurs

1. På Assets-webområdet velger du filene eller mappene du vil kopiere.

2. Klikk på Kopier-ikonet ().

3. I dialogboksen som åpnes, gjør du ett av følgende:

• Velg ønsket mappe og klikk på Kopier hit.
    • Hvis du vil opprette en ny mappe, klikker du på  nederst i venstre hjørne. Deretter angir du et navn for mappen og klikker på Opprett en ny mappe.

Slette ressurser

Det å slette en fil, et bibliotekselement eller en mobilfil er en totrinnsprosess. Først sletter du det midlertidig, og deretter permanent fra Slettet-mappen for den aktuelle kategorien på Assets-nettstedet.

Du kan slette filer på datamaskinen, fra Assets-webområdet og fra en Creative Cloud-aktivert mobilapplikasjon. Du kan til og med bruke OS-kommandoer for å slette ressurser fra Creative Cloud Files-mappen på datamaskinen.

Alle slettinger av ressurser synkroniseres med Creative Cloud-kontoen. Slettede ressurser tar fortsatt opp nettlagringsplass. Hvis du sletter ressurser permanent, frigjøres lagringsplassen.

Slette en ressurs fra Assets-webområdet

1. På Assets-webområdet går du til filen du vil slette.

2. Gjør ett av følgende:

• Velg Slett på hurtigmenyen for ressursen.
    • Velg én eller flere ressurser, og klikk på Slett-ikonet ().

Creative Cloud flytter ressursen til Slettet-mappen.

Slette en ressurs
    Slette en ressurs

Slette ressurser permanent

1. På Assets-nettstedet går du til Slettet-mappen.

2.  Gjør ett av følgende:

• Fra hurtigmenyen for ressursen velger du Slett permanent.
    • Velg ressursene du vil slette for alltid, og klikk på Slett permanent-ikonet ().
  3. Når du blir bedt om å bekrefte, klikker du på Slett permanent igjen.

Gjenopprette ressurser

1. På Assets-nettstedet går du til Slettet-mappen.

2. Gjør ett av følgende:

• Fra hurtigmenyen for ressursen velger du Gjenopprett.
    • Merk ressursene du vil gjenopprette. Klikk deretter på Gjenopprett-ikonet ().

Lagringsplaner og -kvoter

Lagringskvoten avhenger av Creative Cloud-medlemskapet ditt.

Medlemskapsplan Gratis lagringskvote
Gratis 2 GB
Creative Cloud (foto) 20 GB
Creative Cloud (enkeltapplikasjoner og Alle applikasjoner) 100 GB
Creative Cloud for teams 100 GB

Du kan se lagringsstatusen din i hjørnet nederst til venstre på Creative Cloud Assets-siden.

Creative Cloud synkroniserer opptil 1 GB med overflyt fra en hvilken som helst enhet. Etter dette stopper Creative Cloud-skrivebordsprogrammet synkronisering av nye ressurser og varsler deg om at du er over kvoten. Ressurser som ikke kan lastes opp, merkes med et rødt utropstegn. Du kan fortsatt flytte, gi nytt navn til eller slette ressurser. Hvis du vil fortsette å synkronisere ressurser, må du slette andre ressurser permanent for å frigjøre plass.

Merk:

En liten del av lagringsplassen brukes til administrative formål. Derfor er den reelle lagringsplassen litt mindre enn mengden som er tildelt. Det varierer fra 100 til 500 kB basert på antallet ressurser.