Finn ut hvordan du åpner Creative Cloud-applikasjoner etter installasjon.

Hvor er mine applikasjoner?

Når du laster ned og installerer Creative Cloud-applikasjoner, installeres de der applikasjoner vanligvis blir installert, for eksempel i mappen Programfiler (Windows) eller i mappen Programmer (Mac OS).

Med Creative Cloud-skrivebordsprogrammet kan du enkelt se alle dine Creative Cloud-applikasjoner i en kort oversikt, og du kan starte dem med ett klikk. Du kan også starte applikasjonene på samme måte som du vanligvis starter en applikasjon på datamaskinen – fra installasjonsstedet.

Starte applikasjoner med Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

1. Klikk på Creative Cloud-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller på Apple-menylinjen (Mac OS) for å åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Hvis den ikke allerede er valgt, klikker du på Apps-fanen øverst i vinduet.

Følg disse trinnene for å starte en applikasjon ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet:

2. For å starte en installert applikasjon må du finne applikasjonsikonet i Apps-panelet og klikke på Åpne.

Merk:

Noen applikasjoner, for eksempel Touch App Plugins og Gaming SDK, kan ikke startes fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. For å starte disse applikasjonene bruker du den alternative metoden som er beskrevet nedenfor (Starte applikasjoner fra installasjonsstedet).

Merk:

Som standard startes Creative Cloud-skrivebordsprogrammet når du logger på datamaskinen. Hvis du ikke ser Creative Cloud-ikonet, har du kanskje lukket applikasjonen. Slik starter du den på nytt:

• Windows: Velg Start > Programmer > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: Velg Go > Applications > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Hvis du vil laste ned Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet manuelt, går du til siden Creative Cloud-skrivebordsprogram.

Starte applikasjoner fra installasjonsstedet

Mac OS

Creative Cloud-skrivebordsprogrammet laster ned og installerer applikasjoner i applikasjonsmappen. Bruk Finder for å gå til applikasjonsmappen, og dobbeltklikk deretter på ikonet for applikasjonen for å starte den.

Du kan dra applikasjonsikonet til Dock for å få enklere tilgang til en applikasjon. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Grunnleggende om Mac: Dock på Apples nettsted.

Applikasjonsmappe

Windows 8

Creative Cloud-skrivebordsprogrammet installerer applikasjonene i mappen Programfiler. Det opprettes også snarveier på startskjermen eller Start-menyen.

Start dine installerte applikasjoner fra startskjermen. Åpne startskjermen ved hjelp av Windows-tasten eller -ikonet. Rull nedover på skjermen for å finne applikasjonen, og klikk deretter for å starte den.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Startskjerm på Microsofts nettsted.

Startskjerm

Windows 7

Når du har installert en Creative Cloud-applikasjon, legges det til en snarvei til applikasjonen på Windows-produktmenyene. Velg Start > Alle programmer, og klikk deretter på applikasjonen.

Du kan feste snarveien til oppgavelinjen for å få enklere tilgang. Velg Start > Alle programmer, høyreklikk applikasjonsnavnet, og velg Fest til oppgavelinjen.

Fest til oppgavelinjen