Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet er kritisk for funksjoner i Creative Cloud, som det å installere Creative Cloud-applikasjoner, synkronisering, skriftsynkronisering, biblioteker og mer. Adobe anbefaler på det sterkeste at du ikke avinstallerer denne applikasjonen.

Du kan avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet hvis for eksempel Creative Cloud-skrivebordsprogrammet er skadet eller du har problemer med å installere en Creative Cloud-applikasjon.

Du kan for eksempel få følgende feilmelding under oppdatering av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet:

Kunne ikke oppdatere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. (Feilkode: 2)

Hvis du ser denne feilmeldingen, følger du trinnene nedenfor for å avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, og deretter installere det på nytt:

Feilkode 2

Merk:

Hvis du må avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, kan du laste ned og kjøre avinstallasjonsverktøyet for operativsystemet ditt. Du må ha administratorrettigheter for å fullføre avinstalleringen.

Avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på Windows

1. Last ned ZIP-filen som inneholder det kjørbare avinstallasjonsprogrammet.

Last ned

2. Pakk ut Creative Cloud Uninstaller.zip.

3. Kjør den kjørbare installasjonsfilen, Creative Cloud Uninstaller.exe.

4. Installasjonsprogrammet ber deg om å bekrefte at du vil avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Gå gjennom meldingen og klikk på Avinstaller.

Klikk på Avinstaller
  5. Avinstallasjonsprogrammet fjerner applikasjonen fra datamaskinen og viser en bekreftelsesmelding. Klikk på Lukk.

Bekreftelse på en vellykket avinstallering
  6. Last ned og installer Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Hvis du har spørsmål om installasjonsprosessen, kan du se Laste ned og installere Creative Cloud-applikasjoner.

Avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på Mac

1. Last ned og tilknytt DMG-filen.

Last ned

2. Avhengig av sikkerhetsinnstillingene dine, kan du få en advarsel om å åpne avinstallasjonsprogrammet fra den tilknyttede DMG-filen. Klikk på Åpne for å fortsette.

Bekreft at du vil åpne applikasjonen fra diskbildet
  3. Installasjonsprogrammet ber deg om å bekrefte at du vil avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Gå gjennom meldingen og klikk på Avinstaller.

uninstall-mac_v1
  4. Avinstallasjonsprogrammet fjerner applikasjonen fra datamaskinen og viser en bekreftelsesmelding. Klikk på Lukk.

uninstall-successful-mac_v1
  5. Last ned og installer Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Hvis du har spørsmål om installasjonsprosessen, kan du se Laste ned og installere Creative Cloud-applikasjoner.

Avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet i stillhet (bare enterprise)

Følg trinnene nedenfor for å avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet fra SCCM i stillhet.

1. Opprett en mappe på datamaskinen som har en SCCM-server, og legg avinstallasjonsprogrammet for Creative Cloud i mappen. Du kan velge EXE-filen fra en hvilken som helst maskin som har det nyeste Creative Cloud-skrivebordsprogrammet installert. Du finner EXE-filen her:

• Windows: C:\Programfiler (x86)\Adobe\Adobe Creative Cloud\Utils\Creative Cloud Uninstaller.exe
    • macOS: /Applications/Utilities/Adobe Creative Cloud/Utils/Creative Cloud Uninstaller
  2. Opprett en ny pakke og bruk mappen som du opprettet i trinnet ovenfor som kilde.

3. Opprett et program og bruk Creative Cloud Uninstaller.exe –u-kommandoen for å avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

4. Kjør dette programmet fra distribusjonspunktet på alle klientmaskinene du vil avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på.

Merk:

Creative Cloud-skrivebordsprogrammet kan bare avinstalleres hvis alle Creative Cloud-applikasjoner (slik som Photoshop, Illustrator og Premiere Pro) allerede er avinstallert fra systemet.