Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet er kritisk for funksjoner i Creative Cloud, som det å installere Creative Cloud-applikasjoner, synkronisering, skriftsynkronisering, biblioteker og mer. Adobe anbefaler på det sterkeste at du ikke avinstallerer denne applikasjonen.

Du kan avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet hvis for eksempel Creative Cloud-skrivebordsprogrammet er skadet eller du har problemer med å installere en Creative Cloud-applikasjon.

Du kan for eksempel få følgende feilmelding under oppdatering av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet:

Kunne ikke oppdatere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. (Feilkode: 2)

Hvis du ser denne feilmeldingen, følger du trinnene nedenfor for å avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, og deretter installere det på nytt:

Feilkode 2

Merk:

Hvis du må avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, kan du laste ned og kjøre avinstallasjonsverktøyet for operativsystemet ditt. Du må ha administratorrettigheter for å fullføre avinstalleringen.

Avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på Windows

1. Last ned ZIP-filen som inneholder det kjørbare avinstallasjonsprogrammet.

Last ned

2. Pakk ut Creative Cloud Uninstaller.zip.

3. Kjør den kjørbare installasjonsfilen, Creative Cloud Uninstaller.exe.

4. Installasjonsprogrammet ber deg om å bekrefte at du vil avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Gå gjennom meldingen og klikk på Avinstaller.

uninstall-win
  5. Avinstallasjonsprogrammet fjerner applikasjonen fra datamaskinen og viser en bekreftelsesmelding. Klikk på Lukk.

uninstall-successful-win
  6. Last ned og installer Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Hvis du har spørsmål om installasjonsprosessen, kan du se Laste ned og installere Creative Cloud-applikasjoner.

Avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på Mac

1. Last ned ZIP-filen og knytt til DMG-filen.

Last ned

2. Avhengig av sikkerhetsinnstillingene dine, kan du få en advarsel om å åpne avinstallasjonsprogrammet fra den tilknyttede DMG-filen. Klikk på Åpne for å fortsette.

Bekreft at du vil åpne applikasjonen fra diskbildet
  3. Installasjonsprogrammet ber deg om å bekrefte at du vil avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Gå gjennom meldingen og klikk på Avinstaller.

uninstall-mac_v1
  4. Avinstallasjonsprogrammet fjerner applikasjonen fra datamaskinen og viser en bekreftelsesmelding. Klikk på Lukk.

uninstall-successful-mac_v1
  5. Last ned og installer Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Hvis du har spørsmål om installasjonsprosessen, kan du se Laste ned og installere Creative Cloud-applikasjoner.

Avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet i stillhet (bare enterprise)

Følg trinnene nedenfor for å avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet fra SCCM i stillhet.

1. Opprett en mappe på datamaskinen som har en SCCM-server, og legg avinstallasjonsprogrammet for Creative Cloud i mappen. Du kan velge EXE-filen fra en hvilken som helst maskin som har det nyeste Creative Cloud-skrivebordsprogrammet installert. Du finner EXE-filen her:

• Windows: C:\Programfiler (x86)\Adobe\Adobe Creative Cloud\Utils\Creative Cloud Uninstaller.exe
    • macOS: /Applications/Utilities/Adobe Creative Cloud/Utils/Creative Cloud Uninstaller
  2. Opprett en ny pakke og bruk mappen som du opprettet i trinnet ovenfor som kilde.

3. Opprett et program og bruk Creative Cloud Uninstaller.exe –u-kommandoen for å avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

4. Kjør dette programmet fra distribusjonspunktet på alle klientmaskinene du vil avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet på.

Merk:

Creative Cloud-skrivebordsprogrammet kan bare avinstalleres hvis alle Creative Cloud-applikasjoner (slik som Photoshop, Illustrator og Premiere Pro) allerede er avinstallert fra systemet.