Synkroniser filene dine med skylagring

Lær hvordan du synkroniserer Creative Cloud-filer slik at du får tilgang til og kan jobbe med prosjektene dine på tvers av enheter eller datamaskiner.

Hva er filsynkronisering?

Skylagring synkroniserer filene, mappene, Creative Cloud Libraries og alle ressursene på tilkoblede enheter gjennom din Creative Cloud-konto. Filer som er tilgjengelige i Creative Cloud Files-mappen din, blir automatisk synkronisert til Creative Cloud-webområdet. På samme måte vil en fil som lastes opp til Creative Cloud-webområdet eller en mobilapp, bli synkronisert med Creative Cloud Files på skrivebordet ditt.

Synkroniserte filer vises direkte i enhetens Adobe-filformater uten å måtte lastes ned eller vises i Creative Cloud-applikasjonene.

Slik lagrer du filer i skyen

Synkroniser filene dine automatisk ved å lagre dem direkte i Creative Cloud Files-mappen.

1. Start en Creative Cloud-applikasjon.

2. Lag en fil eller åpne en fil.

3. Velg enten Fil > Lagre for en ny fil eller Fil > Lagre som for en eksisterende fil.

Spesialtegn

Filnavn som inneholder spesialtegn som |, ", ?, <, >, /, *, eller :, synkroniseres ikke. Det gjør heller ikke filer med reserverte navn som AUX eller Com1. Hvis du får en feil, gir du ressursfilen nytt navn for å synkronisere den til Creative Cloud. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Feil: "Kan ikke synkronisere ressurser."

4. Gå til Creative Cloud Files-mappen og lagre filen din der. Filene dine vil automatisk synkroniseres med Creative Cloud-kontoen.

Creative Cloud Files-mappen
    Creative Cloud Files-mappen

Creative Cloud-applikasjoner som for eksempel Adobe Aero, Adobe Fresco, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator og Adobe XD lar deg lagre filene dine som nettsky-dokumenter. Med nettsky-dokumenter vil redigeringene dine lagres i nettskyen i sanntid. Lær mer om nettsky-dokumenter.

Slik flytter du eksisterende filer til skyen

Hold arbeidet ditt samlet. Du kan bruke skylagring for alle filtyper, ikke bare filer du lager med Creative Cloud-apper.

1. Åpne Synkroniserte filer-fanen og klikk på ikonet Velg filer  øverst til høyre.

Laste opp arbeid til Creative Cloud-webområdet

2. Velg filene du vil laste opp fra datamaskinen, og klikk på Åpne.

Opplastede filer synkroniseres automatisk med Synkroniserte filer-fanen på Creative Cloud-webområdet.

Slik sjekker du synkroniseringsstatusen for filene dine

Bruk Creative Cloud-skrivebordsprogrammet for å sjekke statusen for de synkroniserte filene dine.

1. Åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. (Velg -ikonet på Windows-oppgavelinjen eller macOS-menylinjen.)

2. Velg aktivitetsikonet for nettskyen  øverst til høyre.

Kontekstmenyen viser synkroniseringsstatusen for Creative Cloud-filene dine.

Sjekke synkroniseringsstatusen for Creative Cloud-filene dine

Slik finner og administrerer du filene dine

Du får tilgang til og kan administrere filene dine via Creative Cloud-webområdet.

1. Gå til fanen som inneholder filen din:

• Synkroniserte filer: Filer lagret i din Creative Cloud Files-mappe.
    • Skydokumenter: Filer laget i Adobe Aero, Adobe Fresco, XD, Illustrator og Photoshop (hvis du husket å lagre filene som skydokumenter).
    • Mobilfiler: Filer laget med Creative Cloud-mobilapper.
  2. Velg en fil og klikk deretter på Flere handlinger-ikonet  for å se hvilke handlinger du kan utføre. Du kan dele, flytte, gi nytt navn, kopiere, laste ned og slette filer. (Du kan til og med laste opp den nye versjonen.)

Velg Flere handlinger-ikonet

For å få tilgang til Creative Cloud-filmappen fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, går du til Ditt arbeid-fanen og klikker på koblingsikonet  i venstre sidefelt. Velg deretter Åpne synkroniseringsmappe. Når mappen er åpen, kan du laste opp filene direkte for å synkronisere dem med Creative Cloud-kontoen din. (Hvis du har en eldre versjon av Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, klikker du på Filer > Åpne mappe.)