Finn ut hvordan du samarbeider om mapper og biblioteker med andre brukere fra en Adobe Creative Cloud-konto.

Du kan samarbeide med andre brukere og dele en privat mappe fra Creative Cloud-kontoen med bestemte brukere. Alle inviterte brukere kan deretter samarbeide med skrivebeskyttede (låste) ressurser i en delt mappe. Samarbeidspartnere kan vise, redigere, gi nytt navn til, flytte eller slette innholdet i den delte mappen hvis de har fått tilgang og tillatelser til dette.

Hvis du vil dele felleskoblinger til filer og mapper med andre (dele ressurser med skrivebeskyttet tilgang), kan du se Dele filer og mapper.

Hvis du vil ha mer informasjon om biblioteker i Creative Cloud, kan du se Creative Cloud Libraries.

Samarbeide om Creative Cloud-biblioteker

Du kan dele biblioteker med samarbeidspartnere via Creative Cloud-webområdet eller fra Creative Cloud-applikasjoner for skrivebordet eller mobil.

Hvis du vil ha en liste over Creative Cloud-applikasjoner som støtter biblioteker, kan du se Creative Cloud Libraries.

Merk:

• Samarbeidspartnere må ha en Adobe ID. Hvis de ikke allerede har en Adobe ID, kan de opprette en når de godtar invitasjonen.

Dele biblioteker fra et skrivebordsprogram

Gjør følgende for å dele et bibliotek fra et skrivebordsprogram som støtter Creative Cloud Libraries:

1. Gå til Vindu > Biblioteker. I panelet Biblioteker velger du et bibliotek på hurtigmenyen.

2. Åpne rullegardinlisten, og velg Samarbeid.

Samarbeide om biblioteker
    Samarbeide om biblioteker fra en Creative Cloud-applikasjon.
  3. På nettsiden som åpnes, oppgir du e-postadressene og en valgfri melding til samarbeidspartnerne du vil dele biblioteket med.

4. Velg om du vil gi samarbeidspartnere redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise). Disse tillatelsene gjelder for alle samarbeidspartnerne du har angitt e-postadressene til.

5. Klikk på Inviter for å sende ut invitasjoner om samarbeid.

Samarbeidspartnerne dine mottar en invitasjon på e-post om å bli med i samarbeidet. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og -webområdet.

Dele biblioteker fra Creative Cloud-webområdet

Hvis du vil dele biblioteker ved hjelp av nettsiden for Creative Cloud, logger du på Arbeidet ditt-delen av nettsiden for Creative Cloud.

1. I sidenavigasjonen klikker du på Biblioteker. Biblioteker du eier, finnes under Eid av deg-fanen.

2. Velg biblioteket du vil dele. Dette viser hurtigmenyen som inneholder Del-alternativet. Klikk på Del.

collaborate-folder

Alternativt kan du klikke på , som finnes under hver enkelt bibliotekmappe, og velge Del > Inviter. Når du holder pekeren over biblioteket, vises tre horisontale prikker.

Dele biblioteker
    Velg Del på bibliotekmappemenyen.
  3. I Inviter til-dialogboksen oppgir du e-postadressene og en valgfri melding til samarbeidspartnerne du vil dele biblioteket med.

4. Velg om du vil gi samarbeidspartnere redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise). Disse rettighetene gjelder for alle samarbeidspartnere som har e-postadressene du har angitt.

Kan redigere

Samarbeidspartnere kan redigere, endre navn på, flytte og slette innholdet i biblioteket.

Kan vise

Samarbeidspartnere kan bare se og kommentere innholdet i biblioteket.

Merk:

Nyttig å tenke på i forhold til tillatelser:

• Kan redigere: Samarbeidspartnere med Kan redigere-tillatelse kan endre rettigheter for andre samarbeidspartnere. Samarbeidspartnere med visningstillatelse kan se hvem eieren og samarbeidspartnerne er, men de kan ikke gjøre endringer i samarbeidstillatelser.
    • Kan vise: Samarbeidspartnere med visningstillatelse kan kopiere innholdet i den delte mappen til en ny mappe og gjøre endringer i innholdet privat.
    • Alle brukere, uansett hvilke tillatelser de har, kan forlate et samarbeid når som helst.

5. Klikk på Inviter for å invitere samarbeidspartnere du ønsker å samarbeide med.

Dele biblioteket og invitere samarbeidspartnere
    Dele biblioteket og invitere samarbeidspartnere

6. Creative Cloud sender ut invitasjonene til samarbeid.

Samarbeidspartnerne dine mottar en e-postmelding med invitasjon til å bli med i samarbeidet og informasjon om de har redigeringstillatelse eller visningstillatelse. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og -webområdet.

Invitasjon om samarbeid i Creative Cloud Libraries
    Samarbeidspartnerne dine mottar denne invitasjonen på e-post om å bli med i samarbeidet.

Administrere samarbeidspartnere

Dialogboksen Samarbeidspartnere viser statusen for invitasjonene. Du kan se denne listen ved å navigere til Del > Inviter og deretter åpne Inviter til-dialogboksen. Samarbeidspartnere som ikke har godtatt invitasjonen ennå, vises under fanen "Venter". Når en samarbeidspartner har godtatt invitasjonen, vises ikke denne teksten lenger.

Hvis du vil fjerne en bruker, klikker du på rullegardinmenyen ved siden av brukerens navn. Deretter klikker du på Fjern.

Hvis du vil endre tillatelser, klikker du på rullegardinmenyen ved siden av en brukers navn. Velg deretter Kan vise / Kan redigere etter hva du ønsker.

Samarbeide om mapper

Legge til samarbeidspartnere

1. Du kan dele en mappe enten via nettsiden eller fra Creative Cloud Files-mappen på skrivebordet. Gjør ett av følgende:

• Nettsiden
      Velg mappen. Klikk på Del-ikonet og velg deretter Inviter.
    Del Creative Cloud-filer
    • På Windows (stasjonær datamaskin)
      Åpne hurtigmenyen for mappen og velg Creative Cloud > Samarbeid.
    Åpne hurtigmenyen for mappen og velg Creative Cloud, Samarbeid.
    • På Mac
      Åpne hurtigmenyen for mappen og velg Samarbeid.
    Åpne hurtigmenyen for mappen og velg Samarbeid
  2. Oppgi en e-postadresse i dialogboksen Inviter til. Hvis du vil invitere flere samarbeidspartnere, legger du inn en liste med e-postadresser atskilt med komma eller semikolon.

3. Velg om du vil gi samarbeidspartnere redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise). Rettighetene gjelder for alle samarbeidspartnere du har angitt e-postadressene til.

Kan redigere

Samarbeidspartnere kan redigere, endre navn på, flytte og slette innholdet i mappen.

Kan vise

Samarbeidspartnere kan bare se og kommentere innholdet i mappen.

Merk:

Nyttig å tenke på i forhold til tillatelser:

• Kan redigere: Samarbeidspartnere med Kan redigere-tillatelse kan endre rettigheter for andre samarbeidspartnere. Samarbeidspartnere med visningstillatelse kan se hvem eieren og samarbeidspartnerne er, men de kan ikke gjøre endringer i samarbeidstillatelser.
    • Kan vise: Samarbeidspartnere med visningstillatelse kan kopiere innholdet i den delte mappen til en ny mappe og gjøre endringer i innholdet privat.
    • Alle brukere, uansett hvilke tillatelser de har, kan forlate et samarbeid når som helst.

4. Klikk på Send invitasjon.

Samarbeidspartnerne dine mottar en e-postinvitasjon med informasjon om at de er invitert til å se den delte mappen eller redigere den. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsapplikasjonen og Arbeidet ditt.

Merk:

Samarbeidspartnere trenger en Adobe ID. Hvis de ikke har en ID, kan de opprette en når de godtar invitasjonen.

Administrere samarbeidspartnere

Du kan enkelt administrere samarbeidspartnere for en delt mappe. Gjør følgende i dialogboksen Inviter til:

• Hvis du vil invitere en annen bruker, oppgir du en e-postadresse, velger Kan redigere eller Kan vise, og klikker deretter på Inviter.
  • Hvis du vil fjerne en bruker, klikker du på Fjern ved siden av brukerens navn og deretter Lagre.

Kommentere delte ressurser

Samarbeidspartnere kan vise og kommentere de delte filene og ressursene.

1. Åpne ressursen fra Arbeidet ditt.

2.  Hvis du vil åpne Kommentarer-panelet, klikker du på -ikonet øverst til høyre på siden.

3. Legg til kommentaren din, og trykk på Enter. Du kan redigere, slette eller svare på en kommentar.

Kommenter delte ressurser
    Kommenter delte ressurser

A. Slett en kommentar B. Rediger en kommentar C. Svar på en kommentar D. Publiser en kommentar