Samarbeide om Creative Cloud-biblioteker og -mapper

1. Brukerhåndbok for Creative Cloud
  2. Innføring i Creative Cloud
    1. Vanlige spørsmål | Creative Cloud
    2. Systemkrav for Creative Cloud
  3. Laste ned, installere, konfigurere og oppdatere
    1. Laste ned Creative Cloud-applikasjoner
    2. Åpne Creative Cloud-applikasjoner
    3. Arbeidsområdet Start
    4. Oppdatere Creative Cloud-applikasjoner
    5. Endre språk for Creative Cloud-applikasjonene dine
    6. Avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet
    7. Avinstallere eller fjerne Creative Cloud-applikasjoner
  4. Administrere kontoen
    1. Gjøre om en prøveversjon av Creative Cloud til et kostnadsbelagt medlemskap
    2. Endre Adobe-plan
    3. Oppdatere kredittkort og faktureringsadresse
    4. Se, laste ned eller sende Adobe-fakturaer på e-post
    5. Korrigere en mislykket eller manglende betaling
    6. Avbryte en Adobe-prøveversjon eller et abonnement
  5. Kreative tjenester
    1. Bruke Adobe Stock i Creative Cloud-applikasjoner
    2. Bruke Adobe Fonts i Creative Cloud-applikasjoner
    3. Creative Cloud Market er ikke lenger tilgjengelig
  6. Samarbeid og lagringstjenester
    1. Hva er nettsky-dokumenter?
    2. Nettsky-dokumenter | Vanlige spørsmål
    3. Opprette eller konvertere filer til nettsky-dokumenter
    4. Konfigurere nettsky-dokumenter som skal brukes frakoblet
    5. Gå tilbake til en tidligere versjon av et nettsky-dokument
    6. Dele arbeidet ditt for kommentering
    7. Hvorfor kan jeg ikke se nettsky-dokumentene mine når jeg er frakoblet?
    8. Creative Cloud Libraries
    9. Samarbeide om Creative Cloud Libraries og mapper
    10. Vanlige spørsmål om samarbeid
    11. Synkroniser filene dine med skylagring
    12. Finn ut hvor mye skybasert lagringsplass du har
    13. Angi alternativer for synkronisering
  7. Creative Cloud-mobilapper
    1. Vanlige spørsmål | Mobilapplikasjoner
    2. Adobe Creative Cloud for mobil
  8. Enterprise og teams
    1. Opplæring og støtte for Enterprise
    2. Opplæring og støtte for Teams
    3. Hurtigstartveiledning for arbeidsgruppemedlemmer

Finn ut hvordan du samarbeider om mapper og biblioteker med andre brukere fra en Adobe Creative Cloud-konto.

Du kan samarbeide med andre brukere og dele en privat mappe fra Creative Cloud-kontoen med bestemte brukere. Alle inviterte brukere kan deretter samarbeide med skrivebeskyttede (låste) ressurser i en delt mappe. Samarbeidspartnere kan vise, redigere, gi nytt navn til, flytte eller slette innholdet i den delte mappen hvis de har fått tilgang og tillatelser til dette.

Hvis du vil dele felleskoblinger til filer, mapper og biblioteker med andre (dele ressurser med skrivebeskyttet tilgang), kan du se Dele filer og mapper.

Samarbeide om Creative Cloud Libraries

Du kan dele biblioteker med samarbeidspartnere via Creative Cloud-nettstedet, Creative Cloud-applikasjoner for skrivebord eller mobil og Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Hvis du vil ha en liste over Creative Cloud-applikasjoner som støtter biblioteker, kan du se Creative Cloud Libraries.

Merk: Samarbeidspartnere må ha en Adobe ID. Hvis de ikke allerede har en Adobe ID, kan de opprette en når de godtar invitasjonen.

Del biblioteker fra skrivebordsprogrammet ditt

Følg disse trinnene for å dele et bibliotek fra et skrivebordsprogram som støtter Creative Cloud Libraries:

1. Gå til Vindu > Biblioteker. Gå til Biblioteker-panelet og velg et bibliotek i hurtigmenyen.

2. Åpne rullegardinlisten og velg Inviter personer....

Samarbeide om biblioteker
    Samarbeide om biblioteker fra en Creative Cloud-applikasjon

Dette åpner biblioteket i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

3. Oppgi e-postadressene og en valgfri melding til samarbeidspartnerne du vil dele biblioteket med.

4. Velg om du vil gi samarbeidspartnere redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise). Disse tillatelsene gjelder for alle samarbeidspartnerne du har angitt e-postadressene til.

5. Klikk på Inviter for å sende ut invitasjoner om samarbeid.

Samarbeidspartnerne dine mottar en invitasjon på e-post om å bli med i samarbeidet. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og -nettstedet.

Dele biblioteker fra Creative Cloud-nettstedet

Hvis du vil dele biblioteker ved hjelp av Creative Cloud-nettstedet, logger du på Creative Cloud-nettstedet.

1. Åpne Dine biblioteker og gå til fanen Biblioteker hvis den ikke allerede er valgt.

2. Hold markøren over biblioteket du vil dele, og velg det. Dette viser hurtigmenyen som inneholder Del-alternativet. Vel Del > Inviter.

Dele biblioteker fra Creative Cloud-nettstedet

3. Inviter til-dialogboksen oppgir du e-postadressene og en valgfri melding til samarbeidspartnerne du vil dele biblioteket med.

4. Velg om du vil gi samarbeidspartnere redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise). Disse tillatelsene gjelder for alle samarbeidspartnerne du har angitt e-postadressene til.

• Kan redigere: Samarbeidspartnere kan redigere, endre navn på, flytte og slette innholdet i biblioteket.
    • Kan vise: Samarbeidspartnere kan bare se og kommentere innholdet i biblioteket.
  5. Klikk på Inviter for å invitere samarbeidspartnere du ønsker å samarbeide med.

Dele biblioteket og invitere samarbeidspartnere
    Dele biblioteket og invitere samarbeidspartnere

6. Creative Cloud sender ut invitasjonene om samarbeid.

Samarbeidspartnerne dine mottar en e-postmelding med invitasjon til å bli med i samarbeidet og informasjon om de har redigeringstillatelse eller visningstillatelse. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og -nettstedet.

Administrere samarbeidspartnere

Du kan enkelt administrere samarbeidspartnere for en delt mappe. Gjør følgende i dialogboksen Inviter til:

• Hvis du vil endre tillatelser, klikker du på rullegardinlisten ved siden av navnet på en bruker. Velg deretter Kan vise /Kan redigere, alt etter hva du ønsker.
  • Hvis du vil fjerne en bruker, klikker du på rullegardinlisten ved siden av vedkommendes navn. Velg deretter Fjern.

Dele biblioteker fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

Du kan også bruke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet til å dele biblioteker. Følg disse trinnene for å invitere samarbeidspartnere til biblioteket ditt.

1. Åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. (Velg -ikonet på Windows-oppgavelinjen eller macOS-menylinjen.)

2. Gå til fanen Filer tog velg Dine biblioteker i venstre sidefelt.

Dine biblioteker i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

3. Velg ikonet Flere alternativer ... for biblioteket du vil dele. Velg deretter Inviter personer...

Inviter personer til bibliotekene dine

4. Legg til e-postadressen til samarbeidspartneren, og velg tilgangsnivået du vil gi (Kan vise og Kan redigere) fra rullegardinlisten.

Du kan også legge til en melding i invitasjonen.

Inviter personer til bibliotekene dine

5. Velg Inviter.

Samarbeidspartnerne mottar en e-post med koblingen for å vise, redigere og samarbeide om filer i biblioteket ditt.

Samarbeide om mapper

1. Velg mappen. Klikk på Del-ikonet og velg deretter Inviter.

Del Creative Cloud-filer

2. Oppgi en e-postadresse i dialogboksen Inviter til. Hvis du vil invitere flere samarbeidspartnere, oppgir du en liste med e-postadresser atskilt med komma eller semikolon.

3. Velg om du vil gi samarbeidspartnere redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise). Rettighetene gjelder for alle samarbeidspartnere du har angitt e-postadressene til.

• Kan redigereSamarbeidspartnere kan redigere, endre navn på, flytte og slette innholdet i mappen.
    • Kan vise: Samarbeidspartnere kan bare se innholdet i mappen og kommentere.
  4. Velg Inviter.

Samarbeidspartnerne dine mottar en e-postinvitasjon med informasjon om at de er invitert til å se den delte mappen eller redigere den. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og Creative Cloud-nettstedet.

Merk: Samarbeidspartnere må ha en Adobe ID. Hvis de ikke har en fra før, kan de opprette en når de godtar invitasjonen.

Administrere samarbeidspartnere

Du kan enkelt administrere samarbeidspartnere for en delt mappe. Gjør følgende i dialogboksen Inviter til:

• Hvis du vil endre tillatelser, klikker du på rullegardinlisten ved siden av navnet på en bruker. Velg deretter Kan vise /Kan redigere, alt etter hva du ønsker.
  • Hvis du vil fjerne en bruker, klikker du på rullegardinlisten ved siden av vedkommendes navn og velger deretter Fjern.

Vise prototyper og designspesifikasjoner som er delt med deg

Prototypene og designspesifikasjonene du har mottatt for gjennomgang, vises i delen Delt med deg på Creative Cloud-nettstedet.

Delt med deg

Hvis du bare vil vise prototypefilene, klikker du på ikonet Vis oppe til høyre og velger deretter Prototyper og spesifikasjoner.

Vise prototyper som er delt med deg