Finn ut hvordan du samarbeider om mapper og biblioteker med andre brukere fra en Adobe Creative Cloud-konto.

Du kan samarbeide med andre brukere og dele en privat mappe fra Creative Cloud-kontoen med bestemte brukere. Alle inviterte brukere kan deretter samarbeide med skrivebeskyttede (låste) ressurser i en delt mappe. Samarbeidspartnere kan vise, redigere, gi nytt navn til, flytte eller slette innholdet i den delte mappen hvis de har fått tilgang og tillatelser til dette.

Hvis du vil dele felleskoblinger til filer og mapper med andre (dele ressurser med skrivebeskyttet tilgang), kan du se Dele filer og mapper.

Hvis du vil ha mer informasjon om biblioteker i Creative Cloud, kan du se Creative Cloud Libraries.

Samarbeide om Creative Cloud-biblioteker

Du kan dele biblioteker med samarbeidspartnere via Creative Cloud-webområdet eller fra Creative Cloud-applikasjoner for skrivebordet eller mobil.

Hvis du vil ha en liste over Creative Cloud-applikasjoner som støtter biblioteker, kan du se Creative Cloud Libraries.

Merk:

• Samarbeidspartnere må ha en Adobe ID. Hvis de ikke allerede har en Adobe ID, kan de opprette en når de godtar invitasjonen.
  • Foreløpig bruker ikke Creative Cloud Libraries delen kalt Arbeidet ditt iCreativeCloud-webgrensesnittet.

Dele biblioteker fra et skrivebordsprogram

Gjør følgende for å dele et bibliotek fra en skrivebordsapplikasjon som støtter Creative Cloud Libraries:

1. I panelet Biblioteker velger du et bibliotek på hurtigmenyen.

2. Åpne rullegardinlisten, og velg Samarbeid.

3. På nettsiden som åpnes, oppgir du e-postadressene og en valgfri melding til samarbeidspartnerne du vil dele biblioteket med.

4. Velg om du vil gi samarbeidspartnere redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise). Disse tillatelsene gjelder for alle samarbeidspartnerne du har angitt e-postadressene til.

5. Klikk på Inviter for å sende ut invitasjoner om samarbeid.

Samarbeide om biblioteker
    Samarbeide om biblioteker fra en Creative Cloud-applikasjon.

Samarbeidspartnerne dine mottar en invitasjon på e-post om å bli med i samarbeidet. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og -webområdet.

Dele biblioteker fra Creative Cloud-webområdet

1. Klikk på Biblioteker og deretter på Gå til biblioteker i sidenavigasjonen.

2. På bibliotekmappemenyen velger du Samarbeid.

Dele biblioteker
    Velg Samarbeid på bibliotekmappemenyen.
  3. I dialogboksen Inviter samarbeidspartnere angir du e-postadressene til én eller flere samarbeidspartnere.

4. Velg om du vil gi samarbeidspartnere redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise). Disse tillatelsene gjelder for alle samarbeidspartnerne du har angitt e-postadressene til.

Kan redigere

Samarbeidspartnere kan redigere, endre navn på, flytte og slette innholdet i biblioteket.

Kan vise

Samarbeidspartnere kan bare se og kommentere innholdet i biblioteket.

Dele biblioteket og invitere samarbeidspartnere
    Dele biblioteket og invitere samarbeidspartnere

Merk:

Nyttig å tenke på i forhold til tillatelser:

• Kan redigere: Samarbeidspartnere med Kan redigere-tillatelse kan endre rettigheter for andre samarbeidspartnere. Samarbeidspartnere med visningstillatelse kan se hvem eieren og samarbeidspartnerne er, men de kan ikke gjøre endringer i samarbeidstillatelser.
    • Kan vise: Samarbeidspartnere med visningstillatelse kan kopiere innholdet i den delte mappen til en ny mappe og gjøre endringer i innholdet privat.
    • Alle brukere, uansett hvilke tillatelser de har, kan forlate et samarbeid når som helst.

5. Klikk på Inviter. Creative Cloud sender ut invitasjonene til samarbeid.

Samarbeidspartnerne dine mottar en e-postmelding med invitasjon til å bli med i samarbeidet og informasjon om de har redigeringstillatelse eller visningstillatelse. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og -webområdet.

Invitasjon om samarbeid i Creative Cloud Libraries
    Samarbeidspartnerne dine mottar denne invitasjonen på e-post om å bli med i samarbeidet.

Administrere samarbeidspartnere

Dialogboksen Samarbeidspartnere viser statusen for invitasjonene. For samarbeidspartnere som ennå ikke har godtatt invitasjonen, står det "Invitert" ved siden av navnene eller e-postadressene. Når en samarbeidspartner har godtatt invitasjonen, vises ikke denne teksten lenger.

Hvis du vil fjerne en bruker, klikker du på X-ikonet ved siden av brukeren og klikker deretter på Fjern tilgang (hvis samarbeidspartneren har godtatt invitasjonen), eller Fjern invitasjon (hvis samarbeidspartneren ikke har godtatt invitasjonen ennå).

Samarbeide om mapper

Legge til samarbeidspartnere

1. Du kan dele en mappe enten via webområdet eller fra Creative Cloud Files-mappen på skrivebordet. Gjør ett av følgende:

• På webområdet:
      Velg mappen. Klikk på Del-ikonet, ogvelg deretter Inviter til mappe.
    • På Windows (stasjonær datamaskin)
      Åpne hurtigmenyen for mappen og velg Creative Cloud > Samarbeid.
    Åpne hurtigmenyen for mappen og velg Creative Cloud, Samarbeid.
    • På Mac
      Åpne hurtigmenyen for mappen og velg Samarbeid.
    Åpne hurtigmenyen for mappen og velg Samarbeid
  2. Oppgi en e-postadresse i dialogboksen Inviter til. Hvis du vil invitere flere samarbeidspartnere, legger du inn en liste med e-postadresser atskilt med komma eller semikolon.

3. Velg om du vil gi samarbeidspartnere redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise). Rettighetene gjelder for alle samarbeidspartnere du har angitt e-postadressene til.

Kan redigere

Samarbeidspartnere kan redigere, endre navn på, flytte og slette innholdet i mappen.

Kan vise

Samarbeidspartnere kan bare se og kommentere innholdet i mappen.

Gi tillatelser til samarbeidspartnere
    Velg hvilke tillatelser du vil gi for samarbeidspartnere

Merk:

Nyttig å tenke på i forhold til tillatelser:

• Kan redigere: Samarbeidspartnere med Kan redigere-tillatelse kan endre rettigheter for andre samarbeidspartnere. Samarbeidspartnere med visningstillatelse kan se hvem eieren og samarbeidspartnerne er, men de kan ikke gjøre endringer i samarbeidstillatelser.
    • Kan vise: Samarbeidspartnere med visningstillatelse kan kopiere innholdet i den delte mappen til en ny mappe og gjøre endringer i innholdet privat.
    • Alle brukere, uansett hvilke tillatelser de har, kan forlate et samarbeid når som helst.

4. Klikk på Send invitasjon.

Samarbeidspartnerne dine mottar en e-postinvitasjon med informasjon om at de er invitert til å se den delte mappen eller redigere den. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsapplikasjonen og Arbeidet ditt.

Merk:

Samarbeidspartnere trenger en Adobe ID. Hvis de ikke har en ID, kan de opprette en når de godtar invitasjonen.

Administrere samarbeidspartnere

Du kan enkelt administrere samarbeidspartnere for en delt mappe. Gjør følgende i dialogboksen Inviter til:

• Hvis du vil invitere en annen bruker, oppgir du en e-postadresse, velger Kan redigere eller Kan vise, og klikker deretter på Inviter.
  • Hvis du vil fjerne en bruker, klikker du på X-ikonet ved siden av brukeren og klikker deretter på Lagre.

Kommentere delte ressurser

Samarbeidspartnere kan vise og kommentere de delte filene og ressursene.

1. Åpne ressursen fra Arbeidet ditt.

2.  Hvis du vil åpne Kommentarer-panelet, klikker du på -ikonet øverst til høyre på siden.

3. Legg til kommentaren din, og trykk på Enter. Du kan redigere, slette eller svare på en kommentar.

Kommenter delte ressurser
    Kommenter delte ressurser

A. Slett en kommentar B. Rediger en kommentar C. Svar på en kommentar D. Publiser en kommentar