Samarbeide om Creative Cloud-biblioteker og -mapper

1. Brukerhåndbok for Creative Cloud
  2. Innføring i Creative Cloud
    1. Vanlige spørsmål | Creative Cloud
    2. Systemkrav for Creative Cloud
  3. Laste ned, installere, konfigurere og oppdatere
    1. Laste ned Creative Cloud-applikasjoner
    2. Åpne Creative Cloud-applikasjoner
    3. Arbeidsområdet Start
    4. Oppdatere Creative Cloud-applikasjoner
    5. Endre språk for Creative Cloud-applikasjonene dine
    6. Avinstallere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet
    7. Avinstallere eller fjerne Creative Cloud-applikasjoner
  4. Administrere kontoen
    1. Gjøre om en prøveversjon av Creative Cloud til et kostnadsbelagt medlemskap
    2. Endre Adobe-plan
    3. Oppdatere kredittkort og faktureringsadresse
    4. Se, laste ned eller sende Adobe-fakturaer på e-post
    5. Korrigere en mislykket eller manglende betaling
    6. Avbryte en Adobe-prøveversjon eller et abonnement
  5. Kreative tjenester
    1. Bruke Adobe Stock i Creative Cloud-applikasjoner
    2. Bruke Adobe Fonts i Creative Cloud-applikasjoner
    3. Creative Cloud Market er ikke lenger tilgjengelig
  6. Samarbeid og lagringstjenester
    1. Hva er nettsky-dokumenter?
    2. Nettsky-dokumenter | Vanlige spørsmål
    3. Opprette eller konvertere filer til nettsky-dokumenter
    4. Konfigurere nettsky-dokumenter som skal brukes frakoblet
    5. Gå tilbake til en tidligere versjon av et nettsky-dokument
    6. Dele arbeidet ditt for kommentering
    7. Hvorfor kan jeg ikke se nettsky-dokumentene mine når jeg er frakoblet?
    8. Creative Cloud Libraries
    9. Samarbeide om Creative Cloud Libraries og mapper
    10. Vanlige spørsmål om samarbeid
    11. Synkroniser filene dine med skylagring
    12. Finn ut hvor mye skybasert lagringsplass du har
    13. Angi alternativer for synkronisering
  7. Creative Cloud-mobilapper
    1. Vanlige spørsmål | Mobilapplikasjoner
    2. Adobe Creative Cloud for mobil
  8. Enterprise og teams
    1. Opplæring og støtte for Enterprise
    2. Opplæring og støtte for Teams
    3. Hurtigstartveiledning for arbeidsgruppemedlemmer

Finn ut hvordan du samarbeider om mapper og biblioteker med andre brukere fra en Adobe Creative Cloud-konto.

Du kan samarbeide med andre brukere og dele en privat mappe fra Creative Cloud-kontoen med bestemte brukere. Alle inviterte brukere kan deretter samarbeide med skrivebeskyttede (låste) ressurser i en delt mappe. Samarbeidspartnere kan vise, redigere, gi nytt navn til, flytte eller slette innholdet i den delte mappen hvis de har fått tilgang og tillatelser til dette.

Hvis du vil dele felleskoblinger til filer og mapper med andre (dele ressurser med skrivebeskyttet tilgang), kan du se Dele filer og mapper.

Hvis du vil ha mer informasjon om biblioteker i Creative Cloud, kan du se Creative Cloud Libraries.

Hvis du vil ha trinnvise instruksjoner om hvordan du oppretter og bruker Creative Cloud Libraries, kan du se stilguiden.

Samarbeide om Creative Cloud Libraries

Du kan dele biblioteker med samarbeidspartnere via Creative Cloud-webområdet, Creative Cloud-applikasjoner for skrivebord eller mobil og Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Hvis du vil ha en liste over Creative Cloud-applikasjoner som støtter biblioteker, kan du se Creative Cloud Libraries.

Merk:

• Samarbeidspartnere må ha en Adobe ID. Hvis de ikke allerede har en Adobe ID, kan de opprette en når de godtar invitasjonen.

Dele biblioteker fra et skrivebordsprogram

Følg disse trinnene for å dele et bibliotek fra et skrivebordsprogram som støtter Creative Cloud Libraries:

1. Gå til Vindu > Biblioteker. I Biblioteker-panelet velger du et bibliotek i hurtigmenyen.

2. Åpne rullegardinlisten, og velg Få kobling.

Samarbeide om biblioteker
    Samarbeide om biblioteker fra en Creative Cloud-applikasjon.

3. På nettsiden som åpnes, oppgir du e-postadressene og en valgfri melding til samarbeidspartnerne du vil dele biblioteket med.

4. Velg om du vil gi samarbeidspartnere redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise). Disse tillatelsene gjelder for alle samarbeidspartnerne du har angitt e-postadressene til.

5. Klikk på Inviter for å sende ut invitasjoner om samarbeid.

Samarbeidspartnerne dine mottar en invitasjon på e-post om å bli med i samarbeidet. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og -webområdet.

Dele biblioteker fra Creative Cloud-webområdet

Hvis du vil dele biblioteker ved hjelp av Creative Cloud-webområdet, logger du på Ditt arbeid-delen av Creative Cloud-webområdet.

1. I sidenavigasjonen klikker du på Biblioteker. Biblioteker du eier, finnes under Eid av deg-fanen.

2. Velg biblioteket du vil dele. Dette viser hurtigmenyen som inneholder Del-alternativet. Velg Del.

3. Inviter til-dialogboksen oppgir du e-postadressene og en valgfri melding til samarbeidspartnerne du vil dele biblioteket med.

4. Velg om du vil gi samarbeidspartnere redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise). Disse tillatelsene gjelder for alle samarbeidspartnerne du har angitt e-postadressene til.

Kan redigere

Samarbeidspartnere kan redigere, endre navn på, flytte og slette innholdet i biblioteket.

Kan vise

Samarbeidspartnere kan bare se og kommentere innholdet i biblioteket.

5. Klikk på Inviter for å invitere samarbeidspartnere du ønsker å samarbeide med.

Dele biblioteket og invitere samarbeidspartnere
    Dele biblioteket og invitere samarbeidspartnere

6. Creative Cloud sender ut invitasjonene om samarbeid.

Samarbeidspartnerne dine mottar en e-postmelding med invitasjon til å bli med i samarbeidet og informasjon om de har redigeringstillatelse eller visningstillatelse. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og -webområdet.

Invitasjon om samarbeid i Creative Cloud Libraries
    Samarbeidspartnerne dine mottar denne invitasjonen på e-post om å bli med i samarbeidet.

Administrere samarbeidspartnere

Dialogboksen Samarbeidspartnere viser statusen for invitasjonene. Du kan se denne listen ved å navigere til Del > Inviter og deretter åpne Inviter til-dialogboksen. Samarbeidspartnere som ikke har godtatt invitasjonen ennå, vises under fanen "Venter". Når en samarbeidspartner har godtatt invitasjonen, vises ikke denne teksten lenger.

Hvis du vil fjerne en bruker, klikker du på rullegardinlisten ved siden av navnet på brukeren. Deretter klikker du på Fjern.

Hvis du vil endre tillatelser, klikker du på rullegardinlisten ved siden av navnet på en bruker. Velg deretter Kan vise / Kan redigere etter hva du ønsker.

Dele biblioteker fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

Du kan også bruke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet til å dele biblioteker. Følg disse trinnene for å invitere samarbeidspartnere til biblioteket ditt.

1. Åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. (Velg -ikonet på Windows-oppgavelinjen eller macOS-menylinjen.)

2. Naviger til Ditt arbeid-panelet i venstre sidefelt.

Biblioteker-panelet i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

3. Klikk på biblioteket du vil dele.

4. Klikk på Del-ikonet  øverst til høyre for å dele biblioteket.

Dele ressurser i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

5. Legg til e-postadressen til samarbeidspartneren, og velg tilgangsnivået du vil gi (Kan vise og Kan redigere) fra rullegardinlisten.

Du kan også legge til en melding i invitasjonen.

6. Velg Inviter.

Samarbeidspartnerne mottar en e-post med koblingen for å vise, redigere og samarbeide om filer i biblioteket ditt.

Samarbeide om mapper

1. Velg mappen. Klikk på Del-ikonet og velg deretter Inviter.

Del Creative Cloud-filer

2. Oppgi en e-postadresse i dialogboksen Inviter til. Hvis du vil invitere flere samarbeidspartnere, oppgir du en liste med e-postadresser atskilt med komma eller semikolon.

3. Velg om du vil gi samarbeidspartnere redigeringstillatelse (Kan redigere) eller visningstillatelse (Kan vise). Rettighetene gjelder for alle samarbeidspartnere du har angitt e-postadressene til.

Kan redigere

Samarbeidspartnere kan redigere, endre navn på, flytte og slette innholdet i mappen.

Kan vise

Samarbeidspartnere kan bare se og kommentere innholdet i mappen.

4. Velg Send invitasjon.

Samarbeidspartnerne dine mottar en e-postinvitasjon med informasjon om at de er invitert til å se den delte mappen eller redigere den. Eksisterende Creative Cloud-medlemmer mottar også et varsel via Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og Ditt arbeid.

Merk:

Samarbeidspartnere trenger en Adobe ID. Hvis de ikke har en ID, kan de opprette en når de godtar invitasjonen.

Administrere samarbeidspartnere

Du kan enkelt administrere samarbeidspartnere for en delt mappe. Gjør følgende i dialogboksen Inviter til:

• Hvis du vil invitere flere brukere, oppgir du e-postadressen, velger Kan redigere eller Kan vise, og klikker deretter på Inviter.
  • Hvis du vil fjerne en bruker, klikker du på Fjern ved siden av brukerens navn og deretter Lagre.

Vise prototyper og designspesifikasjoner som er delt med deg

Prototypene og designspesifikasjonene du har mottatt for gjennomgang, vises under Delt med deg i Ditt arbeid på Creative Cloud-webområdet.

Delt med deg

Merk:

Du ser bare de delte mappene hvis ingen prototyper eller designspesifikasjoner er delt med deg.

Hvis du bare vil se prototypefilene, klikker du på Vis-rullegardinlisten og velger Prototyper og spesifikasjoner.

Vise prototyper som er delt med deg

Kommentere delte ressurser

Samarbeidspartnere kan vise og kommentere de delte filene og ressursene.

1. Åpne ressursen fra Ditt arbeid.

2. For å åpne Kommentar-panelet velger du  -ikonet , øverst til høyre.

3. Legg til kommentaren din, og trykk på Enter. Du kan redigere, slette eller svare på en kommentar.

Kommenter delte ressurser
    Kommenter delte ressurser

A. Slett en kommentar B. Rediger en kommentar C. Svar på en kommentar D. Publiser en kommentar