Lär dig dela mappar och bibliotek, och att samarbeta med andra användare från ditt Adobe Creative Cloud-konto.

Obs!

Vi lanserar för närvarande en ny och förbättrad webbversion av Creative Cloud Assets. Om din Assets-upplevelse skiljer sig från det som beskrivs på den här sidan kan du få aktuell information på den här hjälpsidan.

Du kan samarbeta med andra användare och dela privata Creative Cloud-bibliotek eller -mappar från ditt Creative Cloud-konto med angivna användare. Alla inbjudna användare kan sedan samarbeta i skrivskyddade (låsta) resurser i ett delat, privat bibliotek eller mapp. Medarbetarna kan visa, redigera, byta namn på eller ta bort innehåll i delade mappar eller bibliotek om de har fått nödvändiga åtkomsträttigheter och behörigheter.

Information om hur du delar offentliga länkar till filer, mappar och bibliotek med andra (dela resurser med skrivskyddad åtkomst) finns i Dela filer, bibliotek och annat.

Mer information om bibliotek i Creative Cloud finns i Creative Cloud Libraries.

Om du använder Creative Cloud for enterprise med hanterade tjänster kan du gå till:

Samarbeta i Creative Cloud Libraries

Nu kan du dela bibliotek med medarbetare via Creative Cloud-webbplatsen eller från Creative Cloud-datorprogrammet eller -appen.

En lista över Creative Cloud-program som stöder bibliotek finns i Creative Cloud Libraries.

Obs!

Medarbetare måste ha ett Adobe ID. Om de inte redan har ett Adobe ID kan de skapa ett när de accepterar inbjudan.

Dela bibliotek direkt från datorprogrammet.

Gör följande om du vill dela ett bibliotek från ett datorprogram som stöder Creative Cloud Libraries:

1. Välj ett bibliotek i popup-menyn i panelen Libraries.

2. Öppna listrutemenyn och välj Samarbeta.

3. På webbsidan som öppnas anger du e-postadresser samt eventuella meddelanden till en eller flera medarbetare som du vill ska dela biblioteket.

4. Välj om du vill ge dina medarbetare redigeringsbehörighet (Kan redigera) eller behörighet att visa (Kan visa). Dessa behörigheter gäller alla de medarbetare vars e-postadress du angett.

5. Klicka på Bjud in för att skicka ut inbjudningar till samarbete.

Samarbeta i bibliotek
    Samarbeta om bibliotek från ett Creative Cloud-program.

Dina medarbetare får ett e-postmeddelande med en inbjudan om att gå med i samarbetet. Befintliga Creative Cloud-medlemmar får även ett meddelande via Creative Cloud-datorprogrammet och webbplatsen.

Dela bibliotek från Creative Cloud-webbplatsen

1. Klicka på Bibliotek i det vänstra fönstret i Creative Cloud Assets.

2. Välj Samarbeta på biblioteksmappens meny.

Dela bibliotek
    Välj Samarbeta på biblioteksmappens meny.

3. Ange e-postadressen till en eller flera medarbetare i dialogrutan Bjud in medarbetare.

4. Välj om du vill ge dina medarbetare redigeringsbehörighet (Kan redigera) eller behörighet att visa (Kan visa). Dessa behörigheter gäller alla de medarbetare vars e-postadress du angett.

Kan redigera

Medarbetarna kan redigera, byta namn på och ta bort innehåll i biblioteket.

Kan visa

Medarbetarna kan bara visa innehållet i biblioteket och kommentera det.

invite_collaborators
    Dela ditt bibliotek och bjuda in medarbetare

Obs!

Bra att tänka på vad gäller behörigheter:

• Kan redigera: Medarbetare som har behörigheten Kan redigera kan ändra behörigheter för andra medarbetare. Medarbetare som bara har behörighet att visa kan se vilka ägaren och medarbetarna är, men de kan inte göra några ändringar i deras samarbetsbehörigheter.
    • Kan visa: Medarbetare som bara har behörighet att visa kan kopiera innehållet i en delad mapp till en ny mapp och göra ändringar i kopian.
    • Användare med behörigheterna Redigera och Visa kan lämna samarbetet närsomhelst.

5. Klicka på Bjud in. Creative Cloud skickar inbjudningar till samarbete.

Dina medarbetare får ett e-postmeddelande där de bjuds in att gå med i samarbetet. Där står också om de har behörighet att redigera eller visa. Befintliga Creative Cloud-medlemmar får även ett meddelande via Creative Cloud-datorprogrammet och webbplatsen.

Inbjudan till samarbete med Creative Cloud Libraries
    Dina medarbetare får det här e-postmeddelandet med en inbjudan om att gå med i samarbetet.

Hantera medarbetare

På dialogrutan Medarbetare visas status för inbjudningarna. För medarbetare som ännu inte har accepterat sin inbjudan visas ”Inbjuden” bredvid deras namn/e-postadresser. När en medarbetare har accepterat inbjudan visas inte längre den här strängen.

Om du vill ta bort en användare klickar du på X-ikonen bredvid användaren och sedan på Ta bort åtkomst (om medarbetaren har godkänt inbjudan) eller Ta bort inbjudan (om medarbetaren inte har godkänt inbjudan ännu).

Samarbeta i mappar

Lägga till medarbetare

1. Du kan dela en mapp via antingen webbplatsen eller Creative Cloud Files-mappen på datorn. Gör något av följande:

Webbplats

På mappmenyn väljer du Samarbeta. Om du visar innehållet i en mapp väljer du Dela > Samarbeta.

Välj Samarbeta på mappmenyn

Dator

På mappens snabbmeny väljer du Creative Cloud > Samarbeta.

På mappens snabbmeny väljer du Creative Cloud, Samarbeta.

2. Ange en e-postadress i dialogrutan Bjud in medarbetare. Om du vill bjuda in flera medarbetare lägger du till en lista med e-postadresser som separeras med komma eller semikolon.

3. Välj om du vill ge medarbetarna behörighet att redigera (Kan redigera) eller visa (Kan visa). Behörigheten gäller alla medarbetare vars e-postadresser du angett.

Kan redigera

Medarbetarna kan redigera, byta namn på och ta bort innehåll i mappen.

Kan visa

Medarbetarna kan bara visa innehållet i mappen och kommentera det.

Klicka på Bjud in
    Välj vilka behörigheter du vill ge medarbetarna

Obs!

Bra att tänka på vad gäller behörigheter:

• Kan redigera: Medarbetare som har behörigheten Kan redigera kan ändra behörigheter för andra medarbetare. Medarbetare som bara har behörighet att visa kan se vilka ägaren och medarbetarna är, men de kan inte göra några ändringar i deras samarbetsbehörigheter.
    • Kan visa: Medarbetare som bara har behörighet att visa kan kopiera innehållet i en delad mapp till en ny mapp och göra ändringar i kopian.
    • Användare med behörigheterna Redigera och Visa kan lämna samarbetet närsomhelst.

4. Klicka på Bjud in.

Dina medarbetare får en e-postinbjudan där det anges om de kan visa den delade mappen eller redigera den. Befintliga Creative Cloud-medlemmar får även ett meddelande via Creative Cloud-datorprogrammet och Creative Cloud-webbplatsen.

Obs!

Medarbetare måste ha ett Adobe ID. Om de inte har ett redan kan de skapa ett när de accepterar inbjudan.

Hantera medarbetare

Det är enkelt att hantera medarbetarna i en delad mapp. Klicka bara på -ikonen bredvid mappnamnet.

Hantera medarbetare

I popup-dialogrutan Samarbeta gör du sedan så här:

• Om du vill bjuda in en annan användare anger du en e-postadress, väljer Kan redigera eller Kan visa och klickar sedan på Bjud in.
  • Om du vill ta bort en användare klickar du på X-ikonen bredvid användaren och sedan på Ta bort åtkomst (om medarbetaren har godkänt inbjudan) eller Ta bort inbjudan (om medarbetaren inte har godkänt inbjudan ännu).
Ta bort åtkomst
Återkalla en inbjudan om samarbete