Lär dig samarbeta med andra i mappar och bibliotek från ditt Adobe Creative Cloud-konto.

Du kan samarbeta med andra användare och dela en privat mapp från ditt Creative Cloud-konto med angivna användare. Alla inbjudna användare kan sedan samarbeta i skrivskyddade (låsta) resurser i en delad, privat mapp. Medarbetarna kan visa, redigera, byta namn på eller ta bort innehåll i delade mappar om de har fått nödvändiga åtkomsträttigheter och behörigheter.

Information om hur du delar offentliga länkar till filer och mappar med andra (dela resurser med skrivskyddad åtkomst) finns i Dela filer och mappar.

Mer information om bibliotek i Creative Cloud finns i Creative Cloud Libraries.

Samarbeta i Creative Cloud Libraries

Nu kan du dela bibliotek med medarbetare via Creative Cloud-webbplatsen, Creative Cloud-mobilappar och Creative Cloud-datorprogrammet.

En lista över Creative Cloud-program som stöder bibliotek finns i Creative Cloud Libraries.

Obs!

• Medarbetare måste ha ett Adobe ID. Om de inte redan har ett Adobe ID kan de skapa ett när de accepterar inbjudan.

Dela bibliotek direkt från datorprogrammet.

Följ de här stegen om du vill dela ett bibliotek från ett datorprogram som stöder Creative Cloud Libraries:

1. Gå till Fönster > Bibliotek. Välj ett bibliotek i popup-menyn i panelen Bibliotek.

2. Öppna listrutan och välj Samarbeta.

Samarbeta i bibliotek
    Samarbeta om bibliotek från ett Creative Cloud-program.
  3. På webbsidan som öppnas anger du e-postadresser samt eventuella meddelanden till en eller flera medarbetare som du vill ska dela biblioteket.

4. Välj om du vill ge dina medarbetare redigeringsbehörighet (Kan redigera) eller behörighet att visa (Kan visa). Dessa behörigheter gäller alla de medarbetare vars e-postadress du angett.

5. Klicka på Bjud in för att skicka ut inbjudningar till samarbete.

Dina medarbetare får ett e-postmeddelande med en inbjudan om att gå med i samarbetet. Befintliga Creative Cloud-medlemmar får även ett meddelande via Creative Cloud-datorprogrammet och webbplatsen.

Dela bibliotek från Creative Cloud-webbplatsen

Om du vill dela bibliotek via Creative Cloud-webbplatsen loggar du in på avsnittet Ditt arbete Creative Cloud-webbplatsen.

1. Klicka på Bibliotek. De bibliotek du äger finns på fliken Ägs av dig.

2. Välj det bibliotek du vill dela. Detta visar snabbmenyn med alternativet Dela. Klicka på Dela.

collaborate-folder
  3. I dialogrutan Bjud in anger du e-postadresser samt eventuella meddelanden till en eller flera medarbetare som du vill ska dela biblioteket.

4. Välj om du vill ge medarbetarna behörighet att redigera (Kan redigera) eller visa (Kan visa). Dessa behörigheter gäller alla medarbetare vars e-postadresser du angett.

Kan redigera

Medarbetarna kan redigera, byta namn på och ta bort innehåll i biblioteket.

Kan visa

Medarbetarna kan bara visa innehållet i biblioteket och kommentera det.

5. Klicka på Bjud in för att bjuda in de personer du vill ha som medarbetare.

Dela ditt bibliotek och bjuda in medarbetare
    Dela ditt bibliotek och bjuda in medarbetare
  6. Creative Cloud skickar inbjudningar till samarbete.

Dina medarbetare får ett e-postmeddelande där de bjuds in att gå med i samarbetet. Där står också om de har behörighet att redigera eller visa. Befintliga Creative Cloud-medlemmar får även ett meddelande via Creative Cloud-datorprogrammet och webbplatsen.

Inbjudan till samarbete med Creative Cloud Libraries
    Dina medarbetare får det här e-postmeddelandet med en inbjudan om att gå med i samarbetet..

Hantera medarbetare

På dialogrutan Medarbetare visas status för inbjudningarna. För att visa den här listan öppnar du dialogrutan Bjud in genom att gå till Dela > Bjud in. Medarbetare som ännu inte accepterat inbjudan visas på fliken Väntande. När en medarbetare har accepterat inbjudan visas inte längre den här strängen.

Om du vill ta bort en användare klickar du på listrutan bredvid användarens namn. Välj sedan Ta bort .

Om du vill ändra behörigheter klickar du på listrutan bredvid en användares namn. Välj sedan Kan visa/Kan redigera beroende på vad du vill.

Dela bibliotek från Creative Cloud-datorprogrammet

Du kan också använda Creative Cloud-datorprogrammet för att dela bibliotek. Följ de här stegen om du vill bjuda in medarbetare till ditt bibliotek.

1. Klicka på ikonen för Creative Cloud-datorprogrammet  i Aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (macOS) för att starta Creative Cloud-datorprogrammet.

2. Gå till panelen Ditt arbete i sidlisten till vänster.

Bibliotekspanelen i Creative Cloud-datorprogrammet
  3. Klicka på biblioteket som du vill dela.

4. Välj Dela-ikonen  för att dela biblioteket.

Dela resurser i Creative Cloud-datorprogrammet
  5. Lägg till medarbetarens e-postadress och välj åtkomstnivå som medarbetaren ska ha (Kan visa och Kan redigera) i listrutan.

Du kan även lägga till ett meddelande med inbjudan.

6. Klicka på Bjud in.

Bjud in medarbetare till ditt bibliotek

Medarbetaren får ett e-postmeddelande med en länk för att visa, redigera och samarbeta i filer i ditt bibliotek.

Samarbeta i mappar

Lägga till medarbetare

1. Du kan dela en mapp via antingen webbplatsen eller Creative Cloud Files-mappen på datorn. Gör något av följande:

• Webbplats
      Markera mappen. Klicka på Dela-ikonen och välj sedan Bjud in.
    Dela Creative Cloud-filer
    • På Windows (dator)
      På mappens snabbmeny väljer du Creative Cloud > Samarbeta.
    På mappens snabbmeny väljer du Creative Cloud, Samarbeta
    • På Mac
      På mappens snabbmeny väljer du Samarbeta.
    På mappens snabbmeny väljer du Samarbeta
  2. Ange en e-postadress i dialogrutan Bjud in till. Om du vill bjuda in flera medarbetare lägger du till en lista med e-postadresser som separeras med komma eller semikolon.

3. Välj om du vill ge medarbetarna behörighet att redigera (Kan redigera) eller visa (Kan visa). Behörigheten gäller alla medarbetare vars e-postadresser du angett.

Kan redigera

Medarbetarna kan redigera, byta namn på och ta bort innehåll i mappen.

Kan visa

Medarbetarna kan bara visa innehållet i mappen och kommentera det.

4. Klicka på Skicka inbjudan.

Dina medarbetare får en e-postinbjudan där det anges om de kan visa den delade mappen eller redigera den. Befintliga Creative Cloud-medlemmar får även ett meddelande via Creative Cloud-datorprogrammet och Ditt arbete.

Obs!

Medarbetare måste ha ett Adobe ID. Om de inte har ett redan kan de skapa ett när de accepterar inbjudan.

Hantera medarbetare

Det är enkelt att hantera medarbetarna i en delad mapp. I popup-dialogrutan Bjud in till gör du så här:

• Om du vill bjuda in en annan användare anger du en e-postadress, väljer Kan redigera eller Kan visa och klickar sedan på Bjud in.
  • Om du vill ta bort en användare klickar du på Ta bort bredvid användarens namn och sedan på Spara.

Kommentera delade resurser

Medarbetare kan visa delade filerna och resurserna och kommentera dem.

1. Öppna resursen från Ditt arbete.

2.  Klicka på  för att öppna kommentarspanelen-ikoneni sidans övre högra hörn.

3. Lägg till din kommentar och tryck på Retur. Du kan redigera, ta bort och svara på en kommentar.

Kommentera delade resurser
    Kommentera delade resurser

A. Ta bort en kommentar B. Redigera en kommentar C. Svara på en kommentar D. Skriv en kommentar