Creative Cloud-meddelanden rör vanligtvis uppdateringar till dina program, din medlemskapsstatus, händelser för dina program och tjänster, meddelanden från communitymedlemmar och viktiga meddelanden från Adobe. Ett rött märke visas bredvid ikonen för Creative Cloud-datorprogrammet när du har ett nytt meddelande. Klicka på ikonen för att starta Creative Cloud-datorprogrammet och visa alla meddelanden.

Rött meddelandemärke
Rött märke i menulets (Mac) och i systemfältet (Windows)

Klockikon för meddelanden

Klockikonen finns bredvid profilmenyn. Om du har nya meddelanden visas klockikonen med ett rött märke.

Klockikon för meddelanden
Klockikonen för meddelanden med rött märke för nya meddelanden

Meddelandepanel

Om du klickar på klockikonen visas dina meddelanden på meddelandepanelen. Nya meddelanden markeras så att du kan enkelt kan se vilka som är nya sedan ditt senaste besök.

Varje meddelande visas som ett kort och innehåller den information du behöver. Förfrågningar och meddelanden visas i separata avsnitt på meddelandepanelen. Detta underlättar eftersom du ofta måste agera (acceptera, avböja eller avvisa) på en förfrågan.

Området med förfrågningar

Området med förfrågningar innehåller meddelanden om ditt konto, t.ex. status för testversioner eller prenumerationer, samt samarbets- och community-aktiviteter, t.ex. en inbjudan till samarbete.

• Som standard visas bara de tre senaste förfrågningarna. Klicka på Visa fler förfrågningar för att visa fler.
  • Klicka på Acceptera för att acceptera en inbjudan eller förfrågan.
  • Klicka på Avböj för att neka en inbjudan eller förfrågan. Meddelandet tas då bort från meddelandepanelen och även från programmet eller tjänsten som förfrågan kom från.
  • Klicka på Avvisa för att ta bort en förfrågan från meddelandepanelen. Håll markören över meddelandet, klicka på ikonen med tre punkter och välj Avvisa. Förfrågan är fortfarande tillgänglig i programmet eller tjänsten som den kom från. Du kan acceptera eller avböja förfrågan i gränssnittet för programmet eller tjänsten.

Området med meddelanden

Området med meddelanden innehåller meddelanden om dina interaktioner med olika program och tjänster. Här kan du visa händelser och aktiviteter, t.ex. att nya program är tillgängliga, uppdateringar samt kommentarer och gillanden från medarbetare.

Meddelandepanel
Uppifrån och ned: klockikon; området med förfrågningar; alternativen att avvisa, avböja eller acceptera en förfrågan; alternativet att visa fler förfrågningar, samt området med meddelanden

Stänga meddelandepanelen

Stäng meddelandepanelen på något av följande sätt:

• Klicka på x i panelens övre högra hörn.
  • Klicka på det övre svarta fältet i Creative Cloud-datorprogrammet.
  • Tryck på Esc på tangentbordet.
  • Klicka på klockikonen.

Du kan öppna meddelandepanelen närsomhelst genom att klicka på klockikonen.