Så här gör du när Creative Cloud-programmet inte öppnas eller visar ett snurrande förloppshjul.

Problem

När du startar Creative Cloud-programmet, öppnas det inte, eller så visas ett snurrande förloppshjul med ett av följande felmeddelanden:

Ladda program verkar ta längre tid än vanligt.

Creative Cloud verkar ta längre tid än vanligt att starta.

Snurrande förloppshjul
Snurrande förloppshjul

Lösning 1: Starta om Creative Clouds bakgrundsprocesser

Detta fel kan uppstå om det förekommer fel med Creative Clouds bakgrundsprocesser. Starta om Creative Cloud genom att klicka här i felmeddelandet för att starta om bakgrundsprocessarna.

Lösning 2: Starta om datorn och öppna skrivbordsprogrammet Creative Cloud på nytt

1. Avsluta Creative Clouds skrivbordsprogram med kugghjulsikonen i övre högra hörnet.

2. Avsluta alla program.

3. Starta om datorn och öppna Creative Clouds skrivbordsprogram.

Lösning 3: Uppgradera till den senaste versionen av Creative Clouds skrivbordsprogram

En uppgradering av Creative Clouds skrivbordsprogram löser problemet. Följ dessa anvisningar:

1. Avsluta Creative Clouds datorprogram.
  2. Hämta och installera den uppdaterade versionen av skrivbordsprogrammet Creative Cloud.

Obs!

Ta reda på vilken version av Creative Clouds skrivbordsprogram som är installerad genom att utföra följande steg:

1. Klicka på kugghjulsikonen i övre högra hörnet av skrivbordsprogrammet Creative Cloud.
  2. Gå till Inställningar.
  3. Klicka på Konto under fliken Allmänt. Versionsinformationen återfinns ovanför ditt Adobe ID.

Lösning 4: Installera om Creative Clouds skrivbordsprogram

Om ovanstående anvisningar inte åtgärdar problemet, installera om programmet (se Avinstallera Creative Cloud-datorprogrammet).

Lösning 5: Ta bort innehållet i OOBE-mappen och starta Creative Clouds skrivbordsprogram på nytt

1. Avsluta Creative Clouds skrivbordsprogram med kugghjulsikonen i övre högra hörnet.

2. Bläddra till följande plats, beroende på ditt operativsystem.

• Mac OS: /Användare/användarmapp>/Bibliotek/Programsupport/Adobe/OOBE

Obs! Mappen \Användare\<användarmapp>\Bibliotek \ är dold som standard i version 10.7 och senare. Se Åtkomst till dolda filer i biblioteksmappar | Mac OS 10.7 och senare för anvisningar om hur du kommer åt den.

• Windows: C:\Användare\<användarmapp>\AppData\Local\Adobe\OOBE

Obs! Mappen AppData är dold som standard i Windows. Se Visa dolda filer, mappar och filnamnstillägg | Windows för anvisningar om hur man visar den.

3. Ta bort allt innehåll i OOBE-mappen.

4. Starta om datorn och öppna Creative Clouds skrivbordsprogram igen.

Obs! Med den här lösningen kan det ta lite längre tid än vanligt att läsa in programmet, eftersom innehållet i OOBE-mappen återställs efter programstarten.