Crashproblemen in InDesign oplossen

Ontdek hoe u crashproblemen verhelpt wanneer u InDesign start.

Klinkt dit bekend?

Crashproblemen oplossen

'Ik heb InDesign op mijn systeem geïnstalleerd en bij het starten loopt dit programma steeds vast. Ik kan InDesign opeens niet meer openen vanuit het menu Start of door op het InDesign-bestand te dubbelklikken'.

Een snelle controle na een crash

Als InDesign onverwachts vastloopt of niet meer reageert, kunt u enkele gangbare problemen zelf oplossen.

Schijfonderhoud

Productversie

WIN   MAC

Voer het hulpprogramma voor schijfreparatie uit.

De app bijwerken

Voer een update uit naar de nieuwste versie als de problemen die de crash veroorzaken, zijn opgelost.

Als u InDesign nog steeds niet kunt openen, verhelp de problemen dan met behulp van de volgende methoden.

Oplossingen

De systeemberichten van InDesign helpen bij het bepalen van de oorzaak van de crash door middel van een lijst met scenario's die het probleem veroorzaken. Hier zijn enkele scenario's en hun oplossingen.

DLL-fouten bij het starten

Geschatte duur van oplossing: 3 min.

Dit probleem is alleen vastgesteld bij het besturingssysteem Windows 10 met standaard gebruikersrechten.

bibliotheken

1. Open Windows Logboeken via C:\WINDOWS\system32\config\folder.
  2. Controleer de logboeken op een fout in het modulepad voor InDesign
    %programfiles%\Adobe\Adobe InDesign[version] \PMRuntime.dll.
  3. Voer de app uit als beheerder.
  4. Klik met de rechtermuisknop op InDesign in het Start-menu en selecteer Als administrator uitvoeren.

Voorkeuren mapmachtigingen

Geschatte duur van oplossing: 4 min.

Maak een back-up van uw mappen, omdat het herstellen van voorkeuren alle aangepaste instellingen verwijdert en InDesign met standaardinstellingen wordt opgestart.

zonder bg

Voer de stappen uit die worden beschreven in Kan InDesign niet starten vanwege onvoldoende machtigingen om lees-/schrijfmachtigingen voor de voorkeurenmap in te stellen.

Beschadigde lettertypen

Geschatte duur van oplossing: 5 min.

zonder bg

1. Verwijder lettertypen met speciale tekens in hun namen, zoals Ithornët of schakel deze uit.
  2. Voordat u uw lettertypen test, verwijdert u lettertype-invoegtoepassingen van derden of werkt u deze bij
  3. Leeg de systeemlettertypecache.
  4. Identificeer, isoleer en verhelp het lettertype dat het probleem veroorzaakt.

App loopt vast/crasht bij starten

Geschatte duur van oplossing: 3 min.

zonder bg

1. Verwijder InDesign.
  2. Verwijder de volgende InDesign-programmamap om beschadigde voorkeuren te verwijderen en installeer InDesign opnieuw.

Windows 10:

• InDesign_Cache=%USERPROFILE%\AppData\Local\Adobe\InDesign\
  • InDesign_Preferences=%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Adobe\InDesign\

macOS:

• InDesign_Cache=~/Bibliotheek/Caches/Adobe InDesign\
  • InDesign_Preferences=~/Bibliotheek/Preferences/Adobe InDesign\

Antivirusinstellingen

Het is mogelijk dat de instellingen van de antivirussoftware op uw computer ertoe leiden dat InDesign bij het starten crasht. Volg deze stappen om enkele problemen met de antivirussoftware op te lossen:

Geschatte duur van oplossing: 2 min.

1. Open de GDATA-antivirussoftware en ga naar Instellingen Geavanceerd Modus.

2. Wijzig de Modus in Alleen leestoegang controleren.

3. Klik op OK en start InDesign.

Neem voor meer informatie over GDATA-antivirussoftware contact op met het ondersteuningsteam van de GDATA-antivirusontwikkelaar.

Dit probleem is opgelost in GDATA-antivirussoftware versie 25.5.9.25 en hoger

Geschatte duur van oplossing: 2 min.

• Upgrade de AVG-antivirussoftware naar de nieuwste versie.
  • Volg deze stappen om het bestand dvatemporalxmp.dll toe te voegen aan de uitzonderingenlijst voor AVG:
    • Kies op de console van de AVG-gebruikersinterface Instellingen > Algemeen > Uitzonderingenlijst
    • Voeg het bestand dvatemporalxmp.dll, dat zich in de installatiemap van InDesign 15.0 bevindt, toe aan de uitzonderingenlijst.

Er zijn meerdere types AVG-antivirussoftware, zoals AVG Zen of Business Security. Deze hebben verschillende consoles voor de gebruikersinterface en volgen een andere procedure om het DLL-bestand aan de uitzonderlingenlijst toe te voegen. Neem voor meer informatie over AVG-antivirussoftware contact op met het ondersteuningsteam van de AVG-antivirusontwikkelaar.

Geschatte duur van oplossing: 2 min.

Als u een Adobe-toepassing start op systemen met macOS 10.12 en hoger en met Cylance-antivirussoftware, loopt de toepassing vast en wordt de volgende foutmelding weergegeven: Adobe-toepassing kan niet worden geopend als gevolg van een probleem

Neem contact op met uw IT-beheerder om Adobe Crash Reporter Client van de webgebaseerde Cylance-beheerconsole op de witte lijst te plaatsen.  Deel de volgende paden mee aan uw IT-beheerder om Adobe Crash Reporter Client op de witte lijst te plaatsen:

Vervang <Adobe-toepassing> door de naam en de versie van de toepassing die op uw systeem is geïnstalleerd. Als de nieuwste versie van Adobe InDesign op uw systeem is geïnstalleerd, vervangt u <Adobe-toepassing> door Adobe InDesign 2020.

• /Programma's/<Adobe-toepassing>/<Adobe-toepassing>.app/Inhoud/Frameworks/AdobeCrashReporter.framework/Versies/A/AdobeCrashReporter
  • /Programma's/<Adobe-toepassing>/<Adobe-toepassing>.app/Inhoud/Frameworks/AdobeCrashReporter.framework/Versies/Huidig/AdobeCrashReporter
  • /Gebruikers/<username>.Trash/AdobeCrashReporter.framework/Versies/Huidig/AdobeCrashReporter

Diverse problemen

Voer deze stappen uit om onverwachte fouten, zoals problemen met bibliotheekbestanden op een netwerk, specifieke problemen met een besturingssysteem of problemen met de naamgeving voor UXP- en CEP-mappen, op te lossen:

Geschatte duur van oplossing: 3 min.

InDesign 2020 crasht bij starten als gevolg van een foutieve Windows-update die de VCRuntime dlls beschadigt. Voordat u de onderstaande stappen uitvoert, sluit u alle toepassingen in uw systeem.

Dialoogvenster met crashprobleem
Dialoogvenster bij crash

1. Ga naar Configuratiescherm > Programma's > Programma's en onderdelen.

2. Klik met de rechtermuisknop op Microsoft Visual C++ 2015-2019 (x64)/ 2017-2019 (x64).

3. Klik op Wijzigen > Repareren

Volg de instructies om de toepassing Microsoft Visuall C++ te herstellen.

Toepassingsinstellingen VC 2015-2020 wijzigen
    Klik op Wijzigen.

VC-runtime herstellen
    Klik op Repareren en volg de instructies.

4. Start de computer opnieuw op en start InDesign.

Als het probleem nog niet is opgelost, download dan de nieuwste VCRuntime via de Microsoft-ondersteuningssite en herhaal stappen 1-4.

Geschatte duur van oplossing: 3 min.

InDesign kan vastlopen bij het werken met InDesign-bibliotheken die op een netwerk of een gedeelde locatie zijn opgeslagen. Volg onderstaande stappen om het probleem op de besturingssystemen Windows en macOS op te lossen.

Windows

1. Open de map Bibliotheek die standaard verborgen is. Zie Verborgen bestanden weergeven om verborgen bestanden en mappen zichtbaar te maken.

2. Ga naar C:\Gebruikers\{user}\AppData\Lokaal\Adobe\InDesign\{versienummer}\{language}\. {user} is de gebruikersnaam waarmee u bent aangemeld, {versienummer} is de versie van InDesign en {language} is de taal van de InDesign-toepassing die op uw computer is geïnstalleerd.

Wanneer u bijvoorbeeld bent aangemeld met jan jansen als gebruikers-ID, de versie van InDesign 11.0 is en de taal op nl_NL staat, is dit het pad: C:\Gebruikers\janjansen\AppData\Lokaal\Adobe\InDesign\Versie 11.0\nl_NL\

Naar het installatiepad van de InDesign-toepassing gaan
    Naar het installatiepad van de InDesign-toepassing gaan

3. Wijzig de naam van de map Caches naar Caches_old.

4. Start InDesign.

macOS

1. Open de map Bibliotheek die standaard verborgen is. Klik om de map Bibliotheek op het bureaublad te openen en te controleren of u in de Finder bent, houd de Option-toets ingedrukt en selecteer Ga > Bibliotheek.

2. Ga naar Hard Drive/Gebruikers/{user}/Bibliotheek/Caches/Adobe InDesign/{Versienummer}/{user} is de naam waarmee u bent ingelogd en {versienummer} is de versie van InDesign.

Als u bijvoorbeeld bent aangemeld als janjansen en de versie van InDesign 11.0 is, is het pad Macintosh HD/Gebruikers/janjansen/Bibliotheek/Caches/Adobe InDesign/Version 11.0

3. Wijzig de naam van de map, zodat deze de taal van de InDesign-toepassing aangeeft die op uw systeem is geïnstalleerd. Wijzig bijvoorbeeld de naam van de en_US map in en_US_old.

4. Start InDesign.

Geschatte duur van oplossing: 3 min.

Voer de volgende stappen uit om het probleem op te lossen.

1. Voeg het uitvoerbare InDesign-bestand uit als uitzondering in de Symantec DLP Security Suite:

1. Open de console van Symantec Security Suite Enforce en ga naar Systeem > Agent > Toepassingscontrole en voeg InDesign als uitzondering toe.
    2. Hef de selectie van alle detectiekanalen op onder Configuratie toepassingscontrole.
    3. Klik op Opslaan. Start het systeem opnieuw en open InDesign.
    Symantec DLP-instellingen
    Symantec-instellingen om InDesign als uitzondering toe te voegen.

2. Start InDesign en voer het programma uit via de Creative Cloud-desktopapp.

Deze tijdelijke oplossing is niet van toepassing wanneer het app-deelvenster is uitgeschakeld.

3. Voer het uitvoerbare InDesign-bestand als beheerder uit via de installatiemap of via de snelkoppeling van het Start-menu.

1. Klik met de rechtermuisknop op en kies Uitvoeren als beheerder.
  4. Voer de toepassing uit in de compatibiliteitsmodus voor Windows 7.

Klik met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand en kies Eigenschappen. Op het tabblad Compatibiliteit selecteert u Dit programma in compatibiliteitsmodus uitvoeren voor en selecteert u Windows 7 uit de keuzelijst.

Compatibiliteitsmodus wijzigen
    Voer de compatibiliteitsmodus voor Windows 7 uit.

5. Draai de Windows-installatie terug naar Windows 7.

Geschatte duur van oplossing: 2 min.

Wijzig in de volgende paden de naam van de CEP-map in CEP.old en de naam van de UXP-map in UXP.old en start InDesign opnieuw.

Windows

macOS

CEP-mappen

• C:\Gebruikers\GEBRUIKERSNAAM\AppData\Roaming\Adobe\CEP
  • C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\CEP

• /Bibliotheek/Application Support/Adobe/CEP/
  • ~/Bibliotheek/Application Support/Adobe/CEP/

UXP

Ga naar C:\Program Files\Common Files\Adobe\UXP

Ga naar Macintosh HD/Bibliotheek/Application Support/Adobe/UXP

Tips voor geavanceerde probleemoplossing

Als geen van de oplossingen helpt, kunt u de procedures voor geavanceerde probleemoplossing proberen.

We zijn er om u te helpen!

We zijn er om u te helpen

Als u het probleem niet kunt oplossen en hulp nodig hebt, kunt u meer informatie over uw crashprobleem en het logbestand van de crash met Adobe delen, zodat we het probleem voor u oplossen.

Aanmelden bij je account

Asurion