Veelgestelde vragen over Publish Online

Aan de slag

Met Publish Online kunt u uw gedrukte documenten opnieuw gebruiken door ze online te publiceren. U kunt een digitale versie van een InDesign-document publiceren die functioneert op alle apparaten en in alle moderne webbrowsers zonder dat u een plug-in hoeft te installeren.

U kunt gebruikers een nog betere weergave-ervaring bieden door een interactief InDesign-document te publiceren met knoppen, presentaties, animatie, audio en video die u toevoegt met de interactieve ontwerpfuncties van InDesign.

Nadat u uw document hebt gepubliceerd, kunt u de URL van het document delen, zodat iedereen het document kan bekijken via een prachtige, maar eenvoudige online leeservaring op elk apparaat en platform. Met één muisklik kunt u het online document zelfs delen op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, of via e-mail. Het document kan ook in websites of blogs worden ingesloten met behulp van de insluitcode die beschikbaar is wanneer u klikt op de insluitoptie in de weergavelayout.

Om aan de slag te gaan met Publish Online, hebt u de meest recente versie van Adobe InDesign nodig. Maak een document dat u online wilt publiceren en klik op de knop Publish Online in het regelpaneel in InDesign.

De pagina Leren en ondersteuning van InDesign bevat een kort overzicht met zelfstudies voor Publish Online, koppelingen naar een voorbeeld van een gepubliceerd interactief document en aanvullende Help-inhoud.

Aanmelden is niet nodig. Iedereen die de koppeling naar het gepubliceerde document heeft, kan het document in een webbrowser bekijken.

Ja, gebruikers moeten online zijn om een Publish Online-document te bekijken.

Publish Online-documenten kunnen worden weergegeven in elke moderne webbrowser op elke desktop of elk mobiel apparaat. De leeslayout van het document wordt aangepast aan het apparaat voor de beste weergave-ervaring.

Publiceren en delen

Publish Online-documenten kunnen op verschillende manieren worden gedeeld: Deel de URL met iemand via een hyperlink per e-mail, post deze op Facebook of Twitter, of sluit het document in op een website of een blog met behulp van de insluitcode.

Ja, voer eerst de wijzigingen door in het InDesign-bestand dat wordt gebruikt om het gepubliceerde document te maken. Klik op de knop Publish Online, kies in het dialoogvenster Publish Online de optie Bestaand document bijwerken en selecteer in het vervolgkeuzemenu een document om bij te werken. Klik op OK om het document te uploaden en opnieuw te publiceren naar dezelfde URL.

InDesign heeft een online dashboard waarin u alle gepubliceerde documenten kunt bekijken, beheren en verwijderen. Kies Bestand > Publish Online-dashboard in het hoofdmenu van InDesign om het online InDesign-dashboard weer te geven. Klik op de koppeling Publicaties, selecteer het document dat inactief moet worden en klik op de prullenbak om het document te verwijderen.

Iedereen met de koppeling naar een gepubliceerd document kan het document bekijken.

Documenten hosten

Publish Online-documenten worden gehost op Adobe-servers. Elk gepubliceerd document krijgt een unieke URL toegewezen.

U kunt gehoste inhoud of koppelingen naar gehoste inhoud insluiten op uw eigen site, maar momenteel wordt het hosten van inhoud op uw eigen server niet ondersteund.

Momenteel is er geen limiet aan het aantal gepubliceerde documenten dat Adobe voor u host zolang u redelijk gebruik maakt van het systeem. Blijf dus vooral creëren en publiceren.

Adobe kan stoppen met het hosten van uw documenten als wordt vastgesteld dat u het systeem overbelast met te veel Publish Online-documenten.  

De bestanden die worden gehost via Publish Online zijn normaal gesproken niet erg groot, tenzij u grote videobestanden insluit in het te publiceren document. We hanteren momenteel geen limiet voor de grootte van documenten die u kunt publiceren via Publish Online, dus houdt u niet in. Voor een optimale leeservaring van de Publish Online-documenten adviseren we echter dat u uw video's in MP4-bestanden van beperkte grootte codeert.

Publish Online-documenten die zijn gepubliceerd met een betaald Creative Cloud-lidmaatschap, inclusief lidmaatschap voor alle apps en voor losse app, worden gehost door Adobe totdat u deze verwijdert.  

Uw documenten worden nog tot ten minste 90 dagen na het verlopen van uw lidmaatschap gehost op de Adobe-servers. Adobe kan na 90 dagen besluiten om te stoppen met hosten.

Ja, met een gratis Creative Cloud-lidmaatschap en een gratis proefversie van InDesign kunt u alle functies van Publish Online gebruiken. Nadat uw proefperiode is verlopen, kan Adobe na 90 dagen besluiten om te stoppen met het hosten van uw documenten, tenzij u uw proefversie omzet in een betaald lidmaatschap.

Nieuwe gebruikersinterface van Publish Online-dashboard

Nee, de wijzigingen gelden alleen voor de gebruikersinterface. Er zal geen invloed zijn op de content.

Nee, het is van toepassing op zowel Windows als macOS.

Ja, het wordt ondersteund op desktop- en mobiele webbrowsers.

Nee, deze bevatten verschillende soorten documenten:

Ondersteuning

Klik op de knop Misbruik melden in het leeslay-out-menu van het Publish Online-document. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin iedereen die het document bekijkt aanstootgevende content, zoals laster, pornografie en schending van auteursrechten, kan rapporteren.

Ga naar het Formulier voor functies aanvragen en foutrapportage, kies InDesign in het vervolgkeuzemenu Product selecteren en vul het formulier in om een functie aan te vragen of een bug te melden.

Gebruikers van Creative Cloud voor ondernemingen

Ja, Publish Online is beschikbaar als onderdeel van het Creative Cloud-lidmaatschap voor ondernemingen, maar Publish Online-documenten kunnen alleen worden gepubliceerd op Adobe-servers.
Publish Online is niet beschikbaar voor Creative Cloud voor ondernemingen met Managed Services. Zie voor meer informatie Veelgestelde vragen over Creative Cloud voor ondernemingen met Managed Services.

Ja, u kunt toegang tot Publish Online met de Admin Console op dezelfde manier beheren als andere Creative Cloud-toepassingen en -services.

Bespreek het met ons

Wij horen graag van u. Deel uw mening met de Adobe InDesign-gemeenschap

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online