Wat is Publish Online?

Met Publish Online kunt u uw gedrukte documenten nu opnieuw gebruiken door ze online te publiceren. U kunt een digitale versie van een InDesign-document publiceren die functioneert op alle apparaten en in alle moderne webbrowsers zonder dat u een plug-in hoeft te installeren.

U kunt gebruikers een nog betere weergave-ervaring bieden door een interactief InDesign-document te publiceren met knoppen, presentaties, animatie, audio en video die u toevoegt met de interactieve ontwerpfuncties van InDesign CC.

Nadat u uw document hebt gepubliceerd, geeft u de URL van het document door, zodat iedereen het kan bekijken via een prachtige, maar eenvoudige onlineleeservaring op elk apparaat en platform. U kunt het onlinedocument zelfs delen op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, of met één muisklik via e-mail. Het document kan ook in websites of blogs worden ingesloten met behulp van de insluitcode die beschikbaar is wanneer u klikt op de insluitoptie in de weergavelay-out.

Hier ziet u twee interactieve voorbeelddocumenten die zijn gepubliceerd met InDesign CC 2015.

Five Days From Nowhere

Een interactieve brochure met dank aan Morisawa

Spread met meerdere pagina's

U kunt een InDesign-document maken dat spreads met meer dan twee pagina's bevat, het gepubliceerde document zal meerdere pagina's weergeven op dezelfde manier als in InDesign.

Documenten met meerdere paginaformaten publiceren

Publiceer documenten die pagina's met verschillende formaten bevatten. In het gepubliceerde document blijft het formaat van afzonderlijke pagina's nu behouden en de inhoud wordt dienovereenkomstig op de pagina's weergegeven.

Teksthyperlinks

Op tekst gemaakte hyperlinks worden nu in het gepubliceerde document ondersteund. In InDesign blijven alle typen hyperlinks in het gepubliceerde document behouden:

• URL's
  • E-mails
  • Paginabestemmingen
  • Markeringen voor inhoudsopgave
  • Indexmarkeringen
  • Kruisverwijzingen

Afbeeldingsresolutie

De afbeeldingsresolutie van de gepubliceerde uitvoer biedt ondersteuning voor 96 ppi en dit is de standaardwaarde voor afbeeldingen van hogere kwaliteit in de uitvoer.

Ervaring op mobiele apparaten en tablets U krijgt een rijke mobiele weergave van uw gepubliceerde InDesign-documenten.

• Paginaovergangen zijn vloeiender dankzij verbeterde veeggebaren.
  • Het dialoogvenster Delen wordt op het volledige scherm weergegeven
  • Geoptimaliseerde layout van miniaturen op mobiele apparaten zorgt voor verbeterde weergave en toegankelijkheid.

De tabletweergave bevat een gebruiksvriendelijke, schuifbare miniatuurweergave.

Weergaven op mobiele telefoon en tablet
Weergaven op mobiele telefoon en tablet

Opties voor delen

U kunt uw gepubliceerde documenten delen op Twitter en via e-mail. U kunt uw kijkers ook de optie geven uw document als PDF-bestand te downloaden.

Opties voor delen

U kunt uw gepubliceerde documenten delen op Twitter en via e-mail.

Transparantie-effect

De gepubliceerde online documenten ondersteunen transparantie en andere effecten met overvloeimodi. De enige uitzondering zijn tekstkaders, groepen, knoppen, objecten met animatie en MSO's die overlappen met objecten die transparantie bevatten.

Gepubliceerde documenten bijwerken

U kunt een gepubliceerd document bijwerken door de bron bij te werken en het opnieuw te publiceren.

Een InDesign-document online publiceren

1. Als u het actieve document online wilt publiceren, klikt u op de knop Publish Online in de toepassingsbalk of kiest u Bestand > Publish Online.

Het dialoogvenster Opties voor Publish Online wordt weergegeven.

2. Voer de volgende informatie in op het tabblad Algemeen van het dialoogvenster Publish Online:

Titel

Titel van het onlinedocument.

Deze naam wordt weergegeven als de browsertitel van de gepubliceerde uitvoer.

De titel wordt ook weergegeven in het menu Onlangs gepubliceerd (BestandOnlangs gepubliceerd) en het Publish Online-dashboard.

Beschrijving

Beschrijving van het onlinedocument.

Dit wordt weergegeven op het Publish Online-dashboard en op Facebook als u het document daar deelt.

Pagina's

Kies of u alle pagina's of een paginabereik van het huidige document wilt exporteren.

Exporteren als

Geef op hoe de pagina's online in een webbrowser worden weergegeven.

Eén

Hiermee geeft u per keer één pagina weer in de browser

Spreads

Hiermee geeft u twee pagina's tegelijk weer in de webbrowser.

Kijkers toestaan het document als PDF te downloaden (afdrukken)

Selecteer deze optie als u wilt dat uw gebruikers uw document als PDF-afdruk kunnen downloaden.

De opties Delen en Insluiten verbergen in het gepubliceerde document

Selecteer deze optie als u niet wilt dat de personen die het document bekijken de knoppen voor delen of insluiten in het gepubliceerde document kunnen zien.

Als u een bestaand document opnieuw publiceert. Klik op Bestaand document bijwerken en selecteer de gewenste documenttitel in de vervolgkeuzelijst Kies een bestaand document om bij te werken. Wijzig desgewenst de instellingen voor online publiceren.

3. Voer de volgende informatie in op het tabblad Geavanceerd:

Miniatuur kiezen

Kies de omslag voor uw gepubliceerde document. Deze miniatuur wordt samen met de titel en beschrijving tijdens het uploaden weergegeven in het dialoogvenster Publish Online. Deze miniatuur wordt ook weergegeven wanneer u het document op Facebook deelt.

Eerste pagina

Geef op dat de eerste pagina van het InDesign-document als omslagminiatuur wordt gebruikt

Gekozen pagina

Kies een pagina van het InDesign-document die als omslagminiatuur moet worden gebruikt

Afbeelding kiezen

Selecteer een externe afbeelding als omslagminiatuur

Afbeeldingsinstellingen

Geef op hoe de afbeeldingen van de documenten moeten worden geëxporteerd

Automatisch **aanbevolen**

InDesign bepaalt hoe de documentafbeeldingen moeten worden geëxporteerd en houdt daarbij rekening met optimalisatie van de prestaties. De beschikbare opties zijn JPEG, GIF en PNG.

Resolutie

Geef hier de resolutie van de afbeeldingen op. Beschikbare opties zijn Standaard (geoptimaliseerd voor InDesign) en HiDPI (voor InDesign geoptimaliseerd voor hoge resolutie).

Opmerking: HiDPI-afbeeldingen kunnen de laadtijd van de pagina verlengen en de hoeveelheid gegevens die bezoekers moeten downloaden vergroten.

JPEG-afbeeldingskwaliteit

Wanneer Afbeeldingsindeling is ingesteld op JPEG, biedt deze optie meerdere opties voor afbeeldingskwaliteit.

GIF-opties palet

Wanneer Afbeeldingsindeling is ingesteld op GIF, biedt deze optie meerdere paletten voor GIF-weergave.

4. Klik op Publiceren om het document online te publiceren.

Het dialoogvenster Publish Online wordt weergegeven:

• De miniatuur, de titel en de beschrijving worden links in het dialoogvenster weergegeven.
    • Het proces wordt aan de rechterkant weergegeven.
    Het dialoogvenster Publish Online
    Het dialoogvenster Publish Online

5. Klik in het dialoogvenster Publish Online op Uploaden annuleren en draai het uploadproces terug.

6. Klik op Sluiten om het dialoogvenster te verkleinen tot een pictogram van de knop Publish Online op de toepassingsbalk.

Opmerking:

Het verkleinen van het dialoogvenster Publish Online tot een pictogram stopt het online publicatieproces niet. U kunt echter blijven werken in het huidige of een ander InDesign-document.

7. Klik op Publish Online op de toepassingsbalk om het dialoogvenster Publish Online te openen.

8. Nadat het document online is gepubliceerd, kiest u de volgende opties in het dialoogvenster Publish Online:

Een gepubliceerd document
    Een gepubliceerd document

Document weergeven

Open het onlinedocument in de standaardwebbrowser.

Kopiëren

Kopieer de URL voor het onlinedocument.

Delen op Facebook

Deel de document-URL op uw Facebook-pagina.

Delen op Twitter

Verzend een tweet met de URL van het document.

De URL e-mailen

Deel het document aan de hand van uw standaard e-mailtoepassing.

Uitvoer van onlinedocument

Het gepubliceerde onlinedocument verschaft een aantal opties voor weergave en delen.

Opties voor weergeven en delen
Opties voor weergeven en delen voor een gepubliceerd online document

A (Schakelen tussen miniaturen)

Toon of verberg het koppelingsgebied met miniaturen waarin de miniaturen voor alle pagina's in de gepubliceerde uitvoer worden weergegeven.

B (Inzoomen)

Inzoomen op de huidige pagina.

C (Uitzoomen)

Uitzoomen op de huidige pagina.

D (Volledig scherm)

Bekijk de huidige pagina in de volledige-schermmodus.

E (Delen)

Open het dialoogvenster Publicatie delen. Dit dialoogvenster bevat opties om de URL van het actieve document te kopiëren (en te delen via e-mail) of het document op Facebook te delen.

F (insluiten)

Kopieer de code die nodig is om de uitvoer op uw site in te sluiten. U kunt ook een startpagina voor uw document opgeven. De ingesloten uitvoer wordt op het geselecteerde paginanummer geopend. Selecteer Volledig scherm voor insluitvenster uitschakelen als u niet wilt dat gebruikers het document in het volledige scherm kunnen bekijken.

Opmerking:

(E en F) Opties voor delen en insluiten zijn niet beschikbaar als u de optie De opties Delen en Insluiten verbergen in het gepubliceerde document tijdens het publiceren van het document hebt geselecteerd.

G (PDF downloaden)

Download de uitvoer als PDF-afdruk.

H (Volume uitschakelen)

Demp alle audio en video in het huidige document.

I (Misbruik melden)

Open het dialoogvenster Misbruik melden. Dit dialoogvenster bevat opties voor het type misbruik en uw contactgegevens.

Onlangs gepubliceerde documenten

Het menu Onlangs gepubliceerd bevat een lijst met de laatste vijf gepubliceerde documenten.

Klik op een document in deze lijst om de gepubliceerde uitvoer in uw standaardbrowser te openen.

1. Als u de lijst met onlangs gepubliceerde documenten wilt bekijken, kiest u Bestand > Onlangs gepubliceerd.

Het Publish Online-dashboard gebruiken

InDesign biedt een Publish Online-dashboard waaruit u al uw gepubliceerde documenten kunt openen. Als u het Publish Online-dashboard van InDesign wilt bekijken, kiest u Bestand > Publish Online-dashboard. Het dashboard heeft twee tabbladen.

Publicaties

Het tabblad Publicaties bevat een lijst van de documenten die u hebt gepubliceerd.

Publish Online-dashboard
Publish Online-dashboard

Delen

Open het dialoogvenster Publicatie delen. Dit dialoogvenster bevat opties om de URL van het actieve document te kopiëren (en te delen via e-mail) of het document op Facebook te delen.

Insluiten

Kopieer de code die nodig is om de uitvoer op uw site in te sluiten. U kunt ook een startpagina voor uw document opgeven. De ingesloten uitvoer wordt op het geselecteerde paginanummer geopend. Selecteer de optie Volledig scherm voor insluitvenster uitschakelen onder de opties voor insluiten als u niet wilt dat de gebruikers het document in het volledige scherm kunnen bekijken.

Verwijderen

Verwijder het gepubliceerde document.

Analyses

Overzicht

Dit tabblad geeft inzichten voor alle documenten die u hebt gepubliceerd.

Publish Online-analyses
Analyses

Weergaven

Het aantal keer dat uw gepubliceerde documenten zijn bekeken.

Lezers

Het aantal gebruikers dat uw gepubliceerde documenten heeft bekeken.

Gem. leestijd

Gemiddelde tijd per weergave die een gebruiker heeft besteed aan de interactie met uw gepubliceerde document.

Totale leestijd

Totale tijd die door alle gebruikers is besteed aan het actief bekijken van uw gepubliceerde documenten.

Weergaven op apparaten

Verdeling van totale weergaven over computers, mobiele telefoons en tablets.

Documenttrends

Dit tabblad bevat analyses voor afzonderlijke documenten die u hebt gepubliceerd.

Documenttrends
Documenttrends

Weergaven

Het aantal keer dat uw gepubliceerde document is bekeken.

Lezers

Het aantal gebruikers dat uw gepubliceerde document heeft bekeken.

Publish Online in- of uitschakelen

Standaard is Publish Online beschikbaar wanneer u InDesign 2015 installeert. U kunt echter de verwijzingen naar deze functie uit de gebruikersinterface van InDesign verwijderen.

1. Als u het dialoogvenster Voorkeuren wilt openen, kiest u Bewerken > Voorkeuren > Algemeen.

2. Ga in het dialoogvenster Voorkeuren naar het tabblad Publish Online.

3. Schakel Publish Online uit en klik op OK om de gebruikersinterfaceverwijzingen te verwijderen.