Adobe Stock-afbeeldingen gebruiken

Wat is Adobe Stock?

Adobe Stock staat in de cloud en biedt u als Creative Cloud-abonnee toegang tot royaltyvrije, hoogwaardige foto's, video's, illustraties en afbeeldingen. U kunt één afbeelding downloaden of een lidmaatschap nemen.

U kunt ook afbeeldingen met watermerk downloaden om ze uit te proberen en er later een licentie voor kopen. Dit is allemaal mogelijk via uw Creative Cloud-product.

Een Adobe Stock-afbeelding toevoegen aan uw CC-bibliotheek

 1. Voer een van de volgende stappen uit om afbeeldingen te zoeken op Adobe Stock:

  • Selecteer Bestand > Zoeken in Adobe Stock
  • Klik op Zoeken in Adobe Stock in het deelvenster CC Libraries  of in de app-balk van InDesign .

  De Adobe Stock-portal wordt geopend in uw standaardbrowser. Zorg dat u bent aangemeld met uw Adobe ID.

 2. Zoek de foto's, illustraties en vectoren die u nodig hebt op de Adobe Stock-portal.

  Adobe Stock-portal

 3. Als u de afbeelding(en) van uw keuze hebt gevonden, plaatst u de muisaanwijzer op de afbeelding(en) om licentie- en voorvertoningsopties weer te geven.

 4. U kunt de afbeelding met watermerk downloaden naar uw computer of naar een InDesign-bibliotheek en later een licentie kopen.

  Zie Een licentie voor een Adobe Stock-afbeelding kopen in InDesign als u een licentie voor een Adobe Stock-afbeelding wilt kopen.

  Als u de afbeelding naar een CC-bibliotheek downloadt, wordt deze toegevoegd aan de categorie Afbeeldingen.

  Vanaf nu kunt u deze afbeelding gebruiken in uw InDesign-documenten. Voor meer informatie over het gebruik van InDesign-bibliotheken raadpleegt u Creative Cloud Libraries.

Vergelijkbare afbeeldingen zoeken

In InDesign kunt nu afbeeldingen zoeken die visueel vergelijkbaar zijn met de afbeeldingen die al in uw InDesign-document zijn geplaatst. U hebt toegang tot vergelijkbare middelen via het deelvenster CC Libraries en via het canvas.

Ga op een van de volgende manieren te werk om vergelijkbare middelen te zoeken op het canvas:

 • Klik met de rechtermuisknop op het middel in het InDesign-document en kies Vergelijkbare afbeeldingen zoeken
 • Selecteer de afbeelding en kies Bewerken > Vergelijkbare afbeeldingen zoeken.
 • Selecteer de afbeelding en klik op de knop Vergelijkbare afbeeldingen zoeken in het deelvenster Eigenschappen.

Wanneer u vergelijkbare middelen zoekt, voert InDesign een zoekopdracht uit op Adobe Stock en worden alle visueel overeenkomende middelen weergegeven in het deelvenster CC Libraries. U kunt de zoekopdracht beperken door bepaalde gedeelten van het bronmiddel uit te snijden. De uitgesneden en zichtbare delen worden bekeken en alle overeenkomende middelen worden weergegeven in het deelvenster CC Libraries.

Opmerking: De zoekresultaten zijn hetzelfde, ongeacht resolutie, schaal en zoom.

Een licentie voor een Adobe Stock-afbeelding kopen in InDesign

Alle afbeeldingen op de Adobe Stock-website zijn standaard voorzien van een watermerk. U kunt een licentie voor deze afbeeldingen kopen op de website zelf. U kunt de afbeeldingen met watermerk ook downloaden naar uw InDesign-bibliotheken en er later een licentie voor kopen.

Wanneer u een licentie voor een Adobe Stock-afbeelding koopt, wordt het watermerk verwijderd uit de miniaturen in het deelvenster CC Libraries.

 1. Kies in Adobe Stock de optie om een licentie voor de afbeelding te kopen en download deze vervolgens naar uw InDesign-bibliotheek.

  Als u het middel met watermerk downloadt naar een InDesign-bibliotheek, kunt u Adobe Stock opnieuw starten en een licentie voor het middel kopen of u kunt een licentie voor het middel kopen vanuit InDesign.

  U herkent afbeeldingen zonder licentie in uw CC-bibliotheken aan het watermerk op de miniatuur. U kunt de muisaanwijzer ook op de miniatuur plaatsen en de knopinfo bekijken.

  Alle afbeeldingen die u in uw InDesign-documenten plaatst, worden met een watermerk weergegeven in InDesign. En als u een InDesign-document met afbeeldingen zonder licenties exporteert, worden de watermerken weergegeven in elke uitvoer die u maakt.

  Afbeelding zonder licentie

 2. U koopt een licentie voor een afbeelding vanuit de InDesign-bibliotheek door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en Licentie kopen voor afbeelding te selecteren.

 3. Er verschijnen bevestigingsberichten op basis van de licenties die momenteel beschikbaar zijn.

 4. Klik op OK om een licentie voor de afbeelding te kopen.

Wanneer u een licentie voor een Adobe Stock-afbeelding koopt, wordt het watermerk op de miniatuur in het deelvenster CC Libraries verwijderd.

Het watermerk wordt ook verwijderd uit de afbeelding die wordt geplaatst in InDesign-documenten.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account