App-ikoner skifter til Acrobat Reader-ikon

Når du har installeret Acrobat eller Reader på Windows 7 eller Vista, skifter alle programmernes og filtypernes ikoner til Acrobat-/Reader-ikoner. Når der dobbeltklikkes på en ikon eller en fil, startes Acrobat eller Reader. (Det program, som oprindeligt var tilknyttet filtypen, åbner ikke).

Løsning 1: Reparer Windows-registreringsdatabasen.

Ansvarsfraskrivelse: Registreringsdatabasen indeholder systemrelaterede oplysninger, der er nødvendige for din computer og dine programmer. Husk at tage en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen, før den ændres (Windows 7, Windows Vista). Adobe yder ikke support i forbindelse med problemer, der kan opstå som følge af forkert udført ændring af registreringsdatabasen. Adobe anbefaler kraftigt, at ændringer på registreringsdatabasen kun udføres af brugere med erfaring i redigering af systemfiler. Se dokumentationen til Windows eller kontakt Microsofts tekniske support, hvis du ønsker yderligere oplysninger om registreringsdatabasen i Windows.

1. Hent og gem den relevante fil: Windows Vista ellerWindows 7.

2. Pak indholdet (REG-filen) ud, og gem det på skrivebordet.

3. Kontrollér, at du har administratorrettigheder. Højreklik så på REG-filen, og vælg Flet.

4. Genstart computeren.

5. Fortsæt til Løsning 2, hvis problemet fortsætter.

Løsning 2: Gennemtving en opdatering af ikon-cachen.

1. Vælg Start > Standardprogrammer.

2. Vælg "Angiv dine standardprogrammer".

3. Vælg webbrowser, e-mailprogram eller et andet element på listen.

4. Klik på "Benyt dette program som standard".

5. Klik på OK.
  6. Genstart computeren, hvis problemet fortsætter, og prøv igen.

Løsning 3: Tøm og gendan IconCache.db-filen.

Metode 1: Slet IconCache.db-filen.

1. Sørg for, at skjulte filer og mapper vises: Vista;Windows 7.

2. Gå til C:\Users\Owner\AppData\Local folder, og slet IconCache.db-filen.

3. Genstart computeren.

4. Gentag Løsning 2, hvis problemet fortsætter.

Metode 2 Brug kommandoprompten.

1. Luk alle mappevinduer.

2. Start Jobliste ved at trykke på Ctrl+Shift+Esc eller ved at køre taskmgr.exe.

3. Højreklik på Explorer.exe-processen under fanen Proces, og vælg Afslut proces.

4. Klik på Afslut proces, når du bliver bedt om at bekræfte.

5. I Joblisten skal du vælge Fil > Ny opgave.

6. Skriv cmd.exe, og klik på OK.

7. Indtast kommandoerne én efter én i kommandoprompt-vinduet, og tryk på Enter efter hver kommando:

CD /d %userprofile%\AppData\Local

DEL IconCache.db /a

EXIT

8. I Joblisten skal du vælge Fil > Ny opgave.

9. Skriv explorer.exe, og klik på OK.

10. Genstart computeren.

11. Gentag Løsning 2, hvis problemet fortsætter.

Løsning 4: Opret en anden lokal administratorbrugerkonto, og afprøv problemet.