Fejl: PDF-dokument er beskadiget og kan ikke repareres

Acrobat-produkter har hidtil åbnet en PDF, så længe %PDF-sidehovedet begyndte indenfor de første 1024 bytes af filen. Ingen kontrol blev udført på de udefrakommende bytes foran %PDF-sidehovedet. Dog forbedrer opdateringerne 10.1.5 og 11.0.01 sikkerheden ved at gennemtvinge strengere analyse af PDF-sidehovedet. Produktet nægter nu at åbne en mindre del af PDF'er, der ikke starter korrekt med '%PDF'-sidehovedet, og en fejl vises:

Fejl: Dokumentet er beskadiget og kan ikke repareres. Adobe Reader kunne ikke åbnes, enten fordi filtypen ikke understøttes, eller fordi filen er beskadiget (den er f.eks. sendt som vedhæftet fil i en e-mail uden at være afkodet korrekt).

Løsning: Benyt en af følgende fremgangsmåder

PDF-oprettelse

Hvis du administrerer eller styrer software, der automatisk opretter PDF'er, skal du ændre måden PDF'en produceres på. Sørg for, at ingen udefrakommende bytes vises foran %PDF øverst i filen.

PDF-forbrugere: Virksomhedsadministratorer og brugere

Hvis du er en kunde eller en it-tekniker i en virksomhed, kan du deaktivere bekræftelsen af sidehovedet på maskiner ved at indstille det egnede foretrukne. Du kan indstille dette foretrukne pr. bruger i HKCU eller på maskinniveau for alle brugere HKLM. Du kan benytte en lignende metode på Mac OS ved at ændre den samme listeindstilling. Hvis AVGeneral-nøglen ikke eksisterer, kan den oprettes manuelt.

HKLM-stien er generisk:

HKLM\Software\Adobe\(product name)\(version)\AVGeneral\bValidateBytesBeforeHeader=dword:00000000

For at ændre Acrobat 11.0 skal man for eksempel oprette en DWORD på denne placering: HKLM\SOFTWARE\Adobe\Adobe Acrobat\11.0\AVGeneral\bValidateBytesBeforeHeader=dword:00000000

HKCU-stien er generisk:

HKCU\Software\Adobe\(product name)\(version)\AVGeneral\bValidateBytesBeforeHeader=dword:00000000

For at ændre Reader 10.0 skal man for eksempel oprette en DWORD på denne placering: HKLM\SOFTWARE\Adobe\Adobe Acrobat\10.0\AVGeneral\bValidateBytesBeforeHeader=dword:00000000

Skift altid produkt- og versionsnummer i stien med indstillinger for at matche din installation. Denne metode tillader PDF'en at blive vist på maskiner, du kontrollerer.