Almindelige problemer med dobbeltsidet udskrivning (dupleks)

Adobe Reader og Acrobat 10.1.2 bruger udskrivning på begge sider af papiret som standard (også kaldet dobbeltsidet udskrivning eller dupleks). Nogle brugere har rapporteret problemer med denne standardindstilling. Problemet skyldes ofte printere, der ikke kan udskrive på begge sider automatisk. På disse printere er du nødt til at lægge papiret i igen for at udskrive på den anden side. Almindelige symptomer er:

• Printerlampen lyser, når jobbet er modtaget, men der udskrives ikke.
  • Printeren beder om mere papir, selv om der er masser af papir i bakken. (Du skal lægge de udskrevne sider i printeren igen).
  • Printeren udskriver kun lige eller ulige sidetal. (Du skal lægge de udskrevne sider i printeren igen).

Reader 10.1.2 bryder ned: Hvis Reader bryder ned eller hænger under udskrivning, kan du se PDF-dokument kan ikke udskrives | Reader 10.1.2.

Løsning 1: Opdater til Acrobat/ 10.1.3

Problemet er løst i en gratis 10.1.3-opdatering til Reader eller Acrobat. Du kan installere opdateringen automatisk fra Reader eller Acrobat.

1. Åbn Reader eller Acrobat.

2. Vælg Hjælp > Kontroller for opdateringer.

Vælg Hjælp > Kontroller for opdateringer

Reader eller Acrobat installerer opdateringen automatisk.

Hvis du foretrækker det, kan du selv hente og installere opdateringen. Klik på det pågældende link herunder, og find den 10.1.3-opdatering, du vil installere.

Løsning 2: Slå dobbeltsidet udskrivning fra (ikke nødvendigt, hvis du opdaterer til 10.1.3)

Du kan slå dobbeltsidet udskrivning fra, når du udskriver.

1. Åbn det PDF-dokument, du vil udskrive.
  2. Klik på printerikonet for at åbne dialogboksen Udskriv.
  3. Klik på størrelse, og fjern derefter markeringen ved Udskriv på begge sider af papiret.

Løsning 3: For administratorer (ikke nødvendigt, hvis du opdaterer til Acrobat/Reader 10.1.3)

Den følgende nøgle oprettes automatisk, når en bruger forsøger at udskrive på en dupleksprinter og derefter lukker Reader eller Acrobat 10.1.2.

Indstilling i Windows-registreringsdatabasen

HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe[Acrobat Reader OR Adobe Acrobat]\10.0\AVGeneral]

"iDuplexMode"=dword:00000001

1 = Simplex (no duplex)
2 = Duplex with Long edge
3 = Duplex with Short edge

NOTE: 0 (or key does not exist) = Duplex with Long edge

Filindstillinger i Mac

Reader: [user]/Library/preferences/com.adobe.Reader.plist
Acrobat: [user]/Library/preferences/com.adobe.Acrobat.Pro.plist

The name of the key is "DuplexMode" under "AVGeneral" and it has the datatype Number.
Set this value to "1", for Simplex.

1 = Simplex (no duplex)
2 = Duplex with Long edge
3 = Duplex with Short edge

NOTE: 0 (or key does not exist) = Duplex with Long edge