LiveCycle Designerissa luotujen PDF-lomakkeiden muokkaaminen

Tässä asiakirjassa kerrotaan, miten LiveCycle Designerissa luotuja XFA-lomakkeita voidaan muokata. (Jos etsit tietoja siitä, miten PDF-tiedoston tai skannatun PDF-tiedoston tekstiä tai kuvia muokataan, napsauta vastaavaa linkkiä yllä.)

XFA-lomakkeiden muokkaaminen

LiveCycle Designerissa luodut XFA-lomakkeet ovat vuorovaikutteisia ja dynaamisia. Adobe suosittelee muokkaamaan tällaisia PDF-lomakkeita alkuperäissovelluksessa lomakekenttien ja vuorovaikutteisten objektien säilyttämiseksi. Jos yrität muokata PDF-tiedostoa Acrobatissa, näet seuraavan virheilmoituksen:

Virhe muokattaessa XFA-lomaketta Acrobatissa

Tietyt lomakkeet eivät salli huomautuksien lisäämistä Acrobatissa, ja seuraava viesti näytetään:

Varoitus lisättäessä huomautuksia XFA-lomakkeeseen

Varoitus:

Jos muokkaat XFA-lomaketta Acrobatissa käyttämällä tilapäisratkaisua, tuloksena oleva PDF-tiedosto tai -lomake on litistetty ja kaikki lomakekentät, tasot, vuorovaikutteiset objektit, painikkeet ja lomakkeessa käytetyt JavaScript-komentosarjat menetetään.

Jos haluat silti muokata XFA-lomaketta Acrobatissa, käytä jotakin seuraavista tilapäisratkaisuista.

Tilapäisratkaisu 1: Lomakkeen tallentaminen Encapsulated PostScript -muodossa

XFA-lomakkeen tallentaminen .eps-muodossa (Encapsulated PostScript) litistää tiedoston ja poistaa siitä tasot, lomakekentät ja muut vuorovaikutteiset objektit.

1. Avaa PDF-tiedosto Acrobatilla.

2. Tallenna tiedosto valitsemalla Tiedosto > Tallenna nimellä ja valitsemalla kansiosijainti.

3. Valitse Tallenna tyyppinä -kohdasta muodoksi Encapsulated PostScript ja valitse sitten Tallenna.

Tallennus Encapsulated PostScript -tiedostoksi

4. Avaa tallennettu .eps-tiedosto Acrobatissa. Tiedostoa voi nyt muokata.

Tilapäisratkaisu 2: Lomakkeen tulostaminen Adobe PDF -tulostimeen

XFA-lomakkeen tulostaminen Adobe PDF -tulostimeen litistää tiedoston ja poistaa siitä tasot, lomakekentät ja muut vuorovaikutteiset objektit.

1. Avaa PDF-lomake Acrobatilla.

2. Siirry kohtaan Tiedosto > Tulosta tai napsauta työkalurivin Tulostin  -kuvaketta.

3. Valitse Tulosta-valintaikkunassa tulostimeksi Adobe PDF ja valitse Tulosta.

4. Kirjoita tiedostolle nimi ja valitse Tallenna. PDF luodaan ja se avautuu Acrobatissa.

PDF-tiedostoa voi nyt muokata. Jos haluat lisätä lomakekenttiä PDF-tiedostoon, katso tietoja artikkelista Lomakkeen luominen aiemmin luodusta dokumentista.