Mikä on Suojattu tila?

Adobe Reader X -ohjelmiston Suojattu tila -ominaisuus laajentaa Adoben nopeasti kehittyvää syväsuojausstrategiaa, joka vähentää tietoturva-aukkojen määrää ja ehkäisee niiden syntymistä. Suojattu tila suojaa käyttäjää rajoittamalla haitallisten tiedostojen toimintaa. Suojattu tila on päällä oletusarvoisesti, ja se on suunniteltu toimimaan läpinäkyvästi taustalla, samalla kun se suojelee laitteistoasi ja tietojasi.

Lisätietoja

Tässä dokumentissa kerrotaan, mitä ominaisuuksia Suojattu tila ei tue ja mitä muutoksia eri versioihin on tehty. Acrobat-sovelluksen Suojattu näkymä toimii joissakin kohdin samalla tavoin kuin Suojattu tila.

Lisätietoja hiekkalaatikkototeutuksesta ja Suojatusta tilasta on seuraavissa kohteissa:

Kokoonpanot, joita ei tueta

Jos Suojattua tilaa ei voida käynnistää tukemattoman kokoonpanon vuoksi, näkyviin tulee varoitusikkuna, jossa kerrotaan, että Suojattua tilaa ei voi käyttää.

“Adobe Reader ei voi avautua Suojatussa tilassa järjestelmän kokoonpano-ongelman vuoksi. Haluatko avata Adobe Reader -ohjelmiston niin, että Suojattu tila ei ole käytössä?”

Suojattu tila: Tuettomien kokoonpanojen valintaikkuna

Suojatun tilan tukemattomat kokoonpanot

Kokoonpanot, joita ei tueta, ja muut rajoitukset

Huomaa, että tätä listaa ei ylläpidetä säännöllisesti, koska Suojattu tila toimii läpinäkyvästi taustalla, ja on epätodennäköistä, että siitä aiheutuu ongelmia käyttäjille.

Korjattu versioon 10.1.3

• Kun Suojattu tila on käytössä Reader-sovelluksessa, PDF-tiedoston paikalliskansioihin johtavat linkit toimivat.
  • Tulostus on nyt mahdollista on Win Server 2003:n 64-bittisessä versiossa Suojatussa tilassa.
  • Win Server 2003 -palvelimen 64-bittisissä versioissa yhteensopimattomuusikkunaa ei tule, kun Reader-sovellus käynnistetään ensimmäisen kerran järjestelmän uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Korjattu versioon 10.1.2

• Reader voi jumittua Tiedosto > Avaa -vaiheessa, kun koko levyn Symantec PGP -suojausta asennetaan.
  • Reader- ja Entrust-ohjelmistot on asennettu samalle koneelle.

Korjattu versioon 10.1.1

• PDF-tiedostoja ei voida lisätä MS WordPad -ohjelmistoon.

Korjattu versioon 10.1

• PDF-tiedostoja ei voida lisätä MS Office XP- ja Office 2007 -ohjelmistoihin.
  • Isännöinti Citrix-palvelimella tai Windows-päätepalvelimella (mukaan lukien Acrobatin Suojattu näkymä).
  • iFilter-suodattimen laajennus, jota käytetään PDF-tiedostojen etsimiseen Microsoftin työpöydän Etsi-ruudussa, ei toimi eikä sitä asenneta Reader X -ohjelman mukana. Tämä ongelma on ratkaistu, mutta XP-käyttöjärjestelmän käyttäjät joutuvat asentamaan Windows Desktop Search 4 -ohjelman (WDS4) tämän toiminnon käyttöä varten.
  • Erityinen JavaScript API -käyttöliittymätoiminto ei toimi. JavaScriptin Tallenna nimellä -toiminto epäonnistui: doc.saveAs() epäonnistui suojausrajoitusten vuoksi. Suojattu tila estää Readerin sisällä toimivia komentosarjoja kirjoittamasta muihin kohteisiin kuin %temp% ja Reader X:n AppData-alueelle.
  • PDF-tiedostojen, joiden lähde on DFS tai NFS, avaaminen ei onnistu: PDF-tiedostoja, jotka sijaitsevat jaetussa paikassa DFS- tai NFS-tiedostojärjestelmässä, ei voi avata. Kun tällaista tiedostoa yritetään avata, näkyviin tulee ”Käyttö kielletty” -virheilmoitus.

Ei-tuetut

• Reader 11 -ohjelmassa Suojattu näkymä on tuettuna vain, kun Suojattu tila on käytössä. HKCU:n tai HKLM:n Suojatun tilan rekisterimääritys ei voi olla asetettuna tilaan 0 (off) silloin kun Suojattu näkymä on käytössä.
  • Reader-ohjelmiston asentaminen yhdistetylle verkkoasemalle.
  • Reader-ohjelmiston käyttäminen Windows XP -käyttöjärjestelmässä silloin, kun käyttöjärjestelmä on asennettu julkiseen kansioon.
  • Reader-ohjelmiston käynnistäminen Windows XP -yhteensopivuustilassa Vista ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä.
  • Vain XP:ssä ja 10.x:ssä: Reader-ohjelmiston käynnistäminen napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kohdetta AcroRd32.exe ja valitsemalla sen jälkeen Suorita nimellä.
  • PKCS#11-älykorttien käyttäminen allekirjoituksen työnkulussa. Jotkin kortit toimivat, vaikka suojatun tilan käytäntöjä olisi mukautettukin. Löytääksesi väliaikaisratkaisun katso P 11 -älykortin väliaikainen korjaus.
  • Yhteistyön tekeminen reaaliaikaisesti Tosiaikainen yhteistyö -ominaisuuden avulla.
  • Jotkin virustorjuntaohjelmaversiot, jotka eivät vielä hyväksy AcroRd32.exe-tiedoston käyttöä. Katso alta Virustorjuntaohjelmiston ristiriidat.
  • JavaScript-suoritteiset prosessit: Prosessin käynnistäminen JavaScriptillä ei ole mahdollista Suojatun tilan ollessa käytössä.
  • Tutustu myös alla oleviin osioihin.

Virustorjuntaohjelmiston ristiriidat

Adobe Reader X toimii oletusarvoisesti Suojatussa tilassa. Joissakin tilanteissa Readerin ja virustorjuntaohjelman välillä ilmenee yhteensopivuusongelmia, kun ohjelma pysäyttää Reader-hiekkalaatikkoympäristölle tarkoitettuja järjestelmäkutsuja. Tällöin Readerin käynnistyminen epäonnistuu tai ohjelma kaatuu näytettyään yhteensopimattomuus-valintaikkunan.

Suojattu tila ei tunnetusti ole yhteensopiva esimerkiksi seuraavien ominaisuuksien kanssa:

• Eräät Symantec Endpoint Protection -ohjelmiston määritykset. Adobe suosittelee päivittämään Symantec Endpoint Protection -ohjelmiston versioon 11.0 RU6 MP2 tai sitä uudempaan versioon.
  • McAfee VirusScan Enterprise joidenkin Readerin toimintojen suhteen. Tunnettuihin ratkaisuihin kuuluvat esimerkiksi seuraavat:
    • Ohjeen tai internet-linkin napsauttaminen upotetusta Flash-vimpaimesta, kuten Portfolio-navigaattorista (Korjattu versioon 10.1).
    • Eräiden IME-työkalujen käynnistäminen Huomautus: Puskurin ylivuotosuojauksen ottaminen pois käytöstä voi tarjota väliaikaisen korjauksen useille McAfee-käyttäjille.
    • Reader poistaa joskus käyttäjän välimuistiin tallennetut tunnistetiedot, kun käyttäjä kirjautuu ulos Adobe.com-sivustosta. Tämä virhe koskee useiden käyttäjien tietokoneita. Korjattu versiossa 10.1.2, jossa on MVE 8.8.

Adobe tekee yhteistyötä virustorjuntaohjelmistoja valmistavien yritysten kanssa ongelmien ratkaisemiseksi.

Käytettävyys

Vain XP: Käytettävyys-ominaisuudet eivät aina toimi. Lue ääneen -ominaisuutta ei tueta. Sen vuoksi näytönlukuohjelmat, kuten JAWS, Windows Eyes ja Windows Narrator, eivät aina pysty lukemaan PDF-tiedostojen sisältöä. Monet Helppokäyttötoiminnot-valikot ja niiden sisältämät pikatarkistustoiminnot ja lukuasetusten muuttamismahdollisuudet eivät ole käytettävissä. Näppäimistönavigointia ei ole otettu käyttöön.

Huomautus: Kun JAWS, Window-Eyes, Narrator tai jokin muu näytönlukuohjelma on käynnissä, kun Reader käynnistetään ensi kertaa Windows XP -käyttöjärjestelmässä, Suojattu tila poistetaan käytöstä. Vista- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä näytönlukuohjelma toimii normaalisti.

P11-älykortin väliaikainen korjaus

Suojatun tilan ollessa käytössä Reader X -käyttäjät eivät voi asentaa joitakin älykortteja. Suojattu tila eristää tietyt järjestelmäkutsuja lähettävät prosessit, joten älykortin asentaminen saattaa epäonnistua tai tuoda näkyviin ikkunan, jossa kerrotaan kokoonpanon puuttuvasta tuesta. Helppo väliaikainen korjaus on kuitenkin tarjolla. Poistettuasi Suojatun tilan käytöstä asenna älykorttiohjelmisto seuraavasti:

1. Poista Suojattu tila käytöstä valitsemalla Muokkaa > Oletusarvot > Yleiset ja poistamalla valinta kohdasta Ota suojattu tila käyttöön käynnistyksen yhteydessä.
  2. Käynnistä Reader uudelleen.
  3. Asenna älykorttiohjelmisto valmistajan ohjeiden mukaan.
  4. Ota Suojattu tila uudelleen käyttöön.
  5. Käynnistä Reader uudelleen.