Lue, mitä tehdä, kun Kirjastot-paneeli ei lataudu tai kun ilmenee ”Jokin meni vikaan alustettaessa Creative Cloud -kirjastoja” -virhe.

Huomautus:

Jos poistat Creative Cloud -työpöytäsovelluksen ja asennat sen uudelleen osana vianetsintää, Creative Cloud -työpöytäsovelluksen Kirjastot-paneeli saattaa lopettaa toimintansa. Ongelmanratkaisuohjeita on kohdassa Kirjastot-paneeli lakkasi toimimasta.

Virhe: Jokin meni vikaan Creative Cloud Libraries -kirjastojen alustuksen aikana

Kun yrität käyttää Creative Cloud -kirjastoja tuetuissa työpöytäsovelluksissa, paneeli ei lataudu, vaan palauttaa seuraavan virheen:

Jokin meni vikaan Creative Cloud Libraries -kirjastojen alustuksen aikana.

Kirjastot-paneeli ei lataudu
Virhe: Jokin meni vikaan Creative Cloud Libraries -kirjastojen alustuksen aikana.

Tilapäisratkaisu virheen korjaamiseen

Adoben tekninen osasto pyrkii parhaillaan ratkaisemaan ongelman. Tällä välin voit käyttää ominaisuutta seuraavien väliaikaisratkaisujen avulla, kunnes pysyvämpi ratkaisu ongelmaan on saatavilla.

Käynnistä Creative Cloud -sovellus uudelleen

1. Sulje kaikki avoimet Adoben tuotteet, jotka käyttävät kirjastoja, mukaan lukien:

• Photoshop
    • Illustrator
    • InDesign
    • Premiere Pro
    • Adobe After Effects

2. Käynnistä Creative Cloud -työpöytäsovellus tehtäväpalkin kuvakkeesta.

3. Käytä seuraavia pikanäppäimiä:

• macOS: komento+optio+R
    • Windows: Ctrl+Alt+R

Tämä käynnistää uudelleen Creative Cloudin ja kaikki sen tukiprosessit, mukaan lukien Creative Cloud Libraries -kirjastot.

4. Käynnistä Adobe-tuote, jossa sait Libraries-virheen.

Libraries-välimuistin luominen uudelleen

1. Sulje kaikkiin Creative Cloud ohjelmat.

2. Kirjaudu ulos tilistäsi Creative Cloud -työpöytäsovelluksessa

Katso Sovelluksen poistaminen käytöstä työpöydältä artikkelissa Adobe Creative Cloud -sovellusten aktivointi ja aktivoinnin poistaminen

3. Siirry seuraavaan kansioon.

• macOS: Käyttäjät/kirjasto/Application Support/Adobe/
    • Windows: C:\Käyttäjät\[käyttäjänimi]\AppData\Roaming\Adobe

Huomautus:

4. Poista Creative Cloud Libraries -kansio.

5. Kirjaudu tiliisi Creative Cloud -työpöytäsovelluksessa ja käynnistä Adobe-tuote, jossa sait Libraries-virheen.

Katso Sovelluksen aktivointi artikkelissa Adobe Creative Cloud -sovellusten aktivointi ja aktivoinnin poistaminen

Varmista, että hosts-tiedostosi on määritetty oikein

1. Siirry seuraavaan kansioon:

• macOS: /etc
    • Windows: C:\Windows\System32\drivers\etc

Huomautus:

macOS: Tämä kansio on normaalisti piilotettu. Valitse Finderissa Siirry > Siirry kansioon. Kirjoita ”/etc” (ilman lainausmerkkejä) ja napsauta Siirry-painiketta.

2. Avaa hosts-tiedosto (yksinkertaisessa tekstinkäsittelyohjelmassa, kuten Muistiossa tai TeXturissa).

3. Tarkista, että sinulla ei ole mitään Adobe-sivustoja listattuina. Jos joitakin on listattu, voit poistaa ne tai lisätä rivin alkuun merkin # kommentoidaksesi ne pois.

Vaihda esimerkiksi:

127.0.0.1 activate.adobe.com

muotoon

#127.0.0.1 activate.adobe.com

4. Tarkista, että sinulla on seuraava rivi ja ettei sitä ole kommentoitu pois (siinä ei ole alussa #-merkkiä):

127.0.0.1 localhost

5. (Valinnaisesti) Käytä Creative Cloud Cleaner Tool -työkalua hosts-tiedoston korjaamiseen. Katso ohjeet kohdasta Ratkaise asennusongelmia Creative Cloud Cleaner -työkalulla.

Välityspalvelimen määrittäminen toimimaan kirjastojen kanssa

macOS X

Jos verkkoasi hallitsee Automaattinen välityspalvelimen haku tai Automaattinen välityspalvelimen määrittely, katso kohtaa Verkonvalvoja määrittää välityspalvelimen.

1. Avaa Järjestelmäasetukset Apple-valikosta.

2. Valitse Verkko.

Macin välityspalvelimen määrittäminen toimimaan kirjastojen kanssa – Vaihe 2
  3. Valitse Lisäasetukset.

Macin määrittäminen toimimaan kirjastojen kanssa - Vaihe 3
  4. Valitse Välityspalvelimet-välilehti.

5. Varmista, että vaihtoehto Poista yksikertaiset isäntänimet on valittu.

Macin määrittäminen toimimaan kirjastojen kanssa - Vaihe 5

Windows 10

Jos verkkoasi hallitsee Asetusten automaattinen tunnistaminen tai Määrityskomentosarjan käyttö, katso kohtaa Verkonvalvoja määrittää välityspalvelimen.

1. Kirjoita hakuruutuun Vaihda välityspalvelimen asetuksia ja avaa vastaava hakutulos.

Välityspalvelimen asetusten määrittäminen toimimaan kirjastojen kanssa Win 10:ssä - Vaihe 1
  2. Vieritä Välityspalvelimen asetusten valintaruudun pohjalle ja varmista, että vaihtoehto Älä käytä välityspalvelinta paikallisiin (intranet) osoitteisiin on valittu.

Win 10:n määrittäminen toimimaan kirjastojen kanssa - Vaihe 2

Windows 7

Jos verkkoasi hallitsee Asetusten automaattinen tunnistaminen tai Määrityskomentosarjan käyttö, katso kohtaa Verkonvalvoja määrittää välityspalvelimen.

1. Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > Internet Explorer.

2. Napsauta Työkalut-kuvaketta (Rataskuvake IE 9+:ssa) ja valitse valikosta Internet-asetukset.

Win 7:n määrittäminen toimimaan kirjastojen kanssa - Vaihe 1
  3. Siirry Yhteydet-välilehdelle ja valitse Lähiverkon asetukset.

Win 7:n määrittäminen toimimaan kirjastojen kanssa - Vaihe 3
  4. Varmista, että Ohita välityspalvelimen asetukset paikallisille osoitteille -vaihtoehto on valittu.

Win 7:n määrittäminen toimimaan kirjastojen kanssa - Vaihe 4

Verkonvalvoja määrittää välityspalvelimen

Jos verkonvalvoja hallitsee verkkosi välityspalvelinta käyttäen vaihtoehtoja Automaattinen välityspalvelimen haku tai Automaattinen välityspalvelimen määritys macOS:ssä tai Käytä automaattista asetusten ilmaisua tai Käytä automaattista määrityskomentosarjaa Windowsissa, tämä osio kuvaa Creative Cloud -kirjastojen käyttöönottoa.

Pyydä organisaatiosi verkonvalvojaa suorittamaan seuraavat vaiheet:

1. Avaa PAC/WPAD-välityspalvelimen määritystiedosto.

2. Varmista, että seuraava asetus on mukana:

FindProxyForURL(url, host)
    if (isInNet(host, "127.0.0.1", "255.255.255.255")) {
         return "DIRECT";