InDesign en macOS Catalina (10.15)

Extendscript Toolkit opent niet

Probleem

Met macOS 10.14 of eerdere versies wordt de ExtendScript Toolkit weergegeven wanneer u een JavaScript bewerkt met behulp van het deelvenster Scripts in InDesign (Venster > Hulpprogramma's > Scripts). Deze toolkit is een 32-bits toepassing. De ExtendScript Toolkit wordt echter niet weergegeven op machines met macOS 10.15 (Catalina). Deze versie ondersteunt alleen 64-bits toepassingen.

Oplossing

De ExtendScript Toolkit is vervangen door de ExtendScript Debugger 1.1.0.

Om JavaScripts in macOS 10.15 of hogere versies te bewerken en debuggen:

• Download en installeer Visual Studio Code in de map /Toepassingen.
  • Installeer de ExtendScript-extensie (ESTK), beschikbaar onder Extensies in de Visual Studio Code-toepassing.

Plug-ins niet gevonden of kunnen niet worden geverifieerd

In macOS 10.15 kunnen in quarantaine geplaatste plug-ins een van de volgende fouten retourneren:

• InDesign: Fout: bestand niet gevonden
  • Besturingssysteem: Plug-in kan niet worden geopend omdat de ontwikkelaar niet kan worden geverifieerd

Dit gebeurt met niet-officiële plug-ins die van internet worden gedownload of op andere manieren worden geïnstalleerd, zoals met slepen en neerzetten.

• Klanten die al plug-ins hebben geïnstalleerd en vervolgens upgraden naar macOS 10.15 zouden geen last moeten hebben van dit probleem.
  • Klanten die upgraden naar macOS 10.15 en vervolgens proberen een plug-in te downloaden en te installeren, kunnen problemen ondervinden.

Oplossing

Gebruik bijgewerkte plug-ins van externe ontwikkelaars die zijn goedgekeurd voor macOS 10.15. InDesign laadt plug-ins die door Apple zijn erkend.

Tussenoplossing

Voor oudere, niet erkende plug-ins kunnen klanten met beheerdersrechten de quarantainemarkering verwijderen met behulp van de volgende opdracht als de plug-in is geïnstalleerd in de plug-inmap van InDesign.

sudo xattr -r -d com.apple.quarantine /Applications/Adobe\ Indesign\ 2019/Plug-ins/<naam-van-plug-in>

Bepalen of een plug-in in quarantaine is geplaatst

Klanten kunnen met behulp van de Terminal bepalen of een plug-in in quarantaine is geplaatst.

Bijvoorbeeld als een plug-in in de plug-inmap van InDesign staat:

% ls -l@ /Applications/Adobe\ Indesign\ 2019/Plug-ins/<naam-van-plug-in>/

Opmerking: vervang <naam plug-in> door de naam van de plug-in die u moet corrigeren

Dit geeft het volgende resultaat:

total 0 drwxr-xr-x@ 6 <username> wheel 192 Sep 26 15:11 Contents com.apple.quarantine 22

'com.apple.quarantine 22' betekent dat de plug-in in quarantaine is geplaatst.

Voor externe plug-inontwikkelaars

Het ontwikkelen en debuggen van externe plug-ins wordt niet ondersteund op macOS 10.15 (Catalina). Om plug-ins met macOS te ontwikkelen, moet u aan de volgende systeemvereisten voldoen:

• Xcode 9.2
  • macOS 10.13 of 10.14

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online