Breedbeeld MOD-bestanden importeren

Breedbeeld MOD-bestand wordt niet correct geïmporteerd

Tijdens het importeren van breedbeeld MOD-bestanden in Adobe Premiere Elements verandert de hoogte-breedteverhouding van breedbeeld (16:9) naar standaard (4:3).

Oplossing

Om dit probleem op te lossen, past u de Pixelverhouding van het bestand aan met de functie Beeldmateriaal interpreteren.

1. Importeer het breedbeeldbestand in het project.

2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand in het deelvenster Projectelementen en selecteer Beeldmateriaal interpreteren.

3. In de instellingen bij Pixelverhouding kiest u een van de volgende voorinstellingen in de vervolgkeuzelijst In overeenkomst met:

• D1/DV breedbeeld 16:9 (1,2121) voor NTSC-projecten
    • D1/DV breedbeeld 16:9 (1,4587) voor PAL-projecten