In deze Bewerken met instructies-functie wordt stapsgewijs beschreven hoe u de zwarte balken rondom de video kunt invullen, zodat het beeld volledig past in het videoframe.

Waarschijnlijk hebt u vaak zwarte balken gezien aan de zijkant van uw foto's of video's. Dit gebeurt wanneer de hoogte-breedteverhouding van de media afwijkt van de verhouding van het PRE-project. Door de balken ziet uw uitvoer er vaak minder aantrekkelijk uit. Gebruik de functie Frame vullen om de balken rondom uw foto's en video's te vullen op basis van het het videoframe.

PRE_FILLBLACK_tutorial
  1. Klik op Media toevoegen om de videoclip te importeren waarmee u aan de slag wilt. Negeer dit als de videoclip al op de tijdlijn staat.

2. Selecteer de juiste importoptie en importeer de media.

Media toevoegen aan Premiere Elements
    Media toevoegen aan Premiere Elements
  3. Na het importeren wordt het mediabestand toegevoegd aan het vak Projectelementen.

4. Sleep het mediabestand van het vak Projectelementen naar de track Video 1 op de tijdlijn.

5. Voeg hetzelfde mediabestand toe aan de track Video 2 op de tijdlijn.

6. Selecteer het bestand op de track Video 1 en open het deelvenster Toegepaste effecten vanuit het rechterdeelvenster.

7. Verplaats de schuifregelaar voor schalen om de schaal aan te passen en de balken te vullen. Verhoog de waarde totdat de balken volledig zijn gevuld.

Opmerking:

De aanbevolen schaal is 3x voor verticale bestanden (staand) en 1,5x voor horizontale bestanden (liggend).

De balken aan de zijkant schalen en vullen
    De balken aan de zijkant schalen en vullen
  8. U kunt het beeld van de zijbalken vervagen door het effect Gaussiaans vervagen toe te voegen. Open het deelvenster Effecten vanuit het rechterdeelvenster.

PRE_FILLBLACK_callout-01
    A. Deelvenster Toegepaste effecten B. Het deelvenster Effecten
  9. Selecteer Gaussiaans vervagen en sleep dit effect naar uw media op de track Video 1.

10. Gebruik de schuifregelaar Vaagheid om het effect aan te passen.

Opmerking:

De aanbevolen vervagingswaarde is 30. Dit werkt het beste voor de meeste media.

Vervaging aanpassen met de schuifregelaar
    Vervaging aanpassen met de schuifregelaar
  11. Selecteer Bestand > Exporteren en delen om de uiteindelijke uitvoer te exporteren. Zie Uw video's exporteren en delen voor informatie over de verschillende beschikbare opties voor exporteren en delen.

Exporteren en delen
    Exporteren en delen