Handboek Annuleren

Projecten opslaan en een reservekopie maken

1. Handboek voor Adobe Premiere Elements
  2. Inleiding tot Adobe Premiere Elements
    1. Nieuw in Premiere Elements
    2. Systeemvereisten | Adobe Premiere Elements
    3. Beginselen van de werkruimte
    4. Modus met instructies
    5. Gebruik pan en zoom om een video-achtig effect te creëren
    6. GPU-versnelde rendering
  3. Werkruimte en workflow
    1. Het startscherm leren kennen
    2. Automatisch gemaakte collages, diavoorstellingen en meer bekijken en delen
    3. Beginselen van de werkruimte
    4. Voorkeuren
    5. Tools
    6. Sneltoetsen
    7. Audioweergave
    8. Wijzigingen ongedaan maken
    9. Sneltoetsen aanpassen
    10. Werkschijven gebruiken
  4. Werken met projecten
    1. Een project maken
    2. Instellingen en voorinstellingen voor projecten aanpassen
    3. Projecten opslaan en een reservekopie maken
    4. Films voorvertonen
    5. Een videocollage maken
    6. Highlight Reel maken
    7. Een videoverhaal maken
    8. Instant films maken
    9. Clipeigenschappen weergeven
    10. De bestanden van een project weergeven
    11. Projecten archiveren
    12. GPU-versnelde rendering
  5. Media importeren en toevoegen
    1. Media toevoegen
    2. Richtlijnen voor het toevoegen van bestanden
    3. De duur instellen voor geïmporteerde stilstaande beelden
    4. 5.1 audio importeren
    5. Werken met offline bestanden
    6. Bestanden delen tussen Adobe Premiere Elements en Adobe Photoshop Elements
    7. Speciale clips maken
    8. Werken met hoogte-breedteverhoudingen en velden
  6. Clips rangschikken
    1. Clips rangschikken in de tijdlijn van de Professionele weergave
    2. Clips groeperen, koppelen en uitschakelen
    3. Clips rangschikken op de tijdlijn van de Snelle weergave
    4. Werken met clip- en tijdlijnmarkeertekens
  7. Clips bewerken
    1. Ruis reduceren
    2. Object selecteren
    3. Spontane momenten
    4. Kleuren afstemmen
    5. Smart Trim
    6. De snelheid en duur van een clip wijzigen
    7. Clips splitsen
    8. Frames stilzetten en vasthouden
    9. Helderheid, contrast en kleur aanpassen - Bewerken met instructies
    10. Videobeelden stabiliseren met Shake Stabilizer
    11. Beeldmateriaal vervangen
    12. Werken met bronclips
    13. Ongewenste frames bijsnijden - Bewerken met instructies
    14. Clips bijsnijden
    15. Frames bewerken met Automatische slimme tint Kleurtint
    16. Artistieke effecten
  8. Overgangen toepassen
    1. Overgangen toepassen op clips
    2. Basisbeginselen van overgangen
    3. Overgangen aanpassen
    4. Overgangen toevoegen tussen videoclips - Bewerken met instructies
    5. Speciale overgangen maken
    6. Een Luma-overgangseffect met vervaging creëren - Bewerken met instructies
  9. Basisbeginselen speciale effecten
    1. Effectenreferentie
    2. Effecten toepassen en verwijderen
    3. Maak een zwart-witvideo met een opvallend kleuraccent - Bewerken met instructies
    4. Tijd opnieuw toewijzen - Bewerken met instructies
    5. Basis voor effecten
    6. Werken met voorinstellingen voor effecten
    7. Effecten vinden en rangschikken
    8. Frames bewerken met Automatische slimme tint Kleurtint
    9. Frame vullen - Bewerken met instructies
    10. Een timelapsevideo maken - Bewerking met instructies
    11. Aanbevolen procedures voor het maken van een timelapsevideo
  10. Speciale effecten toepassen
    1. Video-effecten creëren met het gereedschap pannen en zoomen
    2. Transparantie en objecten op elkaar plaatsen
    3. Clips verplaatsen, schalen of roteren met het effect Beweging
    4. Een effectenmasker toepassen op uw video
    5. Temperatuur en tint aanpassen
    6. Een glaspaneeleffect creëren - Bewerking met instructies
    7. Een beeld-in-beeld-bedekking maken
    8. Effecten toepassen aan de hand van aanpassingslagen
    9. Titel toevoegen aan uw film
    10. Nevel verwijderen
    11. Een Beeld-in-beeld maken - Bewerken met instructies
    12. Een effect Vignettering maken
    13. Een effect Gesplitste tint toevoegen
    14. FilmLooks-effecten toevoegen
    15. Een HSL-tunereffect toevoegen
    16. Frame vullen - Bewerken met instructies
    17. Een timelapsevideo maken - Bewerking met instructies
    18. Geanimeerde lucht - Bewerken met instructies
    19. Object selecteren
    20. Geanimeerde mattes - Bewerken met instructies
    21. Dubbele belichting - Bewerken met instructies
  11. Speciale audio-effecten
    1. Audio mixen en het volume aanpassen met Adobe Premiere Elements
    2. Audio-effecten
    3. Geluidseffecten toevoegen aan een video
    4. Muziek toevoegen aan videoclips
    5. Verhalen maken
    6. Soundtracks gebruiken
    7. Muziek remix
    8. Verhaal toevoegen aan uw film - Bewerken met instructies
    9. Muziek toevoegen aan uw film - Bewerken met instructies
  12. Filmtitels
    1. Titels maken
    2. Vormen en afbeeldingen aan titels toevoegen
    3. Kleuren en schaduwen toevoegen aan titels
    4. Tekst bewerken en opmaken
    5. Bewegingstitels
    6. Titels exporteren en importeren
    7. Objecten in titels rangschikken
    8. Titels voor televisie ontwerpen
    9. Stijlen toepassen op tekst en afbeeldingen
    10. Een video toevoegen in de titel
  13. Schijfmenu's
    1. Schijfmenu's maken
    2. Werken met menumarkeertekens
    3. Typen schijven en menuopties
    4. Menu's voorvertonen
  14. Uw films delen en exporteren
    1. Uw video's exporteren en delen
    2. Delen voor afspelen op een computer
    3. Basisprincipes compressie en gegevenssnelheden
    4. Gemeenschappelijke instellingen voor delen

Een project opslaan

Als u een project opslaat, worden ook uw bewerkingsinstellingen, verwijzingen naar bronbestanden en de laatste indeling van deelvensters opgeslagen. Bescherm uw werk door het vaak op te slaan.

• Klik op Bestand > Opslaan om het huidig geopende project op te slaan.
  • Als u een kopie van een project wilt opslaan, kiest u Bestand > Opslaan als, geeft u een locatie en een bestandsnaam op en klikt u op Opslaan.
  • Als u een kopie van een project wilt opslaan en verder wilt werken in het oorspronkelijke project, kiest u Bestand > Een kopie opslaan. Vervolgens geeft u een locatie en een bestandsnaam op en klikt u op Opslaan.

Tip: als u wilt opgeven waar Premiere Elements projectgerelateerde bestanden opslaat, zoals vastgelegde video en audio en voorvertoningen, moet u een werkschijf instellen.

Een reservekopie van een project maken met Automatisch opslaan

Als u bewerkbeslissingen wilt herbekijken of wilt herstellen nadat de computer is vastgelopen, schakelt u de optie Automatisch opslaan in. Met deze optie worden automatisch reservekopieën van projectbestanden na een opgegeven tijdsinterval opgeslagen in de map Automatisch opslaan van Adobe Premiere Elements. U kunt Premiere Elements bijvoorbeeld zo instellen dat er elke 15 minuten een reservekopie wordt opgeslagen.

Automatisch opslaan dient als een alternatief voor de opdracht Ongedaan maken, afhankelijk van de projectwijzigingen tussen elke opslagbewerking. Omdat projectbestanden kleiner zijn dan bronvideobestanden, neemt het archiveren van meerdere versies van een project minder schijfruimte in.

1. Kies Bewerken > Voorkeuren > Automatisch opslaan.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit en klik vervolgens op OK:
    • Selecteer Projecten automatisch opslaan en voer de duur in minuten in zodat Adobe Premiere Elements het project kan opslaan.

• Geef een waarde op voor Maximum aantal projectversies om aan te geven hoeveel versies van elk projectbestand u wilt opslaan. Als u bijvoorbeeld 5 typt, slaat Premiere Elements vijf versies op van elk project dat u opent.

Opmerking: telkens wanneer u een project opent, moet u het minstens één keer opslaan voordat de optie Automatisch opslaan van kracht wordt.

Een automatisch opgeslagen project opslaan

1. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Start Adobe Premiere Elements. Klik in het Welkomstscherm op Video-editor en klik vervolgens op Bestaand project.

• Kies Bestand > Project openen in Adobe Premiere Elements.

2. Open het bestand in de map voor automatisch opgeslagen bestanden van Adobe Premiere Elements in de projectmap. (Als er geen bestanden beschikbaar zijn, is de voorkeur Automatisch opslaan mogelijk uitgeschakeld.)
    Opmerking:

Als u Premiere Elements start nadat de computer is vastgelopen, wordt u in een bericht gevraagd of u de laatst opgeslagen versie van het project wilt openen.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?