Hämta program, dela filer, hitta teckensnitt och stockbilder, och mycket annat – allt från Creative Cloud-datorprogrammet.

Installera Creative Cloud-datorprogrammet

Adobe Creative Cloud-datorprogrammet är din centrala plats för att hantera alla de tiotals program och tjänster som ingår i ditt Creative Cloud-medlemskap. Du kan även synkronisera och dela filer, hantera tusentals teckensnitt, komma åt bibliotek med stockfoton och designresurser samt presentera och upptäcka kreativt arbete i communityn. Creative Cloud-datorprogrammet är ditt fönster mot allt detta.

Creative Cloud-datorprogrammet installeras automatiskt när du laddar ned din första Creative Cloud-produkt. Om du redan har Adobe Application Manager installerat uppdateras det automatiskt till det nya Creative Cloud-datorprogrammet.

Du kan ladda ned Creative Cloud-datorprogrammet manuellt om det inte redan är installerat. Följ de här stegen:

1. Gå till sidan för Creative Cloud-datorprogrammet.

2. Klicka på Hämta.

3. Följ anvisningarna på skärmen.

Obs!

Vi rekommenderar att Creative Cloud-datorprogrammet inte avinstalleras. Om du måste avinstallera det finns instruktioner i Avinstallera Creative Cloud-datorprogrammet.

Obs!

Besök katalogen Mobilappar om du vill hämta mobilappar till din mobila enhet.

Ladda ned och installera program

Så här gör du för att ladda ned, installera och uppdatera dina program med hjälp av Creative Cloud-datorprogrammet. Du kan även söka bland program efter popularitet, kategori och version för att upptäcka nya program.

Obs!

Gå till katalogen Mobilappar om du vill hämta mobilappar till din mobila enhet.

1. Klicka på Creative Cloud-ikonen  som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (Mac OS) för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet.

Obs!

Som standard startas Creative Cloud-datorprogrammet när du loggar in på datorn. Om Creative Cloud-ikonen inte visas kan du ha stängt programmet. Gör så här för att starta om det:

• Windows: välj Start > Program > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: välj Gå > Program > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

2. Klicka på fliken Apps om den inte redan är vald. En lista över program visas.

Listan kan inkludera tidigare installerade versioner. Om det finns några tidigare installerade versioner visas en pilikon till vänster om produktnamnet. Klicka på pilikonen om du vill se de tidigare versionerna.

3. Bläddra ned för att hitta ytterligare program.

4. Klicka på Installera eller Uppdatera för att installera det program du valt.

Obs!

Du kan söka efter uppdateringar manuellt genom att klicka på ikonen med tre lodräta punkter i det övre högra hörnet i Creative Cloud-datorprogrammet och välja Sök efter appuppdateringar på popup-menyn. Du kan även uppdatera Creative Cloud-datorprogrammet och söka efter uppdateringar genom att trycka på Ctrl+Alt+R (Windows) eller Kommando+Alternativ+R (Mac OS).

5. Klicka på pilen bredvid Installera eller Öppna för att hämta och installera en tidigare version av ett program. Välj sedan Andra versioner. Sök efter den version som du vill installera i listan som visas och klicka sedan på Installera.

Obs!

Beroende på hur snabbt nätverk du har kan det ta lite tid att hämta ditt program.

Mer detaljerad information, till exempel om hur du startar ett program, finns i Hämta och installera Creative Cloud-program.

Instruktioner för hur du avinstallerar ett program finns i Avinstallera eller ta bort Creative Cloud-program

Hjälp för installationsrelaterade problem finns i Felsöka Creative Cloud vid problem med hämtning och installation

Synkronisera och dela filer

Synkronisera filer på datorn med Creative Cloud för att komma åt dem var du än är. Filerna blir genast tillgängliga på alla dina anslutna enheter och datorer samt på din Creative Cloud Files-sida. Om du vill kunna synkronisera filer hämtar och installerar du Creative Cloud-datorprogrammet på alla datorer.

Så här synkroniserar du filer:

• Kopiera, klistra in eller flytta filer till Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på din dator.

Du kan öppna Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen från Creative Cloud-datorprogrammet genom att klicka på fliken Resurser, klicka på panelen Filer och slutligen klicka på Öppna mapp.

• I ett program väljer du Arkiv > Spara eller Arkiv > Spara som och navigerar till Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på din dator.

Originalfilerna finns alltid på din dator eller enhet. Filer synkroniseras via Creative Cloud till alla anslutna enheter.

Du kan visa dina filer online på sidan för Creative Cloud Assets. När filerna är synkroniserade behöver du inte vara online och du kan visa dem från Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på din dator.

Information om hur du arbetar med filer som överförts till Creative Cloud finns i Söka, synkronisera och hantera resurser.

Creative Cloud Sync-uppdatering

Om en uppdatering av Creative Cloud Sync är tillgänglig visas ett rött märke bredvid fliken Resurser.

Klicka på Uppdatera nu på fliken Resurser för att installera den tillgängliga uppdateringen av Creative Cloud Sync.

För att kontrollera vilken version av Creative Cloud Sync som är installerad:

1. Klicka på ikonen med tre lodräta prickar i övre högra hörnet i Creative Cloud-datorprogrammet, och välj sedan Inställningar.

2. Gå till Creative Cloud > Filer > Sync-version.

Lägga till teckensnitt från Typekit

Du kan använda Typekit-teckensnitt i alla dina Creative Cloud-program, men även i andra installerade datorprogram.

Välj ett teckensnitt på Typekit och synkronisera det till din dator med Creative Cloud. Synkroniserade teckensnitt kan användas i alla Creative Cloud-program, och även i andra installerade datorprogram.

Du måste ha ett betalmedlemskap för Creative Cloud eller ett giltigt Typekit-konto för att kunna synkronisera teckensnitt till din dator.

Teckensnitt som synkroniserats till din dator visas på panelen Teckensnitt. Så här synkroniserar du teckensnitt:

1. Klicka på fliken Resurser i Creative Cloud-datorprogrammet och klicka sedan på panelen Teckensnitt.

2. Klicka på Synka teckensnitt från Typekit. Ett Typekit-fönster öppnas i din webbläsare.

Om det här är första gången du använder Typekit klickar du på I’m new to Typekit (Jag har aldrig använt Typekit) och följer instruktionerna för att konfigurera ditt konto.

3. I Typekit-fönstret håller du muspekaren över ett teckensnittskort och klickar på + Use Fonts (Använd teckensnitt).

4. Markera teckensnitten i den önskade familjen och klicka på Sync Selected Fonts (Synkronisera markerade teckensnitt).

Har du frågor om att synkronisera teckensnitt? Du kan hitta svaren i Lägga till teckensnitt från Typekit.

Söka efter resurser på Adobe Stock

Du kan söka efter bildresurser på Adobe Stock direkt från Creative Cloud-datorprogrammet.

Adobe Stock är en tjänst som ger webbdesigner och företag tillgång till 55 miljoner kvalitetsgranskade och royaltyfria bilder, illustrationer, vektorgrafik, videor och vårt nya Premium-innehåll för användning i kreativa projekt. Du kan köpa en enstaka bild vid behov eller prenumerera för att få tillgång till flera bilder.

1. Ange nyckelord för sökningen på fliken Stock och klicka på Kör.

2. Ange ditt födelsedatum om du tillfrågas och klicka på Uppdatera.

Du dirigeras till en Adobe Stock-webbplats och en sida med stockbilder som är relevanta för din sökning.

Adobe Stock och Creative Cloud Libraries

Du kan lägga till en förhandsvisningsbild med vattenstämpel från Adobe Stock i något av dina bibliotek. I de Creative Cloud-program som stöder Libraries – Photoshop, lllustrator, InDesign, Premiere Pro, och After Effects – kan du bara dra stockbilden med vattenstämpel från panelen Libraries till ditt projekt. När du är klar kan du dessutom licensiera stockbilden från panelen Libraries i Creative Cloud-datorprogrammet.

När du licensierar en bild uppdaterar de Creative Cloud-program som stöder bibliotekslänkade resurser – Photoshop, Illustrator och InDesign – automatiskt alla länkade instanser av bilden till den licensierade, högupplösta versionen utan vattenstämpel.

Mer information finns i Använda Adobe Stock.

Söka efter designresurser med Market

Creative Cloud Market är en samling kvalitetsgranskat innehåll för kreativa proffs. Creative Cloud-prenumeranterna har tillgång till kostnadsfria resurser på Market från både sin dator och sina mobila enheter (via Creative Cloud-anslutna appar) och kan välja bland ett omfattande utbud av vektorgrafik, ikoner, mönster, gränssnittsobjekt och annat. Prenumeranter på Creative Cloud kan hämta upp till 500 unika och royaltyfria resurser varje månad. Den här kraftfulla nya tjänsten hjälper kreativa att enkelt hitta resurser att arbeta vidare med och anpassa till deras egen kreativa process.

Panelen Resurser

Mer information finns på Creative Cloud Market.

Dela och upptäcka med Behance

Visa upp dina egna verk och se andras på Behance. Som medlem kan du skapa en portfolio med dina arbeten och distribuera den effektivt. Du kan även utforska de senaste kreativa arbetena från designer över hela världen genom att bläddra bland populära arbeten inom alla nischer.

• Logga in eller bli medlem för att gå till din aktivitetsfeed eller portfolio på Behance och för att dela dina egna och upptäcka andras arbeten. Om du redan har ett konto blir du ombedd att logga in. Om du inte har ett konto kan du enkelt registrera dig.
  • Även om du inte har ett Behance-konto du utforska projekt och pågående arbeten via Creative Cloud-datorprogrammet med hjälp av panelen Discover.

Start och aktivitetsfeed

Aktivitetsströmmen på startpanelen för Creative Cloud-datorprogrammet visar din interaktion med Creative Cloud. Här kan du se händelser och aktiviteter, t.ex. tillgängliga nya programversioner, uppdateringar samt installationsstatus.

Logga in för att aktivera Creative Cloud

Aktivera och inaktivera Creative Cloud

Aktivera Creative Cloud genom att helt enkelt logga in på Creative Cloud med ditt Adobe ID, eller med din inloggning till Facebook eller Google. När du loggar in aktiveras Creative Cloud-licensen och alla installerade program och tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID. Du kan sedan använda dina program och tjänster på normalt sätt.

• Du loggar in genom att klicka på den nedtonade Creative Cloud-ikon som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (Mac OS) för att starta Adobe Creative Cloud-datorprogrammet.
  • Ange ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord och klicka på Logga in. (Om Creative Cloud-datorprogrammet öppnas är du redan inloggad.)

Du kan nu använda Creative Cloud-tjänster, installera Creative Cloud-program och starta Creative Cloud-program som du tidigare har installerat.

Inaktivera Creative Cloud, logga ut från Creative Cloud. Om du loggar ut inaktiveras alla installerade Creative Cloud-program och -tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID på den här datorn. Programmen är fortfarande installerade, men de är inte längre kopplade till en giltig licens. Logga in igen om du vill återaktivera licensen och använda programmen och tjänsterna.

• Du loggar ut genom att öppna Creative Cloud-datorprogrammet, klicka på kugghjulsikonen och välja Inställningar. Klicka på Allmänt och klicka sedan på Logga ut.

Alla Creative Cloud-program och -tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID är nu inaktiverade på den aktuella datorn.

Utförligare instruktioner finns i Logga in och logga ut för att aktivera Creative Cloud-program.

Inställningar

Klicka på ikonen med tre lodräta prickar i övre högra hörnet i Creative Cloud-datorprogrammet, och välj sedan Inställningar för att öppna inställningsdialogrutan.

Dialogrutan Inställningar

Dialogrutan Inställningar innehåller alternativ för att anpassa och arbeta med Creative Cloud, till exempel möjligheten att ändra installationsspråk för programmet och justera inställningarna för Creative Cloud-tjänster.

Allmänt

Appversion

Visar versionen av Creative Cloud-datorprogrammet.

Starta vid inloggning

Välj det här alternativet om du vill starta Creative Cloud-datorprogrammet som standard varje gång du loggar in på din dator.

Visa meddelanden

Välj det här alternativet om du vill visa meddelanden från Adobe.

Fäst fönster i meddelandefältet

Välj det här alternativet om du vill fästa Creative Cloud-fönstret på aktivitetsfältet. Om du väljer det här alternativet startar Creative Cloud-datorprogrammet inte i ett separat fönster.

Håll Creative Cloud-datorprogrammet uppdaterat

Välj det här alternativet om du vill aktivera automatisk uppdatering.

Creative Cloud

Appar

App-språk

Ändra språkinställningen för dina Creative Cloud-program. Alla program som du hämtar efter att ha gjort den här ändringen installeras med det nya språket.

Installationsplats

Ändra installationsplatsen för dina Creative Cloud-program. Alla program du installerar efter att ha gjort den här ändringen installeras på den nya platsen.

Visa OS-meddelanden

Välj den här inställningen om du vill visa meddelanden från Adobe.

Filer

Synkronisering

Hanterar synkronisering av filer och bibliotek till Creative Cloud. Om du stänger av synkroniseringen avbryts synkningen av dina filer och bibliotek, men de tas inte bort lokalt.

Mapplats

Välj plats för din Creative Cloud Files-mapp.

Överföringshastighet

Kontrollera hämtnings- och överföringshastighet för filer enligt din bandbredd.

Visa OS-meddelanden

Välj den här inställningen om du vill visa meddelanden från Adobe.

Teckensnitt

Typekit av/på

Hanterar synkroniserade teckensnitt från Typekit. Om Typekit stängs av inaktiveras synkroniserade teckensnitt.

Visa OS-meddelanden

Välj den här inställningen om du vill visa meddelanden från Adobe.

Upptäck

Behance-konto

Klicka på Visa kontoinställningar för att visa och ändra dina kontoinställningar för Behance.

Visa OS-meddelanden

Välj den här inställningen om du vill visa meddelanden från Adobe.