Vad som täcks
Hämta program, dela filer, hitta teckensnitt och stockbilder, och mycket annat – allt från Creative Cloud-datorprogrammet.
På den här sidan

Adobe Creative Cloud-datorprogrammet är din centrala plats för att hantera alla de tiotals program och tjänster som ingår i ditt Creative Cloud-medlemskap. Du kan även synkronisera och dela filer, hantera tusentals teckensnitt, komma åt bibliotek med stockfoton och designresurser samt presentera och upptäcka kreativt arbete i communityn. Creative Cloud-datorprogrammet är ditt fönster mot allt detta.

Så här gör du för att hämta, installera och uppdatera dina program med hjälp av Creative Cloud-datorprogrammet. Du kan även söka bland program efter popularitet, kategori och version för att upptäcka nya program.

Creative Cloud-datorprogrammet installeras automatiskt när du hämtar din första Creative Cloud-produkt. Om du redan har Adobe Application Manager installerat uppdateras det automatiskt till det nya Creative Cloud-datorprogrammet.

Om du inte har Creative Cloud-datorprogrammet installerat kan du hämta det manuellt från sidan Creative Cloud-datorprogram.

Tips!

Besök katalogen Mobilappar om du vill hämta mobilappar till din mobila enhet.

1. Klicka på den Creative Cloud-ikon som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (Mac OS), för att öppna Adobe Creative Cloud-datorprogrammet.

Skrivbordsikon för Creative Cloud
      Tips!

Som standard startas Creative Cloud-datorprogrammet när du loggar in på datorn. Om Creative Cloud-ikonen inte visas kan du ha stängt programmet. Gör så här för att starta om det:

• Windows: välj Start > Program > Adobe Creative Cloud.
      • Mac OS: välj Gå > Program > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.
    2. Klicka på fliken Apps om den inte redan är vald. Nyss installerade program på datorn visas överst på panelen. Listan kan inkludera tidigare installerade versioner.

Panelen Apps
    3. Bläddra ned för att hitta ytterligare program. Du kan även filtrera efter kategori eller programvaruversion.

Sök efter ytterligare program
    4. Klicka på Installera eller Uppdatera.

5. Om du vill hämta och installera en tidigare version av ett program väljer du Tidigare version, och väljer sedan en version från menyn Installera.

Tidigare versioner
      Tips!

Beroende på hur snabbt nätverk du har kan det ta lite tid att hämta ditt program.

Mer detaljerad information, till exempel om hur du startar ett program, finns i Hämta och installera Creative Cloud-program.

Synkronisera filer på datorn med Creative Cloud för att komma åt dem var du än är. Filerna blir genast tillgängliga på alla dina anslutna enheter och datorer samt på din Creative Cloud Files-sida. Om du vill kunna synkronisera filer hämtar och installerar du Creative Cloud-datorprogrammet på alla datorer.

Panelen Filer

Så här synkroniserar du filer:

• Kopiera, klistra in eller flytta filer till Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på din dator.

Du kan öppna Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen från Creative Cloud-datorprogrammet genom att klicka på fliken Resurser, klicka på panelen Filer och slutligen klicka på Öppna mapp.

• I ett program väljer du Arkiv > Spara eller Arkiv > Spara som och navigerar till Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på din dator.

Originalfilerna finns alltid på din dator eller enhet. Filer synkroniseras via Creative Cloud till alla anslutna enheter.

Du kan visa dina filer online på sidan för Creative Cloud Assets. När filerna är synkroniserade behöver du inte vara online och du kan visa dem från Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på din dator.

Information om hur du arbetar med filer som överförts till Creative Cloud finns i Hantera resurser och filer.

Du kan använda Typekit-teckensnitt i alla dina Creative Cloud-program, men även i andra installerade datorprogram.

Välj ett teckensnitt på Typekit och synkronisera det till din dator med Creative Cloud. Synkroniserade teckensnitt kan användas i alla Creative Cloud-program, och även i andra installerade datorprogram.

Du måste ha ett betalmedlemskap för Creative Cloud eller ett giltigt Typekit-konto för att kunna synkronisera teckensnitt till din dator.

Teckensnitt som synkroniserats till din dator visas på panelen Teckensnitt. Så här synkroniserar du teckensnitt:

1. Klicka på fliken Resurser i Creative Cloud-datorprogrammet och klicka sedan på panelen Teckensnitt.

2. Klicka på Lägg till teckensnitt från Typekit. Ett Typekit-fönster öppnas i din webbläsare.

Om det här är första gången du använder Typekit klickar du på Jag har aldrig använt Typekit och följer instruktionerna för att konfigurera ditt konto.

3. I Typekit-fönstret håller du muspekaren över ett teckensnittskort och klickar på + Use Fonts (Använd teckensnitt).

4. Markera teckensnitten i den önskade familjen och klicka på Sync Selected Fonts (Synkronisera markerade teckensnitt).

Panelen Teckensnitt

Har du frågor om att synkronisera Teckensnitt? Sök detaljerade steg här.

Du kan söka efter bildresurser på Adobe Stock direkt från Creative Cloud-datorprogrammet.

Adobe Stock är en tjänst som ger webbdesigner och företag tillgång till 40 miljoner högkvalitativa och kvalitetsgranskade royaltyfria bilder, illustrationer och vektorgrafik för användning i kreativa projekt. Du kan köpa en enstaka bild vid behov eller prenumerera för att få tillgång till flera bilder.

Panelen Adobe Stock
    1. Ange nyckelord för sökningen på fliken Stock och klicka på Kör.

2. Ange ditt födelsedatum om du tillfrågas och klicka på Uppdatera.

Du dirigeras till en Adobe Stock-webbplats och en sida med stockbilder som är relevanta för din sökning.

Adobe Stock och Creative Cloud Libraries
    Adobe Stock och Creative Cloud Libraries

Du kan lägga till en förhandsvisningsbild med vattenstämpel från Adobe Stock i något av dina bibliotek. I de Creative Cloud-program som stöder Libraries – Photoshop, lllustrator, InDesign, Premiere Pro, och After Effects – kan du bara dra stockbilden med vattenstämpel från panelen Libraries till ditt projekt. När du är klar kan du dessutom licensiera stockbilden från panelen Libraries i Creative Cloud-datorprogrammet.

När du licensierar en bild uppdaterar de Creative Cloud-program som stöder bibliotekslänkade resurser – Photoshop, Illustrator och InDesign – automatiskt alla länkade instanser av bilden till den licensierade, högupplösta versionen utan vattenstämpel.

Mer information finns i Använda Adobe Stock.

Creative Cloud Market är en samling kvalitetsgranskat innehåll för kreativa proffs. Creative Cloud-prenumeranterna har tillgång till kostnadsfria resurser på Market från både sin dator och sina mobila enheter (via Creative Cloud-anslutna appar) och kan välja bland ett omfattande utbud av vektorgrafik, ikoner, mönster, gränssnittsobjekt och annat. Prenumeranter på Creative Cloud kan hämta upp till 500 unika och royaltyfria resurser varje månad. Den här kraftfulla nya tjänsten hjälper kreativa att enkelt hitta resurser att arbeta vidare med och anpassa till deras egen kreativa process.

Panelen Resurser

Mer information finns i Creative Cloud Market-resurser.

Visa upp dina egna verk och se andras på Behance. Som medlem kan du skapa en portfolio med dina arbeten och distribuera den effektivt. Du kan även utforska de senaste kreativa arbetena från designer över hela världen genom att bläddra bland populära arbeten inom alla nischer.

• Logga in eller bli medlem för att gå till din aktivitetsfeed eller portfolio på Behance och för att dela dina egna och upptäcka andras arbeten. Om du redan har ett konto blir du ombedd att logga in. Om du inte har ett konto kan du enkelt registrera dig.
    • Även om du inte har ett Behance-konto du utforska projekt och pågående arbeten via Creative Cloud-datorprogrammet med hjälp av panelen Community.
    Panelen Community

Mer information finns i Dela på Behance och i communityforumet för Adobe Behance..

Aktivitetsströmmen på startpanelen för Creative Cloud-datorprogrammet visar din interaktion med Creative Cloud. Här kan du se händelser och aktiviteter, t.ex. tillgängliga nya programversioner, uppdateringar samt installationsstatus.

Startpanelen

Aktivera och inaktivera Creative Cloud

Aktivera Creative Cloud genom att helt enkelt logga in på Creative Cloud med ditt Adobe ID. När du loggar in aktiveras Creative Cloud-licensen och alla installerade program och tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID. Du kan sedan använda dina program och tjänster på normalt sätt.

• Du loggar in genom att klicka på den nedtonade Creative Cloud-ikon som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (Mac OS) för att starta Adobe Creative Cloud-datorprogrammet.
    • Ange ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord och klicka på Logga in. (Om Creative Cloud-datorprogrammet öppnas är du redan inloggad.)

Du kan nu använda Creative Cloud-tjänster, installera Creative Cloud-program och starta Creative Cloud-program som du tidigare har installerat.

Inaktivera Creative Cloud, logga ut från Creative Cloud. Om du loggar ut inaktiveras alla installerade Creative Cloud-program och -tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID på den här datorn. Programmen är fortfarande installerade, men de är inte längre kopplade till en giltig licens. Logga in igen om du vill återaktivera licensen och använda programmen och tjänsterna.

• Du loggar ut genom att öppna Creative Cloud-datorprogrammet, klicka på kugghjulsikonen och välja Inställningar. Klicka på Allmänt och klicka sedan på Logga ut.

Alla Creative Cloud-program och -tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID är nu inaktiverade på den aktuella datorn.

Utförligare instruktioner finns i Logga in och logga ut för att aktivera Creative Cloud-program.

Du öppnar dialogrutan Inställningar i Creative Cloud-datorprogrammet genom att klicka på kullhjulsikonen och välja Inställningar.

Dialogrutan Inställningar

Dialogrutan Inställningar innehåller alternativ för att anpassa och arbeta med Creative Cloud, till exempel möjligheten att ändra installationsspråk för programmet, justera inställningarna för Creative Cloud-tjänster och logga ut om du behöver inaktivera ditt konto tillfälligt.

• Om du vill inaktivera alla Creative Cloud-program och tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID klickar du på Allmänt och klickar sedan på Logga ut. Om du loggar ut inaktiveras alla installerade Creative Cloud-program och -tjänster som är kopplade till ditt Adobe ID.
    • Du aktiverar automatiska uppdateringar genom att välja Håll Creative Cloud-datorprogrammet uppdaterat.
    • Du ändrar installationsspråket eller installationsplatsen för programmet genom att välja Inställningar > Creative Cloud > Program. Utförligare instruktioner finns i Ändra språkinställningen för dina Creative Cloud-program.
    • Du ansluter till ditt arbete med hjälp av katalogen AEM Resurser (Adobe Experience Manager) genom att välja Logga in på AEM Resurser. Mer information finns i AEM Assets.
    • Gör respektive inställningar på flikarna FilerTeckensnitt och Behance.
    • Välj inställningen Visa OS-meddelanden på varje flik för att visa meddelanden från Adobe.

Överst