Hämta program, dela filer, hitta teckensnitt och stockbilder, och mycket annat – allt från Creative Cloud-datorprogrammet.

Obs!

Några av flikarna som beskrivs i den här artikeln kanske inte är tillgängliga i din installation av Creative Cloud-datorprogrammet.

Adobe Creative Cloud-datorprogrammet är din centrala plats för att hantera de tiotals program och tjänster som ingår i ditt Creative Cloud-medlemskap. Du kan även synkronisera och dela filer, hantera tusentals teckensnitt, komma åt bibliotek med stockfoton och designresurser samt presentera och upptäcka kreativt arbete i communityn. Creative Cloud-datorprogrammet är ditt fönster mot allt detta.

Creative Cloud-datorprogrammet installeras automatiskt när du laddar ned din första Creative Cloud-produkt. Om du redan har Adobe Application Manager installerat uppdateras det automatiskt till det nya Creative Cloud-datorprogrammet.

Du kan ladda ned Creative Cloud-datorprogrammet manuellt om det inte redan är installerat. Mer information finns i Hämta Creative Cloud-datorprogrammet.

Obs!

Vi rekommenderar att Creative Cloud-datorprogrammet inte avinstalleras. Om du måste avinstallera det finns instruktioner i Avinstallera Creative Cloud-datorprogrammet.

Ladda ned och installera program

Du kan hämta, installera och uppdatera dina program från fliken Apps i Creative Cloud-datorprogrammet. Du kan även söka bland program efter popularitet, kategori och version för att upptäcka nya program. Mer information finns i Hämta och installera dina Creative Cloud-program.

Obs!

Gå till katalogen Mobilappar om du vill hämta mobilappar till din mobila enhet.

Använd stegvisa självstudiekurser

I Creative Cloud-datorprogrammet kan du komma åt stegvisa självstudiekurser om både grundläggande och avancerade åtgärder. Klicka på fliken Lär dig för att visa vilka självstudiekurser som installerats på din dator. Använd sökfältet för att hitta självstudiekurser om ett specifikt ämne. För att se självstudiekurser för ett visst program väljer du namnet på programmet i listrutan.

Synkronisera och dela filer

Synkronisera filer på datorn med Creative Cloud för att komma åt dem var du än är. Filerna blir genast tillgängliga på alla dina anslutna enheter och datorer samt på din Creative Cloud Files-sida. Om du vill kunna synkronisera filer hämtar och installerar du Creative Cloud-datorprogrammet på alla datorer och gör något av följande:

• Kopiera, klistra in eller flytta filer till Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på din dator.

Du kan öppna Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen från Creative Cloud-datorprogrammet genom att klicka på fliken Filer och sedan klicka på Öppna mapp.

• I ett program väljer du Arkiv > Spara eller Arkiv > Spara som och navigerar till Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på din dator.

Originalfilerna finns alltid på din dator eller enhet. Filer synkroniseras via Creative Cloud till alla anslutna enheter.

Du kan visa dina filer online på sidan för Creative Cloud Assets. När filerna är synkroniserade behöver du inte vara online och du kan visa dem från Creative Cloud Files-katalogen eller -mappen på din dator.

Information om hur du arbetar med filer som överförts till Creative Cloud finns i Söka, synkronisera och hantera resurser.

Creative Cloud Sync-uppdatering

Om en uppdatering av Creative Cloud Sync är tillgänglig visas en röd prick bredvid flikarna Filer och Typsnitt.

Klicka på Fortsätt i det blå fältet högst upp för att installera uppdateringen.

Fortsättningsskärm

Kontrollera version av Creative Cloud-synkronisering

För att kontrollera vilken version av Creative Cloud Sync som är installerad:

1. Klicka på ikonen med tre lodräta prickar i övre högra hörnet i Creative Cloud-datorprogrammet, och välj sedan Inställningar.

Dialogrutan Inställningar
  2. Gå till Creative Cloud > Filer > Sync-version.

Sync-version

Lägga till teckensnitt från tjänsten Adobe Fonts

Din Creative Cloud-prenumeration omfattar Adobe Fonts, som innehåller tusentals teckensnitt från hundratals typografer. Information om hur du aktiverar teckensnitt finns i Använda teckensnitt från Adobe Fonts i Creative Cloud-program.

Söka efter resurser på Adobe Stock

Du kan söka efter bildresurser på Adobe Stock direkt från Creative Cloud-datorprogrammet.

Adobe Stock är en tjänst som ger webbdesigner och företag tillgång till 55 miljoner kvalitetsgranskade och royaltyfria bilder, illustrationer, vektorgrafik, videor och vårt nya Premium-innehåll för användning i kreativa projekt. Du kan köpa en enstaka bild vid behov eller prenumerera för att få tillgång till flera bilder.

1. Ange nyckelord för stockbilden på fliken Stock och klicka på Kör.

2. Ange ditt födelsedatum om du tillfrågas och klicka på Uppdatera.

Du dirigeras till en Adobe Stock-webbplats och en sida med stockbilder som är relevanta för din sökning.

Adobe Stock och Creative Cloud Libraries

Du kan lägga till en förhandsvisningsbild med vattenstämpel från Adobe Stock i något av dina bibliotek. I de Creative Cloud-program som stöder Libraries – Photoshop, lllustrator, InDesign, Premiere Pro, och After Effects – kan du bara dra stockbilden med vattenstämpel från panelen Libraries till ditt projekt. När du är klar kan du dessutom licensiera stockbilden från panelen Libraries i Creative Cloud-datorprogrammet.

När du licensierar en bild uppdaterar de Creative Cloud-program som stöder bibliotekslänkade resurser – Photoshop, Illustrator och InDesign – automatiskt alla länkade instanser av bilden till den licensierade, högupplösta versionen utan vattenstämpel.

Mer information finns i Använda Adobe Stock i Creative Cloud-programmen.

Dela och upptäcka med Behance

Visa upp dina egna verk och se andras på Behance. Som medlem kan du skapa en portfolio med dina arbeten och distribuera den effektivt. Du kan även utforska de senaste kreativa arbetena från designer över hela världen genom att bläddra bland populära arbeten inom alla nischer.

• Logga in eller bli medlem för att gå till din aktivitetsfeed eller portfolio på Behance och för att dela dina egna och upptäcka andras arbeten. Om du redan har ett konto blir du ombedd att logga in. Om du inte har ett konto kan du enkelt registrera dig.
  • Även om du inte har ett Behance-konto du utforska projekt och pågående arbeten via Creative Cloud-datorprogrammet med hjälp av panelen Discover.

Mer information finns i Behance Hjälpcenter eller i communityforumet för Adobe Behance.

Inställningar

Klicka på ikonen med tre lodräta prickar i övre högra hörnet i Creative Cloud-datorprogrammet, och välj sedan Inställningar för att öppna inställningsdialogrutan.

Dialogrutan Inställningar innehåller alternativ för att anpassa och arbeta med Creative Cloud, till exempel möjligheten att ändra installationsspråk för programmet och justera inställningarna för Creative Cloud-tjänster.

Allmänt

Appversion

Visar versionen av Creative Cloud-datorprogrammet.

Starta vid inloggning

Välj det här alternativet om du vill starta Creative Cloud-datorprogrammet som standard varje gång du loggar in på din dator.

Visa meddelanden

Välj det här alternativet om du vill visa meddelanden från Adobe.

Fäst fönster i meddelandefältet

Välj det här alternativet om du vill fästa Creative Cloud-fönstret på aktivitetsfältet. Om du väljer det här alternativet startar Creative Cloud-datorprogrammet inte i ett separat fönster.

Håll Creative Cloud-datorprogrammet uppdaterat

Välj det här alternativet om du vill aktivera automatisk uppdatering.

Creative Cloud

Appar

App-språk

Ändra språkinställningen för dina Creative Cloud-program. Alla program som du hämtar efter att ha gjort den här ändringen installeras med det nya språket.

Installationsplats

Ändra installationsplatsen för dina Creative Cloud-program. Alla program du installerar efter att ha gjort den här ändringen installeras på den nya platsen.

Visa OS-meddelanden

Välj den här inställningen om du vill visa meddelanden från Adobe.

Visa äldre program

Välj det här alternativet om du vill visa program som inte är tillgängliga i Creative Cloud-datorprogrammet som standard.

Aktivera automatisk uppdatering

Välj det här alternativet för att få dina program uppdaterade automatiskt så snart en uppdatering är tillgänglig.

Filer

Synkronisering

Hanterar synkronisering av filer och bibliotek till Creative Cloud. Om du stänger av synkroniseringen avbryts synkningen av dina filer och bibliotek, men de tas inte bort lokalt.

Mapplats

Välj plats för din Creative Cloud Files-mapp.

Överföringshastighet

Kontrollera hämtnings- och överföringshastighet för filer enligt din bandbredd.

Visa OS-meddelanden

Välj den här inställningen om du vill visa meddelanden från Adobe.

Teckensnitt

Aktivera Adobe Fonts

Hanterar de aktiverade teckensnitten. Om du inaktiverar Adobe Fonts inaktiveras aktiverade teckensnitt.

Visa OS-meddelanden

Välj den här inställningen om du vill visa meddelanden från Adobe.

Behance

Behance-konto

Klicka på Visa kontoinställningar för att visa och ändra dina kontoinställningar för Behance.