Lightroom CC 1.4 (juni 2018-versionen) kraschar när du öppnar panelenFörinställningar.

Produktversion som berörs

Lightroom CC 1.4

Operativsystem

Windows och macOS

Lösning

Problemet har åtgärdats i Lightroom CC 1.5 (augusti 2018-utgåvan).

För att uppdatera Lightroom CC till den senaste versionen, välj Hjälp> Uppdateringar.

Mer information finns i Uppdatera Creative Cloud-program.

Tillfällig lösning

1. Byt namn på mappen Användarförinställningar

Navigera till mappsökvägen som anges nedan i Utforskaren (Win) eller Finder (Mac):

Windows: \Användare\[användare]\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom CC\Utveckla förinställningar

Mac: /Användare/[användarnamn]/Bibliotek/App-upport/Adobe/Lightroom CC/Utveckla förinställningar

Under mappen Utveckla förinställningar hittar du mappen Användarförinställningar och byter tillfälligt namn på den.

2. Starta Lightroom CC och öppna panelen Förinställningar.

Problemet ska nu ha åtgärdats.

3. (Valfritt) I panelen Förinställningar kan du nu byta namn på förinställningsgruppen till Användarförinställningar igen.

Högerklicka (Win) eller Control-klicka (Mac) på förinställningsgruppen och välj Byt namn i popup-menyn.