Efter uppdatering till Lightroom CC 1.4 (juni 2018) saknas alternativen Mediumkontrast och Stark kontrast för tonkurvor och de sparade kurvorna i Tonkurv-panelen.

Produktversioner som berörs

Lightroom CC 1.4

Operativsystem

Windows och macOS

Förklaring

För att strömlinjeforma gränssnittet och göra tonkurvprocessen konsekvent har följande förändringar införts i Lightroom CC 1.4 (juni 2018):

• Alternativen Mediumkontrast och Stark kontrastför tonkurvor har tagits bort.
  • Möjligheten att spara tonkurvor och tillämpa sparade kurvor i panelen Tonkurvor har tagits bort.

Framöver bör tonkurvorna sparas som en förinställning så att de kan synkronisera över Lightroom CCs ekosystem av appar.

Lösning

Ladda ner förinställda tonkurvor med mediumkontrast och stark kontrast

Använd länken nedan för att ladda ner en zip-fil som innehåller de tidigare försedda tonkurvalternativen Mediumkontrast och Stark kontrast som en konventionell förinställning. Den komprimerade mappen innehåller följande förinställda XMP-filer:

• Mediumkontrast.xmp
  • Stark kontrast.xmp

Hämta

Efter att ha packat upp den nedladdade mappen kan du importera dessa XMP-förinställningar till Lightroom CC.

1. Från menyraden väljer du Arkiv > Importera Profiler och Förinställningar.
  2. I dialogrutan Importera som visas, bläddra och öppna den komprimerade mappen och välj de XMP-förinställda filerna.
  3. Klicka på Importera.

Återställ de sparade tonkurvorna

Om du har använt Photoshops tonkurva för att skapa sparade kurvor eller tidigare har sparat kurvor via Lightroom Classic CC eller en tidigare version av Lightroom CC, följ instruktionerna nedan för att återställa dina befintliga tonkurvor i Lightroom CC:

1. Öppna Lightroom Classic CC.
  2. Ladda din sparade tonkurva i Tonkurvpanelenl.
  3. Från panelen Förinställningar sparar du din tonkurva som en utvecklarinställning. Se Skapa en utvecklarinställning.
  4. Öppna Lightroom CC
  5. Från menyraden i Lightroom CC väljer du Fil > Importera Profiler & Förinställningar.
  6. I dialogrutan Importera, bläddra till önskad sökväg och välj de utvecklarförinställningarna som du sparade i steg 3. Kontrollera filplatsen för Lightroom Classic CC-förinställningar på Win och macOS
  7. Klicka på Importera