När du växlar till Kart modulen visas ett varningsmeddelande.

Lightroom-version Varningsmeddelande
Lightroom Classic CC 7.x

Karta är inte tillgänglig. Uppgradering krävs.

Kartvy kan inte kommas åt i den här versionen av Lightroom Classic. Uppgradera till Lightroom Classic 8.0 nu för att fortsätta ha åtkomst till kartor.

Lightroom CC 2015.x/Lightroom 6.x

Oj! Ett fel uppstod.

Den här sidan laddade inte Google Maps korrekt.

Lightroom 5 och Lightroom 4 Kart-vy stöds inte längre i den här versionen av Lightroom.
Uppgradera till visa kartor i Lightroom Classic
Varningsmeddelande i Lightroom Classic CC 7.x när du växlar till Kartmodulen.

Produktversioner som berörs

• Lightroom 4.x och Lightroom 5.x
  • Lightroom CC 2015.x/Lightroom 6.x (med början 30 november 2018)
  • Lightroom Classic CC 7.x (med början 30 november 2018)

Operativsystem

Windows och macOS

Anledning och påverkan

En ändring av karthantering har skett.

Påverkan på Lightroom Classic CC 7.x och Lightroom CC 2015.x/Lightroom 6.x

Med början den 30 november 2018 stöds inte Kartvy längre i dessa versioner. Detta kommer inte att åtgärdas eftersom dessa versioner inte längre stöds av Adobe. När du går till Kartmodulen efter detta datum kommer skärmen att vara tom och inte visa någon kartvy.

Kartvy stöds bara i Lightroom Classic CC 8.0 och senare versioner.

Påverkan på Lightroom 4.x och 5.x

Detta kommer inte att åtgärdas eftersom dessa versioner inte längre stöds av Adobe.När du går till kartmodulen kommer skärmen att vara tom och den visar ingen kartvy.

Tillfällig lösning

Om du vill se placeringen av en bild på en karta kopierar du koordinaterna från fältet GPS i panelen Metadata som finns till höger i modulen Karta och gör en sökning online.

För att fortsätta att använda Karttjänsten rekommenderas det att du uppdaterar till den senaste versionen av Lightroom Classic. Se Håll Lightroom uppdaterat.