Een uitleg van de verschillende netwerkeindpunten voor Creative Cloud.

Opmerking:

Typekit heet nu Adobe Fonts en maakt deel uit van Creative Cloud en andere lidmaatschappen. Meer informatie.

Inleiding

Dit document bevat lijsten met netwerkeindpunten voor websites en specifieke services die als deel van Adobe Creative Cloud worden verstrekt. De server en domeinen die in dit document worden weergegeven, moeten toegankelijk zijn op poorten 80 en 443 voor een correcte werking van de betreffende toepassingen en services.

Opmerking:

Aangezien Creative Cloud een servicetoepassing is die op het AWS-platform is gebouwd, kunnen we geen specifieke IP-adressen of -bereiken opgeven omdat hier grote aantallen van zijn die op basis van tijd en regio voortdurend variëren.

Netwerkeindpunten downloaden

Tekstbestand van CCE-netwerkeindpunten downloaden

Adobe werkt regelmatig de netwerkeindpunten bij die in dit document worden beschreven. U hebt de bijgewerkte eindpunten nodig om ononderbroken toegang te garanderen tot de verschillende Adobe-apps en -services die worden aangeboden aan de eindgebruikers in uw organisatie.

Klik hieronder op de knop Downloaden om een ​​tekstbestand te downloaden met de bijgewerkte lijst met netwerkeindpunten. U kunt dit gebruiken om de eindpunten op de lijst met toegestane eindpunten te plaatsen, zoals vereist. Omdat de eindpunten regelmatig worden bijgewerkt, kunt u ook een vergelijkingsprogramma voor tekstbestanden gebruiken om de laatste lijst met eindpunten te vergelijken met de lijst die u momenteel gebruikt of eerder hebt gedownload.

Netwerkeindpunten downloaden

Creative Cloud-services

De Creative Cloud-services die in dit document worden besproken, kunnen in verschillende typen worden onderverdeeld:

Type

Beschrijving

Implementatie

Geef toegang tot toepassingen en updates voor installatie. Voorbeeld: Creative Cloud-desktop is afhankelijk van implementatieservices voor updates.

Licenties

Verifieert gebruikers en autoriseert ze om Creative Cloud-toepassingen en -services te gebruiken. Voorbeeld: afzonderlijke Creative Cloud-toepassingen gebruiken licentieservices om te bevestigen dat een gebruiker de juiste licentie heeft om geïnstalleerde software te gebruiken.

Core

Biedt rechtstreekse toegang tot een Creative Cloud-functie. Voorbeeld: Synchronisatie van lettertypen wordt uitgevoerd door een core-service. Core-services zijn afhankelijk van  licentieservices.

Hulpservices

Bied toegang tot optionele informatie of hulp. Voorbeeld: Adobe Help-documentatie wordt verstrekt door hulpservices. Hulpservices zijn niet afhankelijk van andere services.

Alle Adobe-services inschakelen

Zet de volgende eindpunten op een witte lijst om toegang tot alle Adobe-services in te schakelen:

URL

Beschrijving

*.adobesc.com

*.licenses.adobe.com

*.adobelogin.com

*.ftcdn.net

*.behance.net

*.adobedtm.com

*.demdex.net

*.demandbase.com

*.adobeoobe.com

*.macromedia.com

adbemdigitalmediarebootprod2.112.2o7.net

*.edgefonts.net

*.adobejanus.com

*.adobeccstatic.com

Zie Niet-browserservices

*.adoberevel.com

*.photoshop.com

*.adobeexchange.com

Zie Browserservices

*.adobecce.com

Vereist voor Creative Cloud voor ondernemingen-services

*.businesscatalyst.com

*.worldsecuresystems.com

Vereist voor Business Catalyst/Adobe Muse

*.digicert.com

Vereist voor installatie van HTTPS-certificaten

*.adobe.com

*.adobe.io

*.adobecc.com

fonts.adobe.com

*.typekit.net

*.typekit.com

*.omtrdc.net

*.adobetag.com

Adobe-URL's vereist voor toegang tot services zoals Help-pagina's, lettertypen, Admin Console etc.

*.acrobat.com

*.echosign.com

*.echocdn.com

*.bam.nr-data.net

*.newrelic.com

Vereist door Adobe Acrobat-services

*.adbecrsl.com

Vereist door Adobe Lightroom-services

*.creativecloud.com

Vereist voor weergave van Edge Web Fonts

adobe.ly

Vereist voor Adobe Creative Cloud voor ondernemingen; afbeeldingen worden gedeeld in dit URL-patroon.

*.adobeku.com

Website voor Adobe Color CC

*.symantec.com

*.thawte.com

*.geotrust.com

*.omniroot.com

*.verisign.com

*.globalsign.com

*.godaddy.com

*.ctldl.windowsupdate.com

*.symcb.com

*.symcd.com

Vereist voor het opzoeken van SSL-certificaten en DNS-informatie. Voor aanmelding bij Creative Cloud is een veilige verbinding vereist; voor bevestiging van de SSL-certificaten moet de computer die voor aanmelding is gebruikt met deze servers communiceren.

*.omniture.com

Vereist door Adobe Analytics

cc-api-cp.adobe.io

s3*.amazonaws.com

indd.adobe.com

Vereist voor InDesign Publish Online

Niet-browserservices

Hieronder vindt u de eindpunten voor door Adobe gehoste services die vanuit niet-browserclients moeten worden opgeroepen, zoals de Creative Cloud-toepassingen. De vermelde Core-services maken deel uit van het Creative Cloud-aanbod; de vermelde licentiërings- en implementatieservices zijn niet specifiek voor Creative Cloud, maar worden gebruikt door alle Adobe-toepassingen en gehoste services. De toepassingen in de rechterkolom van de onderstaande tabel hadden op het moment van publicatie toegang tot deze websites.

Creative Cloud wordt regelmatig bijgewerkt. Daarom is het mogelijk dat andere niet-genoemde toepassingen ook toegang hebben tot deze websites. Er kunnen ook andere services zijn die door Creative Cloud-toepassingen worden opgeroepen die niet in deze tabel worden vermeld.

Synch/Store/Share/Market

Servicetype: Core

Services die functionaliteit bieden voor het synchroniseren, opslaan en delen van bestanden in Creative Cloud-opslag en voorkeureninstellingen voor deze functies

scproxy-prod.adobecc.com

*.adobesc.com

cc-collab.adobe.io

cc-api-cp.adobe.io

comments.adobe.io

After Effects CC

Dreamweaver CC

Illustrator CC

InDesign CC

Muse CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Adobe XD CC

Bibliotheek-services

Servicetype: Core

Services die specifieke functies voor Creative Cloud Libraries leveren

cc-api-storage.adobe.io

assets.adobe.com

assets2.adobe.com

helpx.adobe.com

fonts.adobe.com

use.typekit.net

adobeexchange.com

*.adobesc.com

scproxy-prod.adobecc.com

cc-collab.adobe.io

adbemdigitalmediarebootprod2.112.2o7.net

polka.typekit.com

wwwimages2.adobe.com

sstats.adobe.com

assets.adobedtm.com

cdn.tt.omtrdc.net

api.demandbase.com

*.ftcdn.net

*.behance.net

dpm.demdex.net

cc-api-image.adobe.io/createagc

cc-api-image-x.adobe.io/agctosvg

Opmerking: Bibliotheek-services zijn afhankelijk van Stock-services.

After Effects CC

Illustrator CC

InDesign CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Stock-services

Servicetype: Core

Met Adobe Stock kunt u royaltyvrije activa naadloos in uw Creative Cloud-toepassingen openen, beheren en kopen.

stock.adobe.com

ims-na1.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

cc-api-assets.adobe.io

a3.behance.net

api.behance.net

adobe.demdex.net

sstats.adobe.com

dpm.demdex.net

assets.adobedtm.com

adobe.tt.omtrdc.net

as.ftcdn.net

as1.ftcdn.net

p.typekit.net

use.typekit.net

store1.adobe.com

adobe.com

bam.nr-data.net

*.adobe.io

*s3*.amazonaws.com

After Effects CC

Illustrator CC

InDesign CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Font-services

Servicetype: Core

Services voor online lettertypen

fonts.adobe.com

api.typekit.com

use.edgefonts.net

ocsp.verisign.com

adobetag.com

ocsp.globalsign.com/rootr1

adobe.demdex.net

ans.oobesas.adobe.com

After Effects CC

Dreamweaver CC

Illustrator CC

InDesign CC

Muse CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Creative SDK

Servicetype: Core

Services voor de uitbreiding van Creative Cloud-services

api.adobe.io

Plug-in Merchant Service

Servicetype: Core

Services gebruikt door de Adobe Exchange-website en invoegtoepassingen die vanaf die site worden verkocht

adobeexchange.com/api

Audition CC

Dreamweaver CC

Edge Animate CC

Flash Professional CC

Illustrator CC

InCopy CC

InDesign CC

Lightroom Muse CC

Photoshop CC

Prelude CC

Premiere Pro CC

Licentieservices voor desktopapps

Servicetype: licentiëring

Licentieservices voor desktoptoepassingen die activeringsservices gebruiken

*.licenses.adobe.com

Alles

Services die worden gebruikt voor het registreren van Adobe ID's die gedelegeerde producten zijn

api-cna01.adobe-services.com

supportanyware.adobe.io

Alles

Vereist door Adobe Application Manager  www.adobe.com Alles

Verificatie- en autorisatieservices

Servicetype: licentiëring

Door Adobe gehoste verificatie- en autorisatieservices

*.adobelogin.com

ims-na1.adobelogin.com

ims-prod06.adobelogin.com

ims-prod07.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

na1e-acc.services.adobe.com

na1r.services.adobe.com

ams.adobe.com

oobe.adobe.com

federatedid-na1.services.adobe.com

adobelogin.prod.ims.adobejanus.com

services.prod.ims.adobejanus.com

www-prod.adobesunbreak.com

*.okta.com

*.oktacdn.com

*.oktapreview.com

Alles

Implementatie- en fulfilmentservices

Servicetype: implementatie

Hosts voor de Creative Cloud-implementatie- en -fulfillmentservices en Creative Cloud Packager

ccmdls.adobe.com

ccmdl.adobe.com

*.oobesaas.adobe.com

swupmf.adobe.com

swupdl.adobe.com

prod.acp.adobeoobe.com

oobe.adobe.com

lm.licenses.adobe.com

exception.licenses.adobe.com

cs.licenses.adobe.com

pubcerts.licenses.adobe.com

*.productrouter.adobe.com

workflow.licenses.adobe.com

resources.licenses.adobe.com

s3.amazonaws.com

ffc-icons.oobesaas.adobe.com

cdn-ffc.oobesaas.adobe.com/*

acc.adobeoobe.com

armmf.adobe.com

ardownload.adobe.com (alleen HTTP)

ardownload2.adobe.com (alleen HTTPS)

Alles

Team Projects-service

Servicetype: videosamenwerking

Service die videobewerking voor teams biedt geïntegreerd in Creative Cloud-toepassingen voor teams en ondernemingsklanten.

adobe.com

amazonaws.com

adobe.io

cc-api-sharedproductions-prerelease.adobe.io

cc-api-teamprojects.adobe.io

cc-api-teamprojects-ue1.adobe.io

cc-api-teamprojects-ew1.adobe.io

cc-api-teamprojects-an1.adobe.io

docs.aws.amazon.com/general/latest/gr/

rande.html#s3_region

After Effects CC

Premiere Pro CC

Prelude CC

Media Encoder CC

Browserservices

Hieronder vindt u de URL's op het hoogste niveau voor Adobe-websites die toegang tot Creative Cloud-services bieden en via een browser worden opgeroepen. De toepassingen in de rechterkolom hadden op het moment van publicatie toegang tot deze websites. Vanwege Creative Cloud-updates is het ook hier mogelijk dat andere toepassingen die niet worden vermeld, ook toegang hebben tot deze websites.

Creative Cloud

Servicetype: Core, hulpservices

Hoofdwebsite voor Creative Cloud.

Door deze URL's te blokkeren, blokkeert u de toegang tot opslag van de meeste of alle synchronisatie-/bewaar-/deel-services, het beheerconfiguratiescherm voor gebruikers en teams, en andere faciliteiten die u via de Creative Cloud-website kunt openen. Toegang tot services zoals Adobe Fonts, die hun eigen toegangspunten hebben, wordt niet geblokkeerd. Om toegang tot synchroniseren/opslaan/delen te blokkeren zonder het beheer van gebruikersaccounts te blokkeren, moet u zorgen dat beheerders zijn uitgesloten van het blokkeren.

adobe.com

assets.adobe.com

assets2.adobe.com

creative.adobe.com

spark.adobe.com

myportfolio.com

Alles

Stock-services

Servicetype: Core

Met Adobe Stock kunt u royaltyvrije activa naadloos in uw Creative Cloud-toepassingen openen, beheren en kopen

stock.adobe.com

ims-na1.adobelogin.com

adobeid-na1.services.adobe.com

cc-api-assets.adobe.io

a3.behance.net

api.behance.net

adobe.demdex.net

sstats.adobe.com

dpm.demdex.net

assets.adobedtm.com

adobe.tt.omtrdc.net

as.ftcdn.net

as1.ftcdn.net

fonts.adobe.com

p.typekit.net

use.typekit.net

store1.adobe.com

adobe.com

bam.nr-data.net

*.adobe.io

*s3*.amazonaws.com

After Effects CC

Illustrator CC

InDesign CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Behance

Servicetype: Core

Behance is een online platform waarmee creatieve professionals over de hele wereld hun creatieve werk kunnen presenteren en het creatieve werk van anderen kunnen ontdekken en volgen. Creatieve professionals uit een breed scala aan vakgebieden en disciplines delen de voortgang van hun werk en voltooide portfolio's.

Behance wordt ook gebruikt voor portfolioweergave voor vele andere websites op het internet, waaronder AdWeek en LinkedIn.

OPMERKING: Behance-gebruikers kunnen door gebruikers gegenereerde inhoud uploaden en delen die niet geschikt is voor doelgroepen onder de 18 jaar en die mogelijk niet legaal zijn in alle landen. Op Behance.net vindt u meer informatie over Behance-inhoudsbeleid en -procedures.

prosite.com

Creative Cloud Desktop

Illustrator CC

InDesign CC

Photoshop CC

Adobe Story CC Plus

Servicetype: Core

Scriptontwikkelingstool voor samenwerking gebruikt voor het genereren van planningen en productierapporten, en om online samenwerking mogelijk te maken.

story.adobe.com

Premiere Pro CC

Prelude CC

PhoneGap Build

Servicetype: Core

Cloudservice gebouwd op het PhoneGap-framework waarmee u gemakkelijk mobiele apps in de cloud kunt ontwerpen.

build.phonegap.com

Dreamweaver CC

Adobe Fonts

Servicetype: Core

Op abonnementen gebaseerde bibliotheek met gehoste lettertypen voor gebruik op websites.

fonts.adobe.com

typekit.com

use.typekit.net

use.typekit.com

p.typekit.net

data.typekit.net

state.typekit.net

polka.typekit.net

polka.typekit.com

api.typekit.com

dnzuu5synxxfk.cloudfront.net

Creative Cloud Desktop

After Effects CC

Dreamweaver CC

Illustrator CC

InDesign CC

Muse CC

Photoshop CC

Premiere Pro CC

Business Catalyst

Servicetype: Core

Business Catalyst-service is een samengevoegd hostingplatform waarmee u in uw favoriete bewerkingsomgeving kunt werken om sites te maken zonder server-side-codering.

businesscatalyst.com

Dreamweaver CC

Muse CC

Digital Publishing Suite

Servicetype: Core

Hiermee kunnen iPad-apps worden ontworpen, ontwikkeld en geleverd, zoals brochures, portfolio's, jaarboeken en -rapporten. Met een Creative Cloud-lidmaatschap kunt u een onbeperkt aantal iPad-apps maken en indienen bij de Apple App Store.

digitalpublishing.acrobat.com

InDesign CC

Revel

Servicetype: Core

Met de app voor het delen van foto's voor uw Mac, iPad en iPhone kunt u fotoalbums online oproepen en privé delen op AdobeRevel.com of naar Facebook, Flickr, Twitter of Tumblr posten.

adoberevel.com

Lightroom

Adobe Color CC

Servicetype: Core

Hiermee kunnen gebruikers kleurthema's online genereren, een naam geven, labelen en delen. Met de geïntegreerde producten kunnen gebruikers Adobe Color oproepen via ingebouwde schermen in de desktop, evenals openbare kleurthema's downloaden als een ASE-bestand (Adobe Swatch Exchange) om het thema te importeren en in illustraties te gebruiken.

color.adobe.com

Photoshop CC

Illustrator CC

InDesign CC

After Effects CC

Flash Pro

Acrobat.com

Servicetype: Core

Hiermee kunt u PDF-bestanden maken, combineren en exporteren, formulieren maken en distribueren en online bestanden opslaan en delen.

acrobat.com

Acrobat

EchoSign

Servicetype: Core

Hiermee kunt u online software elektronisch ondertekenen. U kunt documenten en contracten veilig verzenden, elektronisch ondertekenen, volgen en archiveren.

echosign.adobe.com

Acrobat

Admin Console

Servicetype: licentiëring

De site voor IT-personeel voor het beheer van Adobe Enterprise ID's en Creative Cloud voor ondernemingsrechten

aedash.adobe.com

*.services.adobe.com

prod.acp.adobeoobe.com

lcs-entitlement.adobe.io/v1/user

lcs-entitlement.adobe.io/v1/trial

lcs-cops.adobe.io

lcs-robs.adobe.io

lcs-entitlement.adobe.io

lcs-ulecs.adobe.io

Adobe-licentiewebsite

Servicetype: licentiëring

De Adobe-licentiewebsite (LWS) biedt accountinformatie voor klanten van volumelicenties.

licensing.adobe.com

Openbare Adobe-website

Servicetype: hulpservices

De openbare Adobe-website. De tweede URL is een beeldopslagsite waarnaar door de openbare website van Adobe wordt verwezen.

adobe.com

wwwimages.adobe.com

Adobe-winkel

Servicetype: hulpservices

De online Adobe Store

store.adobe.com

store1.adobe.com

store2.adobe.com

store3.adobe.com

Photoshop-website

Servicetype: hulpservices

Website voor Photoshop-beeldverwerkingsservices

photoshop.com

Websites van derden

De volgende tabel is een niet-volledige lijst met websites van derden waar een of meer Creative Cloud-toepassingen toegang toe hebben. Geen van deze websites wordt beheerd door Adobe, en geen van de producten of services die beschikbaar zijn op deze websites, maken op enigerlei wijze deel uit van het Adobe Creative Cloud-aanbod. Koppelingen naar deze sites worden verstrekt om gebruik van creatieve inhoud met een derde partij te vergemakkelijken of om meer informatie te bieden over tools van derden die compatibel zijn met Creative Cloud. In beide gevallen worden ze optioneel verstrekt om de gebruikerservaring met Creative Cloud uit te breiden.

access.imageclub.com play.google.com www.flickr.com
chrome.google.com soundcloud.com www.freedb.org
developer.apple.com subversion.tigris.org www.ietf.org
framework.zend.com twitter.com www.microsoft.com
ftp.yourdomain.com www.amazon.com www.mp3licensing.com
itunes.apple.com www.apple.com www.python.org
jquerymobile.com www.color.org www.rulesforuse.org
maps.google.com www.eclipse.org www.shutterfly.com
msdn.microsoft.com www.facebook.com www.zoomify.com
www.evidon.com www.betrad.com *.uservoice.com

Regionale eindpunten

Veel van de eindpunten in de bovenstaande tabellen gebruiken globaal gedefinieerde hostnamen die in verschillende delen van de wereld mogelijk anders worden omgezet. De website-URL's adoberevel.com, acrobat.com en adobe.com worden omgezet naar geografisch specifieke websites www.adoberevel.com, www.acrobat.com en www.adobe.com. Om effectief te zijn, moeten firewallregels de toegang tot de regionale eindpunten en de globaal gedefinieerde eindpunten blokkeren.

Adobe-services worden ook redundant gehost op verschillende servers in verschillende regio's. Deze hosts zijn onderhevig aan verandering wegens belasting. Gebruik de opdracht NSLOOKUP van uw besturingssysteem om up-to-date informatie te krijgen over de regionale IP-adressen die worden gebruikt.

Conclusies

In een bedrijfsomgeving gebruikt u doorgaans de Adobe Admin Console om services te configureren waartoe u gebruikers toegang wilt verlenen. Er zijn echter enkele kernservices die niet kunnen worden uitgeschakeld via de Admin Console. Er kan een firewall worden geconfigureerd om sommige van deze eindpunten te blokkeren om te voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot Creative Cloud-services. Raadpleeg de white paper Controlling Access to Creative Cloud Services dat u kunt downloaden op de Adobe.com-website: http://www.adobe.com/go/cce_securedeployment. Het blokkeren van de services en websites in dit document blokkeert de toegang van Creative Cloud Packager tot desktoptoepassingen niet.

Adobe blijft nuttige eindpuntgegevens verstrekken aan onze klanten, zodat zij Creative Cloud-implementaties overeenkomstig hun interne normen kunnen configureren en beheren. Dit document zal verder worden ontwikkeld, en het is raadzaam om bij extra vragen contact op te nemen met de Adobe-ondersteuning.