Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

Character Animator is geïnstalleerd via de Creative Cloud-toepassingencatalogus of desktopapp en is beschikbaar als onderdeel van een Alle apps-abonnement. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord om de download te voltooien. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie, bijvoorbeeld voor het installeren van oudere versies of het controleren op updates. 

Als een preview- of bètaversie van Character Animator is geïnstalleerd, wordt Character Animator niet als een update weergegeven, maar als een aparte app om te installeren. Als u de bètaversie niet meer nodig hebt, kunt u deze uit de Creative Cloud-app verwijderen. Eerdere preview-versies van Character Animator worden verwijderd wanneer de bijbehorende versie van After Effects (waarbij de preview-versie werd geleverd) ook wordt verwijderd.

Bij de installatie van Character Animator wordt ook Adobe Media Encoder geïnstalleerd om eenvoudig filmpjes te renderen van uw scènes. Bij After Effects wordt Character Animator niet meer automatisch geïnstalleerd, dus installeer deze apart indien nodig.
 
Hoewel Character Animator alleen beschikbaar is binnen het Alle apps-abonnement, kunnen de preview- en bètaversies van Character Animator (inclusief de versies die beschikbaar zijn als onderdeel van een Enkele app-abonnement of After Effects) nog steeds worden gebruikt.

Bestaande projecten en marionetbestanden die met de bètaversie van Character Animator zijn gemaakt, kunnen in Character Animator worden geopend. Deze bestanden worden niet verwijderd wanneer de bètaversie van Character Animator wordt verwijderd.

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

U kunt Character Animator proberen als u een proefversie van After Effects of Creative Cloud uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus downloadt. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Zie voor meer instructies Een Creative Cloud-proefkopie downloaden en installeren.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

U kunt Character Animator en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Meer informatie over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-toepassingen.

Accountbeheer

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en wachtwoord. Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy, en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Voor meer informatie over het wijzigen van uw wachtwoord en andere accountgegevens, raadpleegt u Uw Adobe ID-account beheren.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot Creative cloud-lidmaatschap gratis voordelen en eventuele bestanden die u aan uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot toepassingen of de meeste services en uw cloudopslag wordt tot 2 GB worden verkleind. Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.

Workflow

Als u de lagen van uw Photoshop- of Illustrator-bestanden de juiste structuur en naam geeft, dan wijst Character Animator automatisch tags toe aan elke functie. Vervolgens wordt uw marionet automatisch aangekleed. Leer hoe u structuur geeft en de lagen een naam geef om de automatische aankleedfunctie te gebruiken.

U bedient een marionet via de gedragingen die erop worden toegepast. Gezichtstracering is een voorbeeld van een gedraging, evenals automatisch wiebelen van een vectorillustratie. Een gedraging kan parameters hebben om deze op uw behoeften af te stemmen. Zie voor meer informatie Marionetten bedienen met gedragingen.

U kunt een scène in Character Animator rechtstreeks exporteren naar een filmindeling via Adobe Media Encoder. De standaard filmindeling is H.264. Voor meer informatie raadpleegt u Uw Character Animator-projecten exporteren.

U kunt uw Character Animator-scène importeren in Premiere Pro en After Effects. Zie voor meer informatie Een scène importeren in andere toepassingen.

Veelvoorkomende problemen

Voor meer informatie over Character Animator-licentiefouten en oplossingen leest u Licentiefouten oplossen.

Als u verschillende toetsenbordtriggers toewijst, kan het lastig zijn om te onthouden welke toetsen u moet gebruiken voor verschillende gedragingen.Als u toegewezen triggertoetsen wilt bekijken, selecteert u de marionet en opent u het deelvenster Triggers (kies Venster > Triggers) als de marionet de triggerwerking gebruikt, of kiest u Marionet > Verouderde triggertoetsen weergeven als de marionet het verouderde gedrag van de toetsenbordtriggers gebruikt. Meer informatie over het gebruik van toetsenbordtriggers met uw marionet.

Er zijn verschillend manieren waarop u aan de slag kunt gaan:

  • U kunt op de koppeling Begin hier! klikken in het welkomstscherm om het Aan de slag-project te openen, waarin professioneel geanimeerde, interactieve marionetten de hoofdrol spelen.
  • U kunt Character Animator-voorbeeldprojecten en -illustraties downloaden en voor uw eigen project gebruiken.

Community

Meedoen aan de conversatie.

Populaire verwante forums