Ændret understøttelse af Acrobat- og Reader-ekstramoduler i moderne webbrowsere

Adobe Acrobat og Acrobat Reader kører som ekstramoduler, der kan vise PDF-filer i en webbrowser. I Google Chrome og Mozilla Firefox er ekstramodulet baseret på NPAPI-teknologien (Netscape Plug-In API). I Microsoft Internet Explorer er ekstramodulet baseret på ActiveX. Understøttelsen af disse ekstramoduler ændres i nogle moderne webbrowsere.

Den seneste udvikling i moderne webbrowsere

Google meddelte i april 2015, at understøttelse af NPAPI-ekstramodulet vil være deaktiveret som standard i Google Chrome-webbrowseren med mulighed for tilsidesættelse for avancerede brugere. I september 2015 blev NPAPI-understøttelsen i Google Chrome-webbrowseren fjernet helt.

I Windows 8 anvender browseren med den moderne Windows-brugerflade slet ikke ekstramoduler.

Windows 10 leveres med både IE 11 og den nye Edge-browser. Edge-browseren er standardbrowser, og IE 11 stilles til rådighed med henblik på understøttelse af ældre arbejdsgange. Edge-browseren understøtter ikke ActiveX-ekstramoduler:

Opdateringer fra udviklerworkshoppen om "Spartan-projektet"

Microsoft Edge: Udvikling af en mere sikker browser

Hvad hvis jeg vil fortsætte med at bruge en webbrowser, som ikke understøtter NPAPI, men stadig bruger Reader?

I webbrowserne findes der indstillinger, der gør det muligt at vise PDF-dokumenter i Adobe Reader. Du kan f.eks. konfigurere Chrome til at bruge Reader via indstillingerne for systemfremviser.

Sådan vises PDF-dokumenter i Adobe Reader

Hvad hvis en virksomhed vil understøtte browserbaserede arbejdsgange med Reader?

Virksomheder kan bruge en browser, der understøtter ActiveX-ekstramodulet, f.eks. Microsofts Internet Explorer.

Adobe bestræber sig på fortsat at sikre understøttelse af IE med ActiveX og webbrowsere, der understøtter NPAPI.

Problemer med PDF-fremvisning i webbrowsere, der understøtter NPAPI-ekstramoduler

Hvis du har problemer med en webbrowser, der stadig understøtter NPAPI-ekstramoduler, kan du finde oplysninger i Konfigurer browseren, så du kan bruge Adobe PDF-ekstramodulet og Vis PDF i browser | Acrobat DC, Acrobat Reader DC.