Opret PDF-porteføljer (Acrobat Pro)

Oprettelse af PDF-porteføljer er blevet forenklet i den aktuelle version af Acrobat Pro. Du behøver ikke længere at have Flash Player installeret for at oprette eller se porteføljer. Du kan nemt oprette mapper i din PDF-portefølje, slette komponentfiler og -mapper, redigere filnavne på komponenter og tilføje og redigere beskrivelser af komponentfiler.

Opret en grundlæggende PDF-portefølje med nogle få hurtige trin.

1. Start Acrobat, og vælg Filer > Opret > PDF-portefølje.

2. Træk filer til dialogboksen Opret PDF-portefølje.

Alternativt kan du vælge en indstilling i menuen Tilføj filer. Du kan tilføje en filer, mapper med filer, sider fra en scanner, webside eller elementer i Udklipsholder.

3. Klik på Opret for at føje filerne til PDF-porteføljen.

De valgte filer føjes til din portefølje, og der vises en værktøjslinje med filernes miniaturebilleder i venstre rude.

PDF-portefølje
    a – PDF-porteføljens anden værktøjslinje, b – den venstre rude med filernes miniaturebilleder

Bemærk:

I Windows kan Acrobat PDFMaker i Outlook og Lotus Notes oprette PDF-porteføljer, når du konverterer mails.

Tilføjelse af filer og mapper i en PDF-portefølje

Bemærk:

Da du ikke kan ændre rækkefølgen af filer i PDF-porteføljen, anbefales det at tilføje filerne i fortløbende rækkefølge. Og hvis du tilføjer en mappe, tilføjes filerne i den mappe i alfabetisk rækkefølge.

Du kan føje indhold til en eksisterende PDF-portefølje.

1. Benyt en af følgende fremgangsmåder fra en åben PDF-portefølje:

• Klik på Tilføj filer i venstre rude, og vælg Tilføj filer, Tilføj mappe eller Tilføj webindhold.

• Opret en mappe ved at klikke på ikonet Opret mappe på den anden værktøjslinje.

• Du kan tilføje filer fra din computer ved at trække filer eller mapper over til PDF-porteføljens arbejdsrum eller til en mappe, som er tilgængelig i venstre rude.

Bemærk:

Det bedste resultat opnås ved at holde det samlede antal filer på 15 eller derunder og den samlede størrelse på alle komponentfiler under 50 MB.

Tilføj webindhold til en PDF-portefølje

Du kan oprette et link til websteder eller integrere videokoder. Det er praktisk at oprette links til webindhold, når du vil reducere filestørrelsen på PDF-porteføljen.

1. Klik på Tilføj filer i venstre rude, og vælg Tilføj webindhold.

2. Indtast et filnavn til og en beskrivelse af det webindhold, der bliver føjet til PDF-porteføljen. Denne webfil opretter et link til det webindhold, som du angiver.

3. Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• Hvis du vil oprette et weblink, skal du vælge Tilføj et weblink og derefter tilføje webadressen.

• Hvis du vil integrere en videokode, skal du vælge Tilføj en integrationskode og derefter indsætte videoens integrationskode. Websteder til deling af videoer indeholder normalt en måde at kopiere en videos integrationskode på. Et websted kan f.eks. indeholde en integrationsboks, som viser koden og andre integrationsindstillinger.

Konvertere multimediefiler i en PDF-portefølje (Acrobat Pro)

Du kan konvertere følgende komponentmultimediefiler til PDF i en PDF-portefølje: SWF-filer og mp3. Du kan også konvertere disse filer til PDF, hvis de er kodet i H.264 (med AAC-audio): MOV, M4V, MP4, 3GP og 3G2. (H.264 og AAC er kodnings- og komprimeringsindstillinger til film).

1. Højreklik/Ctrl-klik på en eller flere multimediefiler i PDF-porteføljen, og vælg Konverter til PDF.

2. Hvis der vises en dialogboks, skal du vælge de ønskede indstillinger og klikke på OK.

Fjern eller udtræk filer og mapper fra en PDF-portefølje

Hvis du sletter en mappe, slettes alle filerne i den fra PDF-porteføljen. Du kan også udtrække en eller flere komponenter fra PDF-porteføljen og gemme dem enkeltvis.

• Vælg en eller flere filer eller mapper fra en åben PDF-portefølje i PDF-portefølje, og tryk på Slet, eller klik på Slet fil-ikonet for at fjerne det valgte element fra porteføljen.
    • Hvis du vil udtrække (eller gemme) et element fra din portefølje, skal du klikke på ikonet Udtræk fra portefølje , vælge det sted, hvor elementet skal gemmes, og klikke på Gem.
    • Vælg en eller flere filer eller mapper fra en åben PDF-portefølje i PDF-portefølje, og tryk på Slet, eller klik på Slet fil-ikonet for at fjerne det valgte element fra porteføljen.
    • Hvis du vil udtrække (eller gemme) et element fra din portefølje, skal du klikke på ikonet Udtræk fra portefølje , vælge det sted, hvor elementet skal gemmes, og klikke på Gem.

Omarranger filer i navigationsruden i en PDF-portefølje

I navigationsruden i en PDF-portefølje kan du udføre følgende opgaver:

• Træk for at omarrangere filer i en mappe i PDF-porteføljen.
  • Slip filer til mapper eller en mappe til en anden mappe, forudsat at begge er på samme niveau eller mappe.