Du kan åbne PDF-filer på en webside enten i din webbrowser eller i Acrobat eller Reader. Nedenfor kan du finde browserspecifikke instruktioner.

Bemærk:

Hver enkelt browser har sine egne indstillinger til at styre, hvordan PDF-filer åbnes på en webside. Acrobat og Acrobat Reader omfatter ikke en præferenceindstilling til at åbne webbaserede PDF-filer. Hvis du vil ændre visningsmåden, skal du følge instruktionerne under din browser eller se i browserdokumentationen om, hvordan du kan kontrollere plug-ins eller tilføjelsesprogrammer.

Internet Explorer 8 og nyere

1. Åbn Internet Explorer, og vælg Funktioner > Administrer tilføjelsesprogrammer.

2. Vælg Værktøjslinjer og udvidelser under Typer af tilføjelsesprogrammer.

3. Vælg Alle tilføjelsesprogrammer i menuen Vis.

Administrer tilføjelsesprogrammer i Internet Explorer
    Vælg Alle tilføjelsesprogrammer i menuen Vis i dialogboksen Administrer tilføjelsesprogrammer.

4. Vælg Adobe PDF Reader på listen over tilføjelsesprogrammer.

Bemærk:

Hvis du ikke kan se tilføjelsesprogrammet Adobe PDF Reader, kan du prøve de andre muligheder i menuen. I nogle systemer vises tilføjelsesprogrammet, når du vælger Kør uden tilladelse.

5. Klik på knappen Aktivér eller Deaktiver (der skiftes afhængigt af statussen på det valgte tilføjelsesprogram):

Aktivér indstiller Adobe PDF Reader-tilføjelsesprogrammet til at åbne PDF-filer i browseren.

Deaktiver slår plug-in'et fra, så det ikke åbner PDF-filer i browseren.

Aktivér eller deaktiver Adobe PDF Reader
    Vælg Adobe PDF Reader, og klik på knappen Aktivér/Deaktiver.

Få flere oplysninger i Internet Explorer-hjælpeemnet Administrer tilføjelsesprogrammer i Internet Explorer.

Microsoft Edge

Microsoft Windows 10 leveres med to browsere: Internet Explorer 11 og den nye Edge-browser.

Edge-browseren er standardbrowseren, og Internet Explorer 11 kan bruges til at understøtte ældre arbejdsforløb. Den nye Edge understøtter ikke ActiveX-plug-ins. Derfor virker Acrobat-/Reader-plug-in'et ikke i Edge. Få flere oplysninger under Ændring af understøttelse for Acrobat- og Reader-plugins i moderne webbrowsere.

Brug Internet Explorer 11 til at åbne PDF-filer. Hvis du vil aktivere Acrobat-/Reader-plug-in'et i Internet Explorer, skal du se trinnene i forrige sektion.

Mozilla Firefox

Pluginnet Acrobat/Reader til Mozilla Firefox er baseret på Netscape Plug-In API (NPAPI), som kun understøttes op til Firefox version 51. Med Firefox version 52 er understøttelse af NPAPI-plugins fjernet, og derfor vil det aktuelle Acrobat/Reader-plugin ikke virke.

Google Chrome

Acrobat/Reader-plug-in til Google Chrome er baseret på Netscape Plug-In API (NPAPI)-teknologi. Google annoncerede i april 2015, at understøttelse af NPAPI-plug-in'et som standard ville blive deaktiveret i Google Chrome-webbrowseren med mulighed for tilsidesættelse for avancerede brugere. I september 2015 blev NPAPI-understøttelse i Google Chrome-webbrowseren fjernet fuldstændigt.

Få flere oplysninger under Ændring af understøttelse for Acrobat- og Reader-plugins i moderne webbrowsere.

Apple Safari

Safari 9.0, 10.0 eller 11.0

Bemærk:

Pluginnet Acrobat/Reader til Apple Safari er baseret på Netscape Plug-In API (NPAPI), som kun understøttes op til Safari version 11. I Safari 12 er understøttelse af NPAPI-plugins fjernet, og derfor vil det aktuelle Acrobat/Reader-plugin ikke virke.

Hvis du vil vise PDF-filer med Safari, skal du gøre et af følgende:

• Angiv Safari-indstillingerne til at bruge Adobe Reader-plug-in'et
  • Deaktiver AdobePDFViewer-plug-in'et for at bruge Safaris PDF-standardfremviser

Angiv Safari-indstillingerne til at bruge Adobe Reader-plug-in'et til at vise PDF-filer

1. Åbn Safari, og vælg derefter Indstillinger.

Safari-indstillinger
  2. I vinduet Indstillinger skal du vælge Sikkerhed og derefter klikke på knappen Tilbehørsindstillinger for Internet tilbehør.

Webstedsindstillinger
  3. Vælg nu Adobe Reader på listen over plug-ins.

Under indstillingen Ved besøg på andre websteder på rullelisten skal du vælge Tillad altid og derefter klikke på OK.

Tillad Adobe Reader for websteder

Bemærk:

Dette indstiller browseren til at bruge Adobe Reader-plug-in'et til at vise PDF-filer.

Deaktiver AdobePDFViewer-plug-in'et for at bruge Safaris PDF-standardfremviser

Du skal have rodbrugerrettigheder for at ændre Safari-plug-ins. Du skal deaktivere Adobe PDF Viewer for at få vist PDF-filer ved hjælp af Safari PDF-fremviseren.

1. Luk Safari.

2. Log ind som administrator. Administratorprivilegierne aktiveres ikke som standard, da administratoren kan ændre systemfiler. Få kan få flere oplysninger om vejledning ved at læse et af de følgende Apple-dokumenter: Aktivering og brug af "administrator" i Mac OS X eller OS X Mountain Lion: Aktivér og deaktiver administratoren.

3. Vælg Gå > Gå til mappe.

Vælg Gå til mappe
  4. Skriv /Bibliotek i feltet Gå til mappe, og klik på Gå.

Skriv Bibliotek
  5. Opret en ny mappe i mappen Bibliotek, og navngiv den Internet Plug-ins Disabled.

Opret en ny mappe
  6. Åbn mappen Internet-plugins, og flyt både AdobePDFViewer.plugin og AdobePDFViewerNPAPI.plugin til den nye mappe Internet Plug-ins Disabled.

Åbn internettets plug-in-mappe

Bemærk:

Hvis begge AdobePDFViewer-plug-ins stadig er i mappen Internet-plug-ins, skal du trække dem til papirkurven. Du bliver muligvis bedt om at indtaste dit navn og din adgangskode.

Få flere oplysninger om deaktivering eller fjernelse af plug-ins under Apple Safari-hjælp.