Du viser støtteinnhold for versjon:

Feilsøking og hjelp

Last ned og installer

Hvordan laster jeg ned og installerer Lightroom Classic CC?

Du kan laste ned Lightroom Classic CC fra katalogen over Creative Cloud-apper. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å fullføre nedlastingen. For mer informasjon, blant annet om hvordan du installerer eldre versjoner, kan du lese Laste ned og installere Lightroom Classic CC.

Hvorfor installeres ikke Lightroom Classic CC?

For løsninger på feilen «installering mislyktes», se Feil: «Installering mislyktes» av Creative Cloud-programmet. For å løse andre nedlastings-, installerings- og oppdateringsfeil, se denne feilsøkingsguiden for nedlasting og installering.

Kan jeg laste ned en prøveversjon av Lightroom Classic CC?

Ja! Du kan laste ned prøveversjoner av alle Creative Cloud-apper fra katalogen over Creative Cloud-apper. Du må logge på med Adobe-ID og passord for å laste ned en prøveversjon. Les Last ned og installer en Creative Cloud-prøveversjon for mer detaljerte instruksjoner.

Hvordan henter jeg Adobe-ID og passord?

Les disse enkle løsningene på vanlige problemer med innlogging og Adobe-ID for å gjenskaffe tilgangen til kontoen din.

Kan jeg installere Lightroom Classic CC på en annen datamaskin?

Du kan installere Lightroom Classic CC og andre Creative Cloud-apper på opptil to datamaskiner. Hvis du vil installere det på en tredje maskin, må du først deaktivere det på en av de to andre maskinene. Lær mer om hvordan du aktiverer og deaktiverer Creative Cloud-apper.

Kontoadministrering

Hvordan endrer jeg passordet?

Logg på Adobe-kontoen din med gjeldende Adobe-ID og tilhørende passord.Derfra klikker du på fanen Sikkerhet og personvern og deretter på Endre under Passord. Du finner mer informasjon om endring av passord og annen kontoinformasjon ved å lese Administrere Adobe ID-kontoen.

Hvordan oppdaterer jeg kredittkortinformasjonen min?

Hvordan oppgraderer eller endrer jeg medlemskapet?

Det er enkelt å bytte Creative Cloud-plan. Følg disse trinnvise instruksjonene for å oppgradere eller endre planen.

Prøveversjonen min utløper snart. Hvordan konverterer jeg den?

Du har to alternativer for å konvertere en prøveversjon av Lightroom Classic CC. Du kan endre til et betalt Creative Cloud-medlemskap. Du kan også aktivere prøveversjonen som et enkeltstående produkt.

Hvordan kansellerer jeg, og hva skjer med filene mine?

Hvis du stopper medlemskapet, beholder du likevel gratisfordelene for Creative Cloud-medlemmer og alle filer som er lagret på enheten. Du mister tilgangen til appene og de fleste tjenestene, og skylagringen blir redusert til 2 GB. Lær hvordan du kansellerer forskjellige Creative Cloud-medlemskap og tolker abonnementsvilkårene til Adobe.

Vanlige problemer

Støtter Camera Raw kameraet mitt?

Hvordan løser jeg feil og problemer med GPU?

Følg instruksjonene i denne feilsøkingsguiden for GPU hvis Lightroom krasjer, fryser, sakner farten eller du opplever GPU-feil.

Kan forhåndsvisninger påvirke ytelsen til Lightroom Classic CC?

Ja, det er mulig. Forhåndsvisninger i skala 1:1 kan ta lang tid og opprette og bruke mye diskplass. Les denne artikkelen for å lære hvordan du optimerer bruken av forhåndsvisninger og få andre tips om optimering av ytelse.

Lightroom Classic CC fortsetter å krasje. Hva gjør jeg?

Hvilket fargeområde bruker Lightroom Classic CC for å gjengi farger?

Lightroom Classic CC bruker ProPhoto RGB-fargeområdet i Develop-modulen. I andre moduler bruker det Adobe RGB-fargeområdet. Lær mer om fargeområder, fargeprofiler og andre fargerelaterte emner fra disse vanlige spørsmålene om Lightroom.

Vanlige oppgaver

Hvordan importerer jeg bilder til Lightroom Classic CC?

Følg denne enkle innføringen for å lære hvordan du bruker importverktøyet for å hente eksisterende bilder inn i Lightroom. Du kan importere bilder fra en mappe på en harddisk, et kamera eller en kortleser eller fra et tilkoblet kamera.

Hvordan eksporterer og lagrer jeg bilder?

Du kan eksportere bilder fra Lightroom i forskjellige filformater til forskjellige bruksområder.

Hvordan oppretter eller sletter jeg en katalog?

Lær hvordan du oppretter og administrerer kataloger, inkludert hvordan du sletter, kopierer og eksporterer dem.

Hvordan bruker jeg HDR-sammenslåing?

Med HDR-sammenslåing kan duslå sammen flere eksponeringer for å lage bilder med høy kontrast. Lær hvordan i denne korte videoinnføringen.

Hvordan gjør jeg et utydelig bilde skarpere?

Lær hvordan du bruker innstillingene for skarphet i denne korte innføringen.

Lightroom CC for mobil

Jeg har installert Lightroom Classic CC på mobilenheten min. Hva nå?

Lær hvordan du kommer i gang med mobilappen Lightroom CC i denne enkle, trinvise innføringen. Eller les denne artikkelen om hvordan du kommer i gang med å jobbe med Lightroom CC for mobil.

Hvordan får jeg fotoene mine til å synkroniseres på alle enheter?

Følg denne trinnvise innføringen for å opprette en bildesamling i Lightroom Classic som synkroniseres automatisk mellom alle enheter. Få mer informasjon om hvordan man synkroniserer bilder.

Kan jeg redigerer bilder på mobilenheten fra datamaskinen?

Hva gjør rutenettet 3x3?

Lær mer om rutenettet 3 x 3 og andre kamerainnstillinger i appen Lightroom CC for mobil.

Hvor kan jeg finne ut mer om Lightroom CC for mobil?

Finn svar på mange vanlige spørsmål blant disse vanlige spørsmål for Lightroom CC for mobil.